Eskişehir Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı

Eskişehir’in gözdesi Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı hakkında bilmeniz gerekenler bu yazıda. Türkiye’nin kültür başkenti seçilmiş olan Eskişehir, son yıllarda gerek kültür, gerekse tarihi geziler için tercih edilen önemli şehirlerden biri haline geldi. Kentin yaşayan tarihi dışında sonradan şehre kazandırılan parklar ve müzeler turistler tarafından özellikle yaz aylarında görülmeye değer şehirler arasında yerini almasına sağladı. Hem yerli, hem de yabancı turist kafileleri tarafından ziyaret edilen şehrin en çok uğranan gezi merkezlerinden biri Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı diyebiliriz.

Eskişehir Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı

Bulunduğu alan itibari ile yaşam parkı statüsünde olan Sazova parkının özelliklerinde belkide dünya üzerinde sayılı örnekleri vardır. 2008 yılında kurulan park faaliyeti girmesinin ardından birçok özel alan sonradan eklenmiştir. Bu parkta bir gün boyunca vakit geçirecek kadar aktivite yaratmak mümkün. Her yaş gurubundan ziyaretçi akınına uğrayan parkta herkesin beğenisini toplayan Masal şatosu, Korsan gemisi, Gölet, Çocuk oyun alanları, Hayvanat Bahçesi, Akvaryum, Eti bilim ve deney müzesi Uzay evi, Anfi Tiyatro ve birçok restoran bulunmakta. Başta da belirttiğimiz gibi geniş bir alana yayılmış olan parkta yürüyüş yapmak, stresten uzaklaşmak kısacası şehrin sıkıcı ve bunaltıcı havasından kurtulmak isteyen Eskişehirliler içinde kaçış noktası haline gelmiş.

Eskişehir Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı
Eskişehir Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı

Sazova Parkında Ne Yemeli? Sazova Parkı Kahvaltı Mekanları

Bir gün boyunca Sazova parkını keşfetmek isteyenlere özel restoranların bulunduğu alanda kahvaltıdan, yöresel yemeklere kadar birçok lezzeti bir arada bulmak mümkün. Kahvaltı için dilerseniz belediye tarafından yerleştirilmiş küçük tren kompartmanı şeklindeki satıcılardan atıştırmalık alabilir veya cafeleri tercih edebilirsiniz. Cafelerdeki fiyatlara değinmek gerekir ise 40 TL ile 80 TL arası kişi başı kahvaltı yapılabileceğini söyleyebiliriz. Gün içerisinde Eskişehir’e özel çiğbörek Balaban Kebabını yine bu parkın içerisindeki restoranlarda tadabilirsiniz. Balaban kebabının porsiyonu 50 TL, çiğbörek ise 25 TL olarak fiyatlandırılmış. Tabi ki bu fiyatların şuan geçerli olduğunu belirtmemizde fayda var.

Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı Yemek
Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı Yemek

Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı Ziyaret Saatleri ve Günleri

Masal Şatosu Pazartesi günleri hizmete kapalı olmasının dışında diğer günlerde 10:00-17:30 saatleri arasında hizmet veriyor.

Uzay Evi Pazartesi günleri hizmete kapalı. Diğer haftaiçi günlerinde 11:00-15:00 saatleri arasında  haftasonu ise 11:00-16:00 saatleri arasında ziyarete açık.

Bilim ve Deney Parkı, Pazartesi günleri hizmete kapalı. Hafta içi diğer günlerde 11:00-16:00 saatlerinde hafta sonu ise 11:00-17:00 saatleri arasında ziyaretçi kabul ediyor.

Eti Su altı Dünyası haftanın tüm günlerinde 10:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Gösterişli yapısı ve ilgi çekici yanları ile Eti Su altı müzesi bu parkta gezilmesi gereken en önemli yerlerden biri. Eti Su altı müzesi hakkında detaylı bilgiye ‘Eti Su Altı Müzesi’ yazımızda inceleyebilirsiniz.

Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı
Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı

Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı Giriş Ücreti Ne Kadar?

Parka genel bir giriş ücreti olmazken içeride yer alan özel alanlarda farklı ücretlendirmeler bulunmakta.

Otopark ücreti: 1 TL
Korsan Gemisi giriş ücreti: yetişkin 1 TL, çocuk 0,50 krş.
Bilim ve Deney Merkezi giriş ücreti: Yetişkin 2 TL, Öğrenci 1 TL
Uzay Evi giriş ücreti: Yetişkin 5 TL, Öğrenci 2 TL
Eti Sualtı Dünyası giriş ücreti: Yetşkin 3 TL, Öğrenci 2 TL
Masal Şatosu giriş ücreti: Yetişkin 2 TL, Öğrenici 1 TL

Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı
Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı

Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı Nerede, Nasıl Gidilir?

Eskişehir gibi tek merkezli bir şehirde ulaşım oldukça kolay. Şehir merkezinden hareket eden dolmuşlar yardımı ile parka ulaşmak neredeyse 15 dakika  gibi kısa bir sürede gerçekleşiyor. Atatürk stadyumu olarak adlandırılan stadyumun arkasından kalkan minibüsler en kolay ulaşım aracı olduğunu söyleyebiliriz. Bunun dışında şehrin otobüs merkezi olan Odunpazarından 11-17 ve 31 numaralı otobüsler ile de ulaşım mümkün. Bu otobüslere binmeden önce ise mutlaka şehrin akbil yerine kullanılan kartı Eskart alınması gerekiyor.

Sazova Parkı’na giden minibüsler; Siyah 16, Siyah 38, Siyah 11 numaralı hatlar  oluyor. Minibüslerin görünümünün kırmızı oluşu sizi yanıltmasın bu şehirde tabelalardaki renkler önemli. Her 15 dakikada bir kalkan bu dolmuşlar, sazova parkının girişine kadar gidiyor. Dönüş yolunda da aynı şekilde minibüsler ile merkeze dönmek mümkün. Şahsi aracınız ile parka ulaşmak istediğinizde ise istanbul istikametinden Ankara istikametine devam ederken çevre yolundan sola doğru dönen sapaktan Kütahya yolu istikametine doğru gitmeniz gerekiyor. Yaklaşık 10 dakika içinde Kütahya yolunun sağ tarafında parkı görebilirsiniz.

Parkın tam konumu için Google Maps bağlantısına göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum