Eskişehir Yunus Emre Türbesi Hakkında Bilgi

Eskişehir Yunus Emre Türbesi hakkındaki detaylı bilgiye bu yazımızdan ulaşabilirsiniz. Türk Tasavvuf Edebiyatının en büyük üstatlarından Yunus Emre gerek şiirleri, gerekse ozanlığı ile unutulmayan anıları ardında bırakarak bu diyardan gözmüş büyük evliyalardan biridir.

Yunus Emre’nin mezarının nerede olduğu, her ne kadar çelişkili bilgiler ile farklı şehirlerde anılsa da Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde bulunan Sarıköylü de bulunan türbe de mezarı olduğuna inanılmaktadır. Bir rivayete göre Yunus Emre Taptuk Emre Dergahı içerisinde 1280 ve 1330 yılları arasında çile dönemini doldurmuş ve sonra gurbete gitmiştir. Vefatının ardından uzun dönem yaşadığı Sarıköylü’ye naaşı getirilerek defnedilmitir. Diğer bir rivayete göre ise burada vefat etmiş ve defnedilmiştir.

Nasıl, nerede vefat ettiği ve nereye defnedildiği ile ilgili hala bir kesin bilgiye ulaşılamayan Yunus Emre’nin birçok yerde türbesi bulunmaktadır. Bunlardan biri de Karaman’da bulunmaktadır. Karaman’daki türbe ile ilgili bilgilere, Yunus Emre Camii ve Türbesi başlıklı yazıdan ulaşabilirsiniz.

Eskişehir Yunus Emre Türbesi
Eskişehir Yunus Emre Türbesi

Eskişehir Yunus Emre Türbesine Nasıl Gidilir?

Eskişehir Mihalıççık ilçesinin Sırıköy köyünde yer alan Yunus Emre Türbesi için en hızlı ulaşım yöntemi otobüs ile gitmektir. Eskişehir şehir merkezine 2 km kadar yakın olan otogardan kalkan Mihalıcçık otobüsleri her saat başı kalkmaktadır. Bu otobüsler ile öncelikle Mihalıcçık’a vararak, daha sonra ilçeden kalkan türbeye direk giden minibüsler ile ulaşım mümkündür. Kendi aracı ile türbeye ulaşmak isteyenler için ise izlemeleri gereken yol Eskişehir’den Ankara istikametine doğru 90 km mesafe kadar ilerlemek olacaktır. Yol Mihalıcçık ilçesi tabelası ile türbeye doğru yönlendirme vermektedir.

Türbenin tam konumu için Google Maps linkine göz atabilirsiniz. Şehirdeki tüm turistik noktaları Eskişehir Gezilecek Yerler başlıklı yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir