Sakarya Acarlar Longozu Hakkında Bilgi

Sakarya Acarlar Longozu ile ilgili merak ettiklerinizi bu yazımızdan bulabilirsiniz. Sakarya ili, Türkiye’nin sosyo-ekonomik açıdan en gelişmiş olan Marmara Bölgesini, Anadolu’nun diğer bölgelerine bağlayan ana ulaşım yollarında üzerinde yer alan, gerek doğal güzellikleri gerek ise kültürel dokusu ile geziler için tercih edilen önemli şehirlerden biri haline geldi. Kentin doğal güzelliklerinin yanı sıra MÖ’sinde yer alan uygarlıklardan Osmanlı’ya kadar bir çok uygarlığa yerleşim merkezi olması nedeniyle tarihi dokuları ile de görülmeye değer şehirler arasında yerini aldı. Hem yerli, hem de yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen doğal güzellerinden biri Acarlar Longozu diyebiliriz.

Sakarya Acarlar Longozu

Acarlar Longozu, orman ve sulak alan  özelliklerinin iç içe geçmesi nedeniyle flora ve fauna açısından zengin alan olmasının yanı sıra Anadolu’nun üzerinden geçen iki önemli göç yollarından birisinin üzerinde bulunması nedeniyle de yıl boyunca 200’e yakın kuş türünü kucaklanıyor. Acarlar Longozu Çevre İl Müdürlüğü tarafından ‘Yaban Hayatını Koruma ve Geliştirme Sahası’ ilan edilmiştir. Çevre ve Orman İl Müdürlüğünün kayıtlarına göre Acarlar Longozu’na 2 yılda 73 ülkeden binlerce turist gelmiştir. Doğal güzellikleri ile dikkat çeken bu mekan, turistlerin oldukça fazla ilgisini çekmiştir ve çekmeye de devam etmektedir.

Sakarya Acarlar Longozu
Sakarya Acarlar Longozu

Acarlar Longozunda Ne yemeli? Acarlar Longozu Yemek Mekanları

Bir gün boyunca Acarlar Longozunu keşfetmek isteyenler, longozun girişinde yer alan ve yöresel yemekleri en güzel haliyle sunan bir menüsü bulunan restorantta yeme, içme ve dinlenme gibi ihtiyaçlarını karşılanma imkanı bulabilirler. Oldukça zevkli bir şekilde hazırlanmış olan bu mekan, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekmektedir. Mekanda yapılan özel kahveler ise, insanların aklında kalacak cinsten…

Acarlar Longozu Giriş Ücreti Ne Kadar diye soracak olursanız, giriş için ücret alınmamaktadır. Yani Acalar Longozu’nu ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

Sakarya Acarlar Longozu
Sakarya Acarlar Longozu

Acarlar Longozu Nerede? Nasıl Gidilir?

İstanbul tarafından gelecek olan ziyaretçiler, TEM otoyolunu kullanıp Kandıra Gişeleri’nden çıktıktan sonra Kandıra istikametinde yola devam etmelidirler. Kandıra’ya ulaştıktan sonra ziyaretçilerin karşısına çıkacak olan Karasu-Kaynarca tabelaları ile ilerleyip, Karamüezzinler Köyü tabelasına geldiklerinde sol tarafa dönerek Acarlar Longozu’na ulaşımı sağlayacaklardır. Burada dikkat edilmeniz gereken husus ise, Karasu – Kaynarca istikametinde yolunuza devam ederken sol tarafınızda büyük tabela üzerinde yazılı olan Acarlar Longoz Sahası yazan tabelaya aldırış etmemeniz. Tarif ettiğimiz istikamette ana yolda ilerleyerek devam edin. Bunun dışında Sakarya merkezden isteyen ziyaretçiler için, Karasu istikametine giden araçlar ile ulaşım sağlayabilirler. Bununla birlikte hafta sonları, sadece Acarlar Longozu’na ulaşım sağlayan araçlar, iki saatte bir olmak üzere, şehir merkezinde bulunan otobüs duraklarından kalmaktadır. Bölgenin tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bölgedeki doğal güzellikleri Sakarya Yaylaları başlıklı yazımızdan okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir