Denizli Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı

Vali Recep Yazıcıoğlu’nun adını taşıyan ve daha çok İncilipınar olarak bilinen Denizli Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı, ailecek gezilecek ve nefes alınacak muhteşem bir mekâna ev sahipliği yapmaktadır. Şehrin göbeğinde bulunan park güzel bir manzara, oyun alanlarına, mesire yerlerine, yürüyüş yollarına ve daha birçok güzelliğe sahiptir.

Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı, özellikle hafta sonları tıklım tıklım olur. Vali Recep Yazıcıoğlu Parkında sadece göller, köprüler, çay bahçeleri yoktur. Vali Recep Yazıcıoğlu Parkını önemli yapan içinde bulunan heykeller plakalar tarihimize bir saygı duruşu göstermektedir. Ülkemiz işgallere maruz kaldığında bölge için canını ortaya koyan tarihteki Türk devlet liderlerinin ve efelerinin heykelleri bulunmaktadır. Tonyukut Anıtı ve Orhun Yazıtları da dikkat çeken eserler arasında yer almaktadır. Plakalarda savaşlarda şehit olan askerlerin isimleri yer almaktadır. Dostluk heykeli de Recep Yazıcıoğlu parkında bulunmaktadır. İncilipınar Recep Yazıcıoğlu parkı sadece gezmek için kullanılan bir mekân değildir. Konserlerin, kutlamaların ve eğlencelerin düzenlendiği bir alan olarak da kullanılır. İncilipınar parkında özellikle ramazan aylarında hemen her akşam bir program yapılmaktadır.

Denizli Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı
Denizli Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı

Denizli Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı Yapısı

İncilipınar Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı 174 metrekare alan kaplamaktadır. Üç adet küçük gölet, bir adet ana gölet, kameriyeler, koşu parkları, çocuk oyun alanları ve dinlenme yerleri bulunmaktadır. İncilipınar Vali Recep Yazıcıoğlu Parkındaki doğal kaynaklardan elde edilen su gölette toplanır. Burada çemenlendirilen orta kaldırım ve park alanı sulanır.

Daha önceden terk edilmiş ve harap halde olan bölge, belediyenin çalışmalarıyla İncilipınar Vali Recep Yazıcıoğlu adını alarak büyük bir park haline getirilmiştir. İncilipınar Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Parkında Türk büyüklerinin ve Türk devlet liderlerinin kısa kısa hayat öykülerinin yazılı olduğu anıtlarda bu parkta bulunmaktadır. Günlük yürüyüş ve kahvaltı yapılabilecek denizlinin yüksek binaları arasında kalmış tek yeşil alandır.

Denizli Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı
Denizli Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı

Denizli Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı Nerede? Nasıl Gidilir? Ulaşım

İncilipınar Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı, Denizli şehrinin tam göbeğinde bulunmasından dolayı ulaşımı oldukça kolaydır. Pamukkale Üniversitesi dolmuşlarına binip parkın tam önün de inebilirsiniz. Zaten çoğu dolmuşun önünde İncilipınar yazmaktadır. Ve sık sık geçen bu dolmuşlarla, İncilipınar Vali Recep Yazıcıoğlu Parkına gidebilirsiniz. Parkın tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz. Şehirdeki turistik noktalarla ilgili bilgi almak için Denizli Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir