Denizli Yeşildere Şelalesi Hakkında Bilgi

Denizli Yeşildere Şelalesi’nin bulunduğu bölgeye Ağlayan Kaya denmektedir. 55 metre yüksekliğinde olan Yeşildere Şelalesi’nin kış mevsiminde ise genişliği artmaktadır. Zemininde sünger görünümünde kayalar ile zümrüt yeşilinde yosunların bulunduğu şelalede yüzlerce yıl yaşamış olan çınar ağaçları vardır. Yeşildere Şelalesi’ni bulunduğu bölge çam ormanlarıyla kaplıdır. İnsana huzur veren şelale ve çınar ağaçları eşliğinde güzel bir doğa yürüyüşü yapmanın yanı sıra avcılık ve jeep safari etkinlikleri için de elverişlidir. Yeşildere Şelalesinde piknik alanı da bulunmaktadır. Soğuk suyun etkisiyle havanın sert olduğu bu şelalede çok lezzetli alabalıklar da yiyebilirsiniz.

Denizli Yeşildere Şelalesi

Bu bölge ye geldiğinizde sizi karşılayan tek tesis Hocanın Yeri’dir. Etrafta başka hiç tesis bulunmamaktadır. Çok leziz ve uygun fiyatla aynı zamanda taze alabalıkların bulunduğu bu tesis oldukça taze alabalıklar yapmaktadır. Bu tesis deki menüde sadece balık değil balık yemeyenler için ise kiremitte köfte ve tavuk da bulunuyor. Alabalık kiremitte ve ızgara da olmak üzere iki şekilde servis ediliyor. İçecek olarak ise sadece alkolsüz meşrubatlar bulunmaktadır. Ülkenin birçok yerine ise buradan alabalık gönderilmektedir. Tabii doğa manzarası olan yerin merkezinde yemek ise çok daha başka olmaktadır.

Denizli Yeşildere Şelalesi
Denizli Yeşildere Şelalesi

Yeşildere Şelalesi Otel ve Konaklama

Yakın bir yerde konaklamak için en uygun otellerden biri Spa Otel Colossae Termal Otel’dir.
Pamukkale Antik Kentine uzaklığı 2 km’dir. Denizli ilçesine ise 22 km uzaklıktadır. Şehir merkezinden otele ulaşım ise minibüslerle sağlanmaktadır.

Spa Otel Colossae Termal Otel Adres: 112. Sokak Fatih Mahallesi No: 4 Denizli
Spa Otel Colossae Termal Otel Telefon Numarası: 0258 271 41 56

Denizli Yeşildere Şelalesi Nerede? Nasıl Gidilir? Ulaşım

Ağlayan Kaya Yeşildere Şelalesi, Denizli’ye 35 km uzaklıkta yer almaktadır. Pamukkale yolundan veya Çal ilçesi üzerinden gidilebilmektedir. Minibüsler ise Ağlayan Kaya üzerinden geçmektedirler. Kendi arabanızla gidecekseniz yol boyunca Ağlayan Kaya-Yeşil Dere Hoca’nın yeri tabelaları sizi yönlendirdiği için kolaylıkla bulmanız mümkündür. Denizli merkezden ortalama yolculuk 1 saat kadar sürmektedir. Bölgenin tam konumu için Google Maps‘e göz atabilirsiniz.

Şehirdeki bütün turistik noktaları Denizli Gezilecek Yerler başlıklı yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Denizli Devlet Hastanesi : 0 258 263 26 11
Denizli Tren Garı: 0 258 268 28 31
Denizli Otogar: 0 258 261 10 88

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 yorum