Didim Faustina Hamamı Hakkında Bilgi

Türkiye’nin gezmek ve görmek için tavsiye edilebilecek bir yer olan Faustina Hamamı, Aydının Didim ilçesinde bulunmaktadır  ve tarihi öneme sahip yapılardan biridir. Didim’in sembolü haline gelmiş olan bu hamam oldukça fazla ziyaretçi akınına uğramaktadır. Milet tiyatrosuna yalnızca 150m uzaklıkta olup Roma imparatoru Marcus Avrelius tarafından yaptırılmıştır. İmparatorun eşi Faustina adına yaptırılan bu hamam belli dönemlerde onarımdan geçirilmiştir. Burada bulunmuş olan Nusa heykelleri şu anda İstanbul Arkeoloji Müzesinde halka sergilenmektedir. Bu hamamın büyük bir havuzu bulunmaktadır ve kenarında çeşme olarak bir aslan heykeli kullanılmıştır. Bu heykel, Milet Müzesinde sergilenmektedir.

Faustina Hamamı

Aydın’ın Günaybatı bölümünde yer alan bu hamam görkemi ve güzelliği ile dikkat çekmektedir. Hamamda bulunan yıkanma havuzlarından bir tanesinde, Nehir Tanrısı Maendros’un heykeli bulunmuştur. Bu heykel Miletos Müzesinde sergilenmektedir.

Hamamın yanında yer alan spor alanı, bu dönemde yaşayan Miletos’lu bilgilerin, sağlıklı yaşam stili uyguladıklarını göstermektedir.

Faustina Hamamı
Faustina Hamamı

Didim Faustina Hamamı Yakınındaki Yerler

Didim merkeze 1 km uzaklıkta olan hamamı, Yenihisar civarında bulunmaktadır. Ulaşım konusunda sıkıntısı olmayan bu bölgenin sürekli olarak halk otobüsleri bulunmaktadır. Otobüs kullanmayı sevmeyenler için taksi olanağı çok fazladır.  Kafile şeklinde gelen gruplar zaten tur şirketleri kullanmaktadırlar. Görsel olarak birçok yerli yabancı turiste ev sahipliği yapmış olan tarihi bu bölge gezmek görmek için gelen insanlar için birçok imkânı sunmaktadır ve yerli halk için turistler, bir geçim kaynağı olmuştur. AVM’ler hediyelik eşyalar satan küçük yerler, yöresel yemekler yiyebileceğiniz güzel restoranlar gibi bir çok imkânı bulunur ve tatil köylerine yaklaşık 5-6 km uzaklıktadır. Didim’e tatil yapmaya gelen bütün herkesin bu tarihi yapıyı görmelerini ve yaşamalarını tavsiye ederiz.

Bölgedeki gezilecek yerlerin tamamına Didim Gezilecek Yerler başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Didim Faustina Hamamı
Didim Faustina Hamamı

Faustina Hamamı Nerede? Nasıl Gidilir? Ulaşım

Didim otogarına ulaştıktan sonra buradan yarın saatte bir hareket eden Didim minibüsleri ile kolay bir şekilde merkeze ulaşmak mümkündür. Ayrıca Didim’e ulaşmak için hem İzmir’den hem de Muğla’dan havayolu kullanılabilmektedir. Didim merkeze ulaştıktan sonra Altınkum dolmuşlarını 15 dakikada bir kullanarak, hamama ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir