İstanbul Fındıkzade Pazarı Ne Zaman Kurulur? Nerede?

Gezilecek yerleri kadar sosyete pazarları ile de ünlü olan İstanbul’da gidilmesi gereken en büyük sosyete pazarlarının arasında İstanbul Fındıkzade Pazarı yer almaktadır.

Fatih Belediyesinin belirlediği yere göre Fındıkzade’de Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi önünden başlanarak kurulan Pazar bir ana sokak ve 6 ara sokağa dallanmış şekilde kurulmaktadır.  Özel olarak tasarlanmış Pazar alanındansa daha eski usul ve sokak aralarında kurulan bu pazarda aradığınız birçok ürünü farklı fiyat aralıklarında bulabilirsiniz. Tercihe göre bazı tezgahlarda kredi kartınızla dahi alışveriş yapma imkanı bulabilirsiniz.

İstanbul Fındıkzade Pazarı

Genel olarak giyim üzerine tesettür kıyafetleri de bulabileceğiniz kadar geniş bir vizyona sahip Fındıkzade Pazarı ev tekstili, kadın ve erkek giyim eşyaları, ayakkabı ve çanta gibi bir çok farklı ürünün yanı sıra bazı bölümlerinde gıda ürünleri de satılmaktadır. Meyve ve sebzelerin de marketlere göre farklı seçenekler de fiyat aralıkları bulunmaktadır.

Fındıkzade Pazarına sosyete pazarı olarak anılmasında ki en büyük etken ise daha çok giyim üzerine yoğunlaşmış bir Pazar olduğu ve burada yer alan tişört, kazak, pantolon, gömlek, eşofman gibi  bir çok farklı ürünü mağazaların etiketleri üzerinde olmasına rağmen mağaza fiyatlarının yarısına dahi alabilmenizdir.

İstanbul Fındıkzade Pazarı
İstanbul Fındıkzade Pazarı

Fındıkzade Pazarı Ne Zaman Kuruluyor? Hangi Günler Açılıyor?

İstanbul Fındıkzade Pazarı sadece Cuma günleri kurulmaktadır. Sabahın erken saatlerinde kurulmaya başlayan Fındıkzade Pazarı sabah 9, akşam 6 saatlerinde açıktır. Kış aylarında havanın daha erken kararmasından dolayı Pazar daha erken toplandığından 5 den sonra aradıklarınız bulmak da zorlanabilirsiniz. Yaz aylarında ise havanın kararma saatine bağlı olarak da Pazar toplanma saati farklılık göstermektedir.

En ideal saat aralıkları ise pazarın kurulumunun tamamen bittiği ve tezgahların satışa hazır olduğu 10-16 aralıklarında alışverişinizi yapabilirsiniz.

Fındıkzade Pazarı
Fındıkzade Pazarı

Fındıkzade Pazarı’na Nasıl Gidilir? Nerede? Ulaşım

Fındıkzade Pazarı Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi önünden başlanarak, Fındıkzade Tramvay Hattı ve Fındıkzade otobüs durağının hemen karşısında kurulmaktadır. Bölgenin tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Fındıkzade Pazarına ulaşım tramvaylar, otobüsler ve taksi dolmuşlar işe yapılabilmektedir.

Kabataş’tan ve Eminönü’nden hareket eden T1 tramvay hattı ile Fındıkzade durağında indiğiniz takdirde pazarın diğer başlangıç ucunu yol üzerinden görebilirsiniz.

Ayrıca otobüs ile de Fındıkzade durağından:

Beyazıt’tan; 97 Güneşli-Beyazıt, 82B Yenibosna-Beyazıt, 36ES Esentepe- Beyazıt

Taksim’den; 76D  Bahçeşehir-Taksim, 73 Yenisbosna-Taksim,92T Bağcılar- Taksim, 145M Yeşilkent-Taksim, 85T –Esenler-Taksim,

Eminönü’nden; 93 Eminönü-Zeytinburnu, 97A – Basınsitesi-Eminönü, , 33B Giyimkent-Eminönü, 92C Haznedar-Eminönü

Şehirdeki turistik noktaları öğrenmek için İstanbul Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 yorum