Samsun Fener Plajı

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait plajlardan biri olan Fener Plajı, Samsun’un mavi bayrak ödüllü gözde plajlarından bir tanesidir.

2015 yılında Samsun’daki mavi bayraklı tek plaj olan Çatalçam Plajı, bu unvanını koruyamadı. 2016 yılında Çatalçam Plajı mavi bayrak unvanını kaybederken, Samsun’un iki plajı mavi bayrak sahibi oldu. Samsun’da Fener Plajı ve Sheraton Grand Samsun Hotel Plajı, 2016 yılında mavi bayraklı plajlar olarak tescillendi. 2016 yılı Ulusal Mavi Bayrak ödül töreni, plajda yapılırken bu törene çok sayıda önemli siyasetçi katıldı.

Samsun şehir merkezinde bulunan iki büyük ve önemli parktan biri olan Batı Park’ın hemen yanında yer alan plaj, şehir merkezine yaklaşık 2 kilometre uzaklıktadır. Samsun Çarşamba Havaalanı’na yaklaşık 26 kilometre uzaklıkta bulunan plaj, tarihte Cenevizliler tarafından liman olarak kullanılan bir yerdir ve adı da buradan gelmektedir.

235 metre uzunluğa ve 48 metre genişliğe sahip olan Samsun Fener Plajı, temiz ve ince bir kumsala sahiptir. 1.100 kişi kapasiteli plajın hemen yanında Sheraton Grand Samsun Hotel bulunmaktadır. Bu nedenle konaklama açısından bir sıkıntı olmamaktadır.

Fener Plajı
Fener Plajı

Plajın hemen yanında yer alan Batıpark, Samsun’da gezilecek önemli yerlerden bir tanesidir. Bu parkta ve çevresinde bulunan bazı gezilecek yerlere Amazon Adası ve Köyü, Amisos Tepesi başlıklı yazılarımızdan ulaşabilirsiniz.

Samsun Fener Plajı’na Nasıl Gidilir? Nerede? Ulaşım

Samsun şehir merkezinden Atakum’a doğru giderken Baruthane mevkiinde bulunan Fener Plajı’na ulaşmak için otobüs, dolmuş ve tramvay ulaşım seçeneklerini kullanabilirsiniz. Tramvay ile Fener Durağı’nda veya Baruthane Durağı’nda inerek plaja yürüyebilirsiniz. Fener Tramvay Durağı, plaja biraz daha yakın bir mesafededir. Ama her iki duraktan da biraz yürümek zorundasınız.

Dolmuş ve otobüsler ile Baruthane-Fener mevkiinde inerek plaja ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 yorum