Kaş Gezilecek Yerler

Kaş gezilecek yerler listesi, hem tarihi hem de doğal güzelliklere ev sahipliği yapıyor. Eski adı Antiphellos olan Antalya’nın Kaş ilçesi, etrafı dağlarla çevreli ve önünde Akdeniz’in masmavi suları olan bir bölge. Kaş gezilecek yerler listesini tamamlarken tekne turu, jeep safari ve scuba diving gibi eğlenceli aktivitelere katılabilir veya ilçenin hemen karşısındaki Meis Adası’nı ziyaret edebilirsiniz.

Kaş Hakkında Kısa Bilgiler

  Kaş tatilinizde girebileceğiniz birçok farklı plaj ve katılabileceğiniz farklı aktiviteler bulunmaktadır. Kaş gezilecek yerler listesini ortalama 2-3 günde tamamlamanız mümkündür. Jeep safari turu ve tekne turu gibi aktivitelere de katılırsanız, tatilinizi 2-3 gün daha uzatabilirsiniz.

  Kaş’ta yapılacak çok fazla aktivite bulunmaktadır. Bu aktivitelerin başında tekne turu, jeep safari tur ve scuba diving gelmektedir. Kaş, Türkiye’nin önemli dalış merkezlerinden biri olduğu için dalış deneyimini yaşayabilirsiniz. Jeep safari turlarıyla hem Kaş hem de Fethiye bölgelerindeki önemli noktalar gezilmektedir.

  Kaş’ta birçok kafe ve restorant bulunmaktadır. Merkezde turistlere yönelik mekanlarda fiyatlar çok ortalamanın üzerindedir.

  Kaş merkezde çok sayıda konaklama seçeneği bulunmaktadır. Hem ilçe merkezinde hem de Çukurbağ Yarımadası’nda her bütçeye uygun konaklama bulabilirsiniz.

  Kaş’a direkt olarak çok fazla otobüs seferi yapılmamaktadır. Fethiye ve Antalya otogarları üzerinden Kaş’a giden otobüslere aktarma yapabilirsiniz. Bölgeye en yakın havaalanı Dalaman’dadır ve buradan yaklaşık 2 saatlik bir yolculukla Kaş’a ulaşılmaktadır. Ayrıca Kaş merkeze giden otobüslerin son durağı, Ağullu’daki Yeni Kaş Otogarı’dır. Yeni otogardan Kaş merkez otogarına taksi veya dolmuşlarla ulaşabilirsiniz.

Kaş Gezilecek Yerler

Antalya’nın Muğla sınırında bulunan Kaş, Fethiye ile komşudur. Kaş’a en yakın Yunan adası, 2 kilometre uzaklıktaki Meis Adası’dır. Antalya şehir merkezine 189 kilometre uzaklıkta bulunan Kaş, ortalama 70 kilometrelik bir sahil şeridine sahiptir. Bölgede deniz turizminin yanında tarih turizmi, doğa turizmi ve yayla turizmi de yapılmaktadır. Yerel halkın geçim kaynağı, yaz aylarında turizmden karşılanmaktadır. Kış aylarında ise ilçede sebze, meyve çiçek üretimi yapılmaktadır.

Antalya Kaş Gezilecek Yerler
Antalya Kaş Gezilecek Yerler

Kaş Plajları

Etrafı dağlarla çevrili, önünde ise masmavi Akdeniz’in suları bulunan Kaş, yüzülecek yerler konusunda birçok alternatife sahiptir. Kaş gezilecek yerler listesinde en çok sorulan soruların başında Kaş plajları hangileri? Sorusu gelmektedir. İlçenin her iki yanında da denize girilebilecek birçok güzel plaj bulunmaktadır. Alt kısımdaki listeden Kaş plajları hakkında bilgiler alabilirsiniz.

Akçagerme Plajı

Kaş’ta denize girilecek plajlardan biri olan Akçagerme, Mavi Bayraklı olması nedeniyle ön plana çıkan plajlardandır. İşletmesi Kaş Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından yapılan Akçagerme Plajı, halk plajı statüsündedir.

Akçargerme Plajı’nda iki adet duba ve bir adet iskele bulunmaktadır. Otopark, voleybol sahası, spor alanı, çocuk parkı, restoran, plaj voleybolu sahası, basketbol sahası, amfi tiyatro, beach bar, havuz ve su kaydırakları bölgede bulunan hizmetlerdir.

Plaj hakkında detaylı bilgi almak için Akçagerme Plajı başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Akçagerme Plajı
Akçagerme Plajı

Kaputaş Plajı

Kaş-Kalkan karayolu üzerinde bulunan Kaputaş Plajı, Türkiye’nin en güzel plajlarından biri olarak gösterilmektedir. Kaş ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kaputaş Plajı, turkuvaz rengi ile büyüleyici bir güzelliğe sahiptir.

Bu plaj hakkında detaylı bilgi almak için Kaputaş Plajı başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Kaputaş Plajı
Kaputaş Plajı

Patara Plajı

Yaklaşık 18 kilometreye ulaşan uzunluğu ile Akdeniz Bölgesi’nin en uzun kumsalına sahip olan Patara Plajı, Kaş’ta denize girmek için tercih edilen yerlerin başında gelmektedir.

Likya Uygarlığı’nın yönetim merkezlerinden biri olan Patara Antik Kenti, plaja 1-2 kilometre uzakta bulunmaktadır. Patara Plajı koruma altında bulunan bir bölge ve özellikler yaz aylarında plaja araç ile girmek kesinlikle yasak. Bunun nedeni ise nesli tükenme tehlikesi altında olan Caretta-Caretta kaplumbağalarının yumurtalarını bırakmak için tercih ettiği plajlardan bir tanesi olmasıdır.

Kaş gezilecek yerler listesindeki önemli yerlerden biri olan plaj hakkında daha detaylı bilgi almak için Patara Plajı başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Patara Plajı
Patara Plajı

Kaş Tarihi Yerler

Tarihte Antiphellos olarak adlandırılan Kaş, Karia ve Likya bölgeleri arasındaki bağlantıyı sağlayan önemli bir kesişim noktasına kurulmuştur. Tarih boyunca ticaret limanı olarak önemini sürdüren bölgenin tarihi bir hayli eskiye uzanmaktadır. Köklü bir geçmişe sahip olduğu için Kaş gezilecek yerler listesinde birçok tarihi noktaya rastlamak mümkündür. Kaş tarihi yerleri hakkındaki bilgilere alt kısımdan ulaşabilirsiniz.

Antiphellos Antik Kenti

Kaş’ta bulunan en önemli tarihi yerlerden olan Antiphellos Antik Kenti, Kaş ilçe merkezine oldukça yakındır.

Antik kent içerisinde Likya lahitleri, kaya ve anıt mezarlar, Kaş Antik Tiyatrosu gibi yapılar bulunmaktadır. Deniz manzarası ile birlikte hayran olunacak bir yer olan Antiphellos Antik Kenti, Kaş’a gidenlerin mutlaka görmeleri gereken yerlerden biri.

Antiphellos Antik Kenti
Antiphellos Antik Kenti

Xanthos Antik Kenti

Kstantos ve Xanthos adlarıyla bilinen bu antik kent, Fethiye-Kaş karayolunun 70. kilometresinde yer almaktadır. Hemen yakınındaki Letoon Antik Kenti ile beraber UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer alan Xanthos Antik Kenti, Likya Uygarlığı’na başkentlik yapmıştır.

Pek çok tarihi olaya ve savaşlara sahne olan Ksantos Antik Kenti’nde günümüze kadar ulaşan kaya mezarları, lahit mezarlar, Likya kültürünü yansıtan dikme mezar anıtları, pek çok onarımdan geçmiş tiyatro ve Erken Hıristiyanlık Dönemi’ne ait kilise gibi kalıntılar bulunmaktadır.

Bölgede bulunan bu iki antik kent ile ilgili bilgi almak için Xanthos-Letoon Antik Kentleri başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Xanthos Antik Kenti
Xanthos Antik Kenti

Kekova

Demre ve Kaş ilçelerine yakın bir konumda yer alan Kekova, 18 Haziran 1990 tarihinde sit alanı ilan edilmiş bir bölgedir.

Kaleköy ve Üçağız yakınlarındaki bu küçük kayalık adanın dış dünya ile karayolu bağlantısı bulunmadığı için kendini muhafaza etmiş bir bölgedir. 4.5 kilometre karelik bir alana sahip olan ada üzerinde pansiyonlar ve kafeler bulunmaktadır. Adaya ulaşmak için tekneler kullanılmaktadır.

Kekova
Kekova

Kalkan

Kaş ilçesine yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Kalkan, Kaş’ta gezilecek yerlerden biridir. Likya Uygarlığı’ndan kalan eserler, bu bölgeyi tarih turizmi açısından cazip bir yer haline getirmektedir.

Bölgenin doğal bir liman konumunda olması, tarih boyunca değerli olmasına neden olmuştur. Beyaz duvarlı evleriyle meşhur Kalkan, 1920’li yıllara kadar Kalamaki adıyla anılan eski bir Rum balıkçı mahallesidir. O zamandan geriye kalan mahallenin kilisesi bugün cami olarak kullanılmaktadır.

Kalkan
Kalkan

Demre

Kaş gezinizde, gezilecek yerler listenize ekleyeceğiniz yerlerden bir tanesi de Antalya’nın turistik ilçelerinden biri olan Demre’dir. Kaş’a yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Demre ilçesi, tarihi M.Ö. 5.yüzyıllara kadar dayanan bir yerleşim yeridir.

Likya döneminden kalma kaya mezarların bulunduğu Myra Antik Kenti, Demre’de mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir ve ilçenin turizm değerini yükseltmektedir. İlçede turizm tesislerinin yetersiz olması, bölge halkının genellikle tarıma yönelmesine neden olmuştur.

Demre
Demre

Kaş’ta Gezilecek Diğer Yerler

Kaş gezilecek yerler listesindeki onlarca turistik noktadan bazıları şu şekildedir:

  • İnceboğaz Plajı,
  • Büyük Çakıl Plajı,
  • Küçük Çakıl Plajı,
  • Liman Ağzı,
  • Seyrekçakıl Plajı,
  • Mavi Mağara,
  • Çukurbağ Yarımadası,
  • Meis Adası,
  • Gömbe Yaylası,
  • İslamlar Köyü,
  • Dirgenler Köyü.

Kaş gezilecek yerler dışında Antalya gezilecek yerler yazımıza da göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 yorum