Samsun Yakakent Gezilecek Yerler

Yakakent gezilecek yerler listesinde sahil kıyısı alanlar ve doğal güzellikler bulunmaktadır. Samsun şehir merkezine yaklaşık 90 kilometre uzaklıkta yer alan Yakakent ilçesi, Mayıs 1991 tarihinde ilçe olmuş bir bölgedir.

Eskiden Gümenüz ve Gümenos olarak adlandırılan Yakakent ilçesi, Samsun’un Sinop sınırında bulunmaktadır. Yaklaşık 10.000 kişilik bir nüfusa sahip olan Yakakent ilçesi, yaz döneminde Samsun’un turistik yerlerinden biri haline gelmektedir. Yaz döneminde Samsun’da denize girilebilecek yerlerden biri olan Yakakent, Samsun’un deniz kenarında bulunan diğer ilçelerine göre daha sakindir. Samsun ve çevre illerde yaşayanlar, buraya ilgi göstermektedir. Ev satın alma ve ev kiralama sayıları, her geçen yıl artmaktadır.

Yakakent Gezilecek Yerler

Yakakent ilçe merkezinde denize girilecek farklı noktalar bulunmaktadır. Yaz turizmi, ilçenin öne çıkan alanıdır. Bununla birlikte Sinop yolu üzerindeki doğal güzellikler de görülmeye değerdir. Yakakent gezilecek yerler listesi, ilçenin küçük olmasından dolayı oldukça kısadır ve bir günde rahatlıkla görülecek yerlerdir.

Samsun Yakakent Gezilecek Yerler
Samsun Yakakent Gezilecek Yerler

Yakakent Meydanı

Yakakent Belediyesi’nin de bulunduğu ilçe merkezindeki kent meydanı, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenmiştir. Öncesinde otopark olarak kullanılan kent meydanı, düzenleme projesinin ardından araç trafiğine kapatılarak yayalara özel hale getirilmiştir. Yakakent Kent Meydanı’nda lokanta, otobüs yazıhanesi, kafe ve banklar bulunmaktadır. Yaz aylarında bu bölge bir hayli kalabalık olmaktadır.

Samsun Yakakent Meydan
Yakakent Meydanı

Yakakent Sahili

Yakakent Meydan’ından başlayarak Yakakent Limanı’na kadar uzanan ilçenin sahili, yaz akşamlarında kalabalık olmaktadır. Yakakent Sahili’nde denize girmek için T şeklinde dalgakıranlar ve liman tarafında yer alan plaj tercih edilmektedir.

Yakakent Sahili’nin meydana yakın kısmında çok sayıda kafe bulunmaktadır. Yaz döneminde bu kafeler oldukça ilgi görürken, sahile açılan stantlar da renkli görüntüler oluşturmaktadır. Küçük bir yer olmasına rağmen yaz döneminde kalabalık bir görüntü sunmaktadır. Yakakent gezilecek yerler listesinde bu güzel sahil, ilk sırada yer almaktadır.

Samsun Yakakent Sahili
Yakakent Sahili

Blue Sea Yakakent Aile Plajı

Yakakent Plajı olarak da bilinen Blue Sea Aile Plajı, ilçede denize girmek için tercih edilen yerlerin başında gelmektedir. Yakakent Limanı’nın hemen kenarında bulunan Blue Sea Plajı, özel işletmeye bağlıdır ve ücretli olarak hizmet vermektedir.

Yakakent Sahili’ndeki denize girilebilecek yerler, genellikle çakıl bir kumsal yapısına sahipken, bu plajda kum sahil bulunmaktadır. Şezlong ve şemsiye kullanım ücreti olarak 7,5 TL ücret alınmaktadır. Ayrıca bölgede yeme-içme hizmeti de verildiği için dışarıdan yiyecek-içecek getirilmesi yasaktır.

Duş ve tuvalet hizmetlerinin de bulunduğu sahilde, yaz döneminde plaja konulan masalarda akşam hizmetleri verilmektedir. Plajda alkollü içecek satışı da yapılmaktadır.

Samsun Yakakent Blue Sea Plajı
Blue Sea Yakakent Aile Plajı

Yakakent T Dalga Kıran Plajları

Yakakent Sahili’nde 2016 sezonunda 3 adet T şeklinde dalga kıran bulunmaktadır. Yakakent T Plajları, Yakakent Belediyesi tarafından temizlenmekte ve denize girmek için ideal noktalar haline getirilmektedir.

Yakakent Sahili genellikle dalgalı bir denize sahip olduğu için inşa edilen dalga kıranlar, tatilcilerin denize girmesini kolaylaştırmaktadır.

Yakakent T Dalga Kıran Plajları
T Dalga Kıran Plajları

Yakakent Çamgölü Mesire Alanı

Samsun’un Yakakent ilçesinde bulunan Çamgölü Mesire Alanı, Çamlıgöl ve Çam Gölü olarak da bilinmektedir. Yakakent ilçe merkezinin 4 kilometre kadar batısında (Sinop tarafında) bulunan mesire alanı, çam ağaçlarının doldurduğu deniz manzaralı bir konumdadır.

Karadeniz’e dik inen bir yamaçta bulunan Çamgölü, büyük ve sık çam ağaçlarının kapladığı geniş bir alandır. Samsun yayla turizminin gözde yerlerinden olan Uzunkız, Elikbuyran ve Necati Batı yaylarına bu bölgeden ulaşım bulunmaktadır. Uzun süre boş bırakılan alan, Yakakent Belediyesi tarafından temizlenmiş ve bakımı yapılmıştır. Girişte araçlardan ücret alınmaktadır.

Çamgölü; doğa yürüyüşü yapmak, piknik yapmak ve bisiklet sürmek için oldukça güzel bir yerdir. Yakakent gezilecek yerler listesindeki doğal güzellikler içerisindeki en önemli yer burasıdır.

Yakakent Çamgölü Mesire Alanı
Çamgölü Mesire Alanı

Yakakent Çamgölü Sahili

Yakakent’in 4 kilometre batısında bulunan Çamgölü Mesire Alanı’nın hemen alt tarafında geniş bir sahil kısmı bulunmaktadır. Samsun-Sinop karayolu, Sahil ile Çamgölü Orman Alanını birbirinden ayırmaktadır. Karayolunun bir tarafı çakıllı bir sahil, diğer tarafı ise uzun ve sık çam ağaçlarıyla doludur.

Yakakent Çamgölü Sahili
Çamgölü Sahili

İlçenin tam konumuna Google Maps linkinden göz atabilirsiniz. Ayrıca Yakakent gezilecek yerler dışında şehirdeki tüm turistik noktalara Samsun Gezilecek Yerler başlıklı yazımızdan göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir