Eskişehir Gürleyik Subaşı Şelalesi

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesindeki Gürleyik Köyü’nde yer alan Gürleyik Subaşı Şelalesi, çok az kişi tarafından bilinen bir doğa harikasıdır.

Mihalıççık ilçesindeki Gürleyik Şelalesi ve burada bulunan piknik alanı, hem Eskişehir’den hem de Ankara’dan pek çok ziyaretçiyi ağırlayan turistik bir bölgedir. Subaşı Şelalesi ise bu turistik yerin yaklaşık 3 kilometre kadar yukarısında bulunmaktadır.

Gürleyik Şelalesi’ni ararken tesadüfen keşfettiğimiz Subaşı Şelalesi, sadece bölgeyi bilen kişilerin gittiği bir yer. Gürleyik Çayı’nda bulunan Subaşı Şelalesi, adeta doğal bir havuz konumundadır. Derinliği 1-7 metre arasında değişen bu havuz, doğal kaynak suyuyla dolmakta ve sürekli akış nedeniyle temizlenmektedir. İç Anadolu’da yüzmek için tercih edilebilecek en iyi tatlı su kaynaklarından biri olan bu bölgede piknik yapmak da mümkündür.

Subaşı Şelalesi’nin bulunduğu yerde bir tane eski tabela dışında turistik bir çalışma bulunmamaktadır. Gürleyik Doğal ve Tarihi Varlıkları Geliştirme Derneği’nin tabelası dışında buraya giden yolu gösteren tabela da bulunmamaktadır.

Bölgede turistik bir çalışma olmadığı için market-lokanta gibi işletmeler de bulunmamaktadır. Bu nedenle buraya gitmeden önce yiyecek-içecek konusunda önlem almanızı tavsiye ederim. Ayrıca bu güzel suda yüzmek için şortunuzu ve deniz gözlüğünüzü de yanınıza almayı unutmayın.

Bölgenin hemen aşağısında tesis içerisinde yer alan şelale ile ilgili bilgileri, Gürleyik Şelalesi başlıklı yazımızdan alabilirsiniz.

Eskişehir Gürleyik Subaşı Şelalesi
Eskişehir Gürleyik Subaşı Şelalesi

Gürleyik Subaşı Şelalesi Videosu

YouTube video

Gürleyik Subaşı Şelalesi’ne Nasıl Gidilir? Nerede?

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde bulunan Gürleyik Köyü’nde Subaşı Şelalesi, Gürleyik Şelalesi‘nin yaklaşık 3-4 kilometre kadar yukarısında bulunmaktadır. Gürleyik Çayı’nın üst noktalarında yer alan şelaleye özel araçla veya yürüyerek ulaşım sağlamak mümkündür. Gürleyik Köyü merkezine geldikten sonra buradan Gürleyik Köy İç Yolu’nu kullanarak Subaşı Şelalesi’ne ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum