Eskişehir Mihalıççık Gürleyik Şelalesi

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine bağlı Gürleyik Köyü’nde bulunan Mihalıççık Gürleyik Şelalesi, bölgenin en önemli turizm merkezlerindendir.

Gürleyik Şelalesi, özellikle yaz aylarında serinlemek isteyenlerin ilk adresi olmakla beraber doğa yürüyüşü, kamp ve piknik gibi aktiviteler için de uygun bir yerdir.

Köyün ve şelalenin adı, Gürleyik Çayı’ndan gelmektedir. Köy merkezine yaklaşık 300 metre kadar uzaklıkta bulunan Mihalıççık Gürleyik Şelalesi, köy halkı tarafından işletilen özel bir bölgedir. Mihalıççık ilçesine 27 kilometre uzaklıkta yer alan Mihalıççık Gürleyik Şelalesi, Eskişehir’den veya Ankara’dan hafta sonu kısa bir kaçamak isteyenlerin akınına uğramaktadır. Buna rağmen çok fazla bilinen bir yer değildir.

Gürleyik Şelalesi’nde Neler Yapılır?

Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, Mihalıççık Gürleyik Şelalesi’nde yapacak birçok aktivite bulabilir. Buraya gelen ziyaretçiler, mangal ve piknik yapmak dışında yüzmek ve serinlemek için bölgeyi tercih etmektedir. Derenin bazı bölümleri taşlarla çevrilmiş ve doğal bir yüzme havuzu haline getirilmiştir. Sürekli akan su, temiz bir ortam sağlamakla beraber yüzme işini biraz daha keyifli hale getirmektedir. Derenin bazı bölümlerinde su derinliği 5-6 metreyi bulmaktadır. Buna karşın çoğu nokta, sığ bir derinliğe sahiptir.

Mihalıççık Gürleyik Şelalesi
Mihalıççık Gürleyik Şelalesi

Bölgede yapılacak en güzel aktivitelerden bir tanesi de doğa yürüyüşüdür. Trekking için burayı tercih edenlerin sayısı oldukça fazladır ve bölgede güzel yürüyüş yolları bulunmaktadır.

Gürleyik Köyü ve çevresinde yemek yemek ve konaklamak için yeterli tesis bulunmamaktadır. Bölgede kalacak yer bulmak için tercih edebileceğiniz en yakın yer, Mihalıççık ilçe merkezidir. Yemek yemek için ise köy merkezinde bulunan bakkaldan peynir-ekmek alarak piknik yapabilirsiniz. Eğer mangal olmadan, hazırlıksız bir şekilde şelaleye gelirseniz, bölgenin girişinin hemen yanında bulunan köy lokantasında yemek yiyebilirsiniz. Bu lokantada köfte ve menemen bulunmaktadır. Burada kişi başı ortalama 30-40 TL ücret ile karnınızı doyurmanız mümkündür.

Eskişehir Gürleyik Şelalesi
Eskişehir Gürleyik Şelalesi

Gürleyik Şelalesi Giriş ve Kamp Ücreti Ne Kadar?

Mihalıççık Gürleyik Şelalesi’nde bulunan piknik alanı, köy halkı tarafından işletilmekte ve bakımı yapılmaktadır. Buraya giriş için kişi başı 10 TL ücret ödemek gerekmektedir.

Ayrıca bölgede kamp kurulmasına da izin verilmektedir. Çadırınızı kendiniz getirerek burada kamp kurabilir, elektrik ve su hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Çadır alanı için ise kişi başı 50 TL ücret alınmaktadır.

Gürleyik Şelalesi
Gürleyik Şelalesi

Mihalıççık Gürleyik Şelalesi Videosu

YouTube video

Gürleyik Şelalesi Nerede? Nasıl Gidilir?

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesi sınırları içerisinde yer alan Gürleyik Köyü, Eskişehir’e 120 kilometre ve Ankara’ya 180 kilometre uzaklıktadır. Ankara’dan Mihalıççık Gürleyik Şelalesi’ne gitmek için Ankara-Beypazarı-Nallıhan rotasını izleyerek Nallıhan Kuş Cenneti’ni geçtikten sonra sol taraftaki yol ayrımından Yunus Emre Türbesi yazan yola dönmelisiniz. Sola dönüş yaptıktan sonra yaklaşık 30 kilometre kadar tırmanışlı ve virajlı bir yolun ardından Gürleyik Köyü’ne ulaşıyorsunuz.

Ayrıca buranın 3 kilometre kadar yukarısında yer alan Gürleyik Subaşı Şelalesi ile ilgili yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 yorum