Beypazarı Eğriova Tabiat Parkı

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde yer alan Beypazarı Eğriova Tabiat Parkı, 2011 yılında tescillenerek Tabiat Parkı unvanını almış bir bölgedir. Yaklaşık 10 hektarlık bir alanı kaplayan Eğriova Tabiat Parkı, Ankara şehir merkezine 150 kilometre, Beypazarı ilçe merkezine ise 50 kilometre mesafededir.

İzcilik faaliyetleri, doğa sporları, trekking, doğa fotoğrafçılığı ve piknik için uygun olan Eğriova, ziyaretçileri göl ve orman manzarası sunmaktadır. Bölgede yer alan göl, orman yangınlarında kullanılmak üzere bir bent aracılığı ile oluşturulmuştur.

Göletin güneydoğu tarafında yer alan Eğriova Yaylası, Eğriova Yayla evlerini içerisinde barındırmaktadır. 29 yıllığına özel bir işletme tarafından kiralanan bu bölgedeki evler, aktif durumda değildir. Bölge, izcilik faaliyetleri için kiralanmıştır. Göletin etrafında Bataklık Yaylası ve Yeni Yaylası gibi farklı yaylalar da bulunmaktadır. Bölgede çok sayıda yayla bulunmasına rağmen eski ahşap evler terk edilmiş ve yaylacılık faaliyetleri yapılmaz hale gelmiştir.

Beypazarı Eğriova Tabiat Parkı, piknik için çok fazla tercih edilmemesidir. Beypazarı ilçesinin Karaşar Köyüne daha yakın yerlerde bulunan piknik alanları, daha çok tercih edilmektedir.

Beypazarı Eğriova Tabiat Parkı Kamp Alanı

Bölgede çok fazla piknikçi bulunmadığı için gölün etrafında kamp yapmak mümkündür. Sabit bir kamp alanı olmadığı için kamp yapmak için uygun bölgeyi kendiniz seçebilirsiniz.

Gölün güneydoğu kısmı tel örgülerle çevrili olduğu için burada kamp yapılmıyor. Kampçılar, genellikle gölün batı kısmını tercih ediyorlar. Gölün doğu kısmında çadır kurmak için ise zaman zaman Orman Bölge Şefliği’nden izin almak gerekebiliyor. Tuvalet ve çeşme az da olsa bulunuyor. Bu noktalara yakın bir yere kamp kurmak, ihtiyaçlarınızı karşılamak için daha ideal olacaktır.

Beypazarı Eğriova Tabiat Parkı
Beypazarı Eğriova Tabiat Parkı

Beypazarı Eğriova Tabiat Parkı Trekking

Göl çevresindeki ormanlık alanda ve yaylalarda çok sayıda yürüyüş rotası bulunmaktadır. Yaylalara doğru ortalama 5-10 kilometrelik yürüyüş rotaları oluşturarak doğanın keyfini çıkartabilirsiniz. Ayrıca kış mevsiminde kar altında yürüyüş de yapabilirsiniz.

Eğriova Tabiat Parkı Trekking
Eğriova Tabiat Parkı Trekking

Beypazarı Eğriova Tabiat Parkı’na Nasıl Gidilir? Ulaşım

Eğriova Tabiat Parkı, Ankara şehir merkezi 150 kilometre, Beypazarı ilçesine ise 40 kilometre uzaklıktadır. Eğriova Tabiat Parkı’na gitmek için öncelikle Ankara-Ayaş-Beypazarı rotasını izleyerek ilçe merkezine ulaşıyorsunuz. Beypazarı ilçesine geldikten sonra Beypazarı-Karaşar yoluna giriyorsunuz. Beypazarı-Geyikpınarı-Uşakgöl-Köseler güzergahını takip ederek Eğriova’ya ulaşabilirsiniz. Eğriova Yaylası’nın tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

İlçedeki diğer turistik noktaları öğrenmek için Beypazarı Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir