İstanbul Heybeliada Değirmenburnu Tabiat Parkı

İstanbul Heybeliada’da bulunan Heybeliada Değirmenburnu Tabiat Parkı, İstanbul’daki en güzel mesire alanlarından bir tanesidir. 2011 yılında tabiat parkı ilan edilen Değirmenburnu’nın adı, 19. yüzyılın sonuna kadar un değirmeni olarak kullanılan yel değirmeninden gelmektedir. Değirmen, aynı zamanda güvenlik amaçlı gözetleme kulesi olarak da kullanılmıştır.

Heybeliada Değirmenburnu Tabiat Parkı

Yaklaşık 12 hektarlık bir alanı kaplayan Değirmenburnu Tabiat Parkı, Heybeliada denildiği zaman akla gelen ilk gezi alanlarından biridir. Alan içerisinde genel olarak kızılçam, fıstık çamı, sahil çamı ve çakal eriği ağaç türleri görülmektedir. Bölgedeki hayvan popülasyonu ise kirpi, tavşan, köstebek, saksağan, serçe ve karga gibi türlerden oluşmaktadır.

Yazın İstanbul’da denize girilecek yerler listesinde yer alan Değirmenburnu Mesire Alanı, yabancı kaynaklara göre keşfedilmeye bekleyen güzellikler listesinde gösterilmektedir.

Heybeliada Değirmenburnu Tabiat Parkı
Heybeliada Değirmenburnu Tabiat Parkı

Değirmenburnu Tabiat Parkında Neler Yapılır? Aktiviteler

Değirmenburnu Mesire Alanı, ziyaretçilerin yapabilecekleri farklı aktiviteler sunmaktadır. Bölge, genellikle yüzme ve piknik yapma için tercih edilmektedir. Piknik alanları ve Değirmenburnu Plajı dışında ise çocuk oyun alanları, bisiklet kiralama, halı saha, kır lokantası ve kır kahvesi burada hizmet vermektedir.

Değirmenburnu Plajı, bölgenin kuzeyinde yer almaktadır. Burada soyunma kabinleri, duş, şezlong ve şemsiye hizmeti de sunulmaktadır. Tabiat parkının ortasından geçen orman yolu içi trekking için oldukça güzel bir tercihtir. Ayrıca burada bisiklet kiralamak veya fayton gezisine katılmak da mümkündür.

Heybeliada Değirmenburnu Tabiat Parkı
Heybeliada Değirmenburnu Tabiat Parkı

Değirmenburnu Tabiat Parkı Giriş Ücreti Ne Kadar?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından belirlenen Değirmenburnu Tabiat Parkı ziyaretçi giriş ücretleri, şu şekildedir:

Şahıs: 9 TL
İndirimli: 4.50 TL
Bisiklet: 9 TL

Güncel ziyaret bilgileri, ziyaret saatleri ve giriş ücretleri için degirmenburnu.tabiat.gov.tr adresine göz atabilirsiniz.

İstanbul Değirmenburnu
İstanbul Değirmenburnu

Değirmenburnu Tabiat Parkına Nasıl Gidilir? Ulaşım

Değirmenburnu Tabiat Parkı, İstanbul Adalar ilçesinde Heybeliada’da bulunmaktadır. Heybeliada’ya gitmek için Avcılar, Kabataş, Kadıköy, Bostancı, Maltepe ve Kartaldan vapur, deniz otobüsü veya motor kullanmak gerekmektedir. Heybeliada iskelesine indikten sonra, sağa (400) dörtyüz metre yürüyüş mesafesi ile Değirmenburnu piknik alanına ulaşabilirsiniz.

Şehirdeki başka bir doğal güzellikle ilgili bilgi almak için Bentler Tabiat Parkı başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir