Yozgat Davulbaz Tepe Tabiat Parkı Hakkında Bilgi

Yozgat şehir merkezinde gezilecek yerlerden biri olan Davulbaz Tepe Tabiat Parkı, il merkezinin 5 kilometre kadar kuzeyinde yer almaktadır.

72 hektarlık bir alanı kaplayan Davulbaz Tepe, 2009 yılında Tabiat Parkı ilan edilmiştir. Türkiye’nin 38’inci Tabiat Parkı olan Yozgat Davulbaz Tepe, il merkezinde bulunan Kent Park ve Fuar bölgelerine yakın olması nedeniyle geniş bir ziyaretçi potansiyeline sahiptir. Ayrıca Yozgat’ın en turistik yeri olan Çamlık Milli Parkı, buraya sadece 2 kilometre uzaklıktadır.

Yozgat Davulbaz Tepe içerisinde karaçam, akasya, mahlep, alıç, kuşburnu ve ahlat ağaç türlerine rastlanmaktadır. Korunan bir bölge olması sebebiyle park içerisindeki hayvan popülasyonunda da artış gözlenmektedir. Bıldırcın, keklik, güvercin, sığırcık, karga, saksağan ve serçe başta olmak üzere birçok kuş türü, burada konaklamaktadır. Kuş türlerine ek olarak tavşan da bölgede en sık görülen hayvan konumundadır.

Tabiat parkı içerisinde yapı ve tesis bulunmamaktadır. Bölgedeki seyir noktaları, Yozgat il merkezinin ve Çamlık Milli Parkı’nın manzarasını ziyaretçilerine sunmaktadır.

Yozgat Davulbaz Tepe Tabiat Parkı
Yozgat Davulbaz Tepe Tabiat Parkı

Yozgat Davulbaz Tepe Tabiat Parkına Nasıl Gidilir? Nerede?

Yozgat il merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta yer alan Davulbaz Tepe Tabiat Parkı’na gitmek için Yozgat Otogarı’nın yanından Fuar Caddesi yolunu yolunu takip ederek yolun sonundan ulaşabilirsiniz. Tabiat parkının tam konumu için Google Maps linkine tıklayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir