Amsterdam Red Light

Amsterdam Red Light Neler Yapılır?

Hollanda’nın başkenti Amsterdam, Red Light ile ünlü bir şehirdir. Dünyanın hemen hemen her yerinde gelen turistler, Amsterdam Red Light neler yapılır? diye sormakla beraber Amsterdam gece hayatını ve Red Light bölgesini merak etmektedir. Türkiye’den de her yıl binlerce turistin gittiği Amsterdam Red Light; nedir? neler yapılır?

14. yüzyılda kadın arayışı için şehre gelen denizcilerin talepleri ile kurulan Red Light District, Kırmızı Fener Mahallesi anlamına gelmektedir. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Amsterdam Red Light District’de çok sayıda seks shop, genelev, gay bar, erotik sinema, erotik tiyatro ve bunun gibi mağazalar bulunmaktadır.

Amsterdam Red Light Neler Yapılır?

Amsterdam şehrinin merkezinde bulunan Red Light, birbirini kesen dar sokakların oluşturduğu bir mahalledir. Amsterdam şehrinin simgesi haline gelen hayat kadınları, buradaki genel evlerinde müşterilerini beklemektedir. Bütün Hollanda’da fahişelik, yasal bir olaydır. Sokakta fahişelik yapma dışında Red Light bölgesinin her yerinde bu durumla karşılaşıyorsunuz. Bununla beraber Hollanda Hükümeti tarafından belirlenen yaş sınırı, 21’dir.

Amsterdam Red Light Neler Yapılır?
Amsterdam Red Light Neler Yapılır?

Hollanda’da yasal olan fahişelik mesleğinde çalışanlar; sosyal güvenceye sahip, sağlık kontrollerinden geçen ve vergi ödeyen kişilerdir. Tamamen devlet kontrolü altında olan bu durumda; fahişlere düzenli olarak sağlık kontrolleri yapılmakta, İngilizce ve Flemenkçe dil kursları ile kendini savunma kursları ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

Red Light bölgesinde camlarda çalışan fahişelerin kimliğini belli edecek şekilde fotoğraf çekmek yasak. Kabinlerde düğmeler var ve çektiğinizi gördüklerinde anında polis çağırıyorlar. Diyelim bir şekilde çektiniz ve eve döndünüz, bu fotoğrafları yayımlamanız yasak. Ama sokağın fotoğrafını çekmenizde bir sakınca yok. Fahişeler kimliklerinin ifşa olmasını istemiyorlar.

Amsterdam Red Light Neler Yapılır?
Amsterdam Red Light Neler Yapılır?

Amsterdam Red Light Kısa Kısa

– Camlarda 2 kadının bulunduğu bölmeler de oluyor. Threesome/üçlü grup seks yapılabiliyor.

– Heteroseksüel erkek fahişeler, camlarda çalışmıyor. Seks kulüplerinde ve eskort servislerinde çalışan erkekler var.

– Amsterdam Red Light, sabah 06:00-08:00 arasındaki 2 saat haricinde her zaman açık.

– Güney Amerikalı siyahi hayat kadınlarının yoğun bulunduğu bölge, Black Corner olarak adlandırılıyor.

– Bazı camlarda mavi ışıklar bulunuyor. Bu renk ışıklar, transseksüel hayat kadınlarını belirtiyor.

– Hayat kadınlarının istedikleri ortalama fiyat, 100 Euro civarında. Pazarlık yapılabiliyor.

Red Light Gece Hayatı Videosu

YouTube video
Bölgenin konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir