Almanya Bochum Gezilecek Yerler

Almanya’nın Kuzey-Ren Vestfalya Eyaleti’nde bulunan Bochum şehri, Ruhr bölgesinin merkez şehridir. 400 bine yakın nüfusu bulunan Bochum gezilecek yerler ile ilgili bilgilere, bu yazıdan ulaşabilirsiniz.

Almanya’nın en büyük 20 şehri arasında yer alan Bochum’da 6 üniversite bulunmaktadır. Bu üniversiteler arasında ülkenin en iyi okullarından olan Ruhr Üniversitesi, 30 binde fazla öğrenciyi barındırmaktadır. Bu bakımından Bochum’da öğrenci nüfusu bir hayli fazladır.

Bochum’da gezilecek yerler denildiği zaman akla ilk olarak Alman Madencilik Müzesi gelmektedir. Bununla beraber 1964 senesinde kurulan Bochum Zeiss Planetaryumu, dünyanın en büyük gezegen evlerinden biri olması açısından önemli bir turistik yerdir.

Alışveriş ve sosyal yaşam açısından zengin bir şehir olan Bochum’da birçok alışveriş merkezi bulunmaktadır. Bu alışveriş merkezleri arasında Almanya’nın en büyük alışveriş köyü olan ve 113.000 metrekarelik alanı bulunan Ruhr Park, ön plana çıkmaktadır. Bochum’da öne çıkan bir başka nokta ise Bermudadreieck (Bermuda Üçgeni) olarak adlandırılan yerdir. Üçgen formundan dolayı bu ismi alan 2 kilometrekarelik bir alana yayılan Bermudadreieck’te 60 kadar bar, restoran ve sinema bulunmaktadır. Bermudadreieck, Bochum gezilecek yerler listesinin önemli bir parçasıdır.

Bochum’daki Türk nüfusu, yaklaşık olarak 30 bin kadardır. Ruhr bölgesi, Almanya’daki en yoğun Türk nüfusunu barındıran yerdir. Ayrıca şehirde 12 tane cami vardır.

Bochum Gezilecek Yerler
Bochum Gezilecek Yerler

Bochum Gezilecek Yerler

Bochum gezilecek yerler listesi oldukça geniştir. Şehirde müzelerden doğal güzelliklere kadar birçok turistik nokta bulunmaktadır. Tarihi yerlerin biraz daha az olduğu Bochum, alışveriş yapılacak yerleriyle de görülmeye değerdir. Bochum gezilecek yerler listesiyle ilgili alt kısımdan bilgi alabilirsiniz.

Alman Madencilik Müzesi

Alman Madencilik Müzesi
Alman Madencilik Müzesi

Avrupa’nın kömür rezervi bakımından en zengin bölgelerinden biri olan Ruhr, Sanayi Devrimi ile birlikte kömür çıkartılması ve işletilmesi açısından zengin bir yer olmuştur. Ruhr Bölgesi’nde yer alan Bochum da bu gelişmenin katkı sağladığı şehirlerden biridir. Kömür işletilmesinde artan maaliyetler ve güvenlik riskleriyle beraber Almanya’daki kömür madenleri kapatılırken, Bochum şehrinde bulunan Alman Madencilik Müzesi’nde bu alanda gösterilen gelişmeler sergilenmektedir.

Dünyanın en büyük maden müzesi olmasının yanı sıra Almanya’nın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olan Alman Madencilik Müzesi’nin yıllık ziyaretçi sayısı ortalama 400 bindir. Aynı zamanda bir araştırma enstitüsü olarak da çalışan müze, oldukça kapsamlıdır. Müze içerisinde minyatürler ve gerçek madencilik donanımları sergilenmektedir. 30 bin yıllık bir geçmişi bulunan madencilik bilimi ve teknolojilerinin gelişimi, müzede açıkça izlenmektedir.

Eskiden kömür madeni olarak kullanılan Alman Madencilik Müzesi’nde son üretim, 11 Ocak 2000 tarihinde yapılmıştır. Müze içerisinde toplam uzunluğu 2,5 kilometreye ulaşan tüneller bulunuyor. Ziyaretçiler, yerin 20 metre altına asansörler ile iniyor. Bochum gezilecek yerler listesinin önemli noktalarından olan Alman Madencilik Müzesi’yle ilgili giriş ücreti ve ziyaret saatleri gibi detayları müzenin resmi sitesi bergbaumuseum.de üzerinden öğrenebilirsiniz.

Bochum Zeiss Planetaryumu

Bochum Zeiss Planetaryumu
Bochum Zeiss Planetaryumu

1964 yılında inşa edilen Bochum Zeiss Planetaryumu, dünyanın en büyük ve modern gezegen evlerinden biri olarak Bochum gezilecek yerler listesinde en önemli yerlerden biridir.

Zeiss Planetaryumu; Güneş’in, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntülerinin özel bir yansıtıcı sistem ile kubbe şeklindeki tavana yansıtılmasıyla ziyaretçiler için özel bir gösteri sunmaktadır. Ses ve görsel sistemin oldukça iyi olduğu Bochum Zeiss Planetaryumu’na online bilet alarak gösterilere katılabilirsiniz. Almanca veya İngilizce dilindeki gösterileri izleyebilirsiniz. Giriş ücretleri ve ziyaret saatleriyle ilgili bilgilere planetaryumun resmi internet sitesi planetarium-bochum.de üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ruhr Park

Ruhr Park
Ruhr Park

Almanya’nın en büyük alışveriş köyü olan Ruhr Park, Bochum’da gezilecek yerlerden biridir. 113.000 metrekarelik bir alana sahip olan alışveriş merkezinin 6.500 araçlık otoparkı bulunmaktadır.

Park alanları, kaliteli restoranları ve yemekleri, kaliteli mağazaları ve devasa büyüklüğü ile her bütçeye uygun alışveriş yapabilirsiniz. Ayrıca şehrin en büyük sinema salonları, Ruhr Park’ta bulunmaktadır. Bochum’da bulunan Ruhr Park’a gitmek için 344, 355, 364 ve 366 numaralı otobüsleri kullanabilirsiniz. Alışveriş merkezinin etrafında toplam 3 adet otobüs durağı bulunmaktadır.

Bermuda3eck

Bermuda3eck
Bermuda3eck

Üçgen yapısından dolayı Bermudadreieck olarak adlandırılan ve Bermuda Üçgeni anlamına gelen Bermuda3eck,  Bochum şehrinin en önemli eğlence ve buluşma noktalarından biridir. 2 kilometrelik bir alana yayılmış olan Bermuda3eck bölgesinde barlar, restoranlar ve sinema salonları bulunmaktadır. Yıllık 3 milyon kişinin ziyaret ettiği Bermuda3eck’te yaz akşamlarımda 30 bin kişiye kadar ulaşan bir kalabalık söz konusudur.

Bölge ayrıca Temmuz ayında Bochum Sokak Festivaline ev sahipliği yapmaktadır. Bununla beraber ulusal ve uluslararası ölçekte festivaller ve eğlenceler düzenlenmektedir. Bermuda3eck’e ulaşmak için Stadtbahn olarak adlandırılan Bochum Tramvay hattını kullanabilir veya 308, 318 numaralı otobüslere binebilirsiniz.

Bochum Botanik Bahçesi

Bochum Botanik Bahçesi
Bochum Botanik Bahçesi

Ruhr Üniversitesi bünyesinde bulunan Bochum Botanik Bahçesi, şehirde gezilecek yerlerden bir tanesidir. İçerisinde onlarca farklı türde çiçek ve ağaç türünü barındıran Botanik Bahçesi’nin farklı türlerde konpsetli bahçeleri de bulunmaktadır.

Çin konseptli bahçe, Botanik Bahçesi’nin en çok ilgi görenleri arasındadır. Bitki geçitleriyle beraber su, çeşitli taşlar ve mimari üzerine güzel ayrıntılar bulunmaktadır.

Bochum Kent Parkı

Bochum Kent Parkı
Bochum Kent Parkı

Stadtpark Bochum olarak adlandırılan Bochum Kent Parkı, İngiliz Bahçesi tarzın 1878 yılında kurulmuştur. Günümüze kadar genişletilerek yenilenen Kent Parkı, yaz aylarında rengarenk çiçekler ile çok güzel görüntüler sunmaktadır.

Park içerisinde anıtlar ve küçük boyutlardaki mimari yapılar da yer almaktadır. Ünlü kişilerin büstleri ve heykelleri, park açıldığından beri çeşitli noktalara eklenmektedir. Parkın en ilgi çekici yanlarından biri ise Hayvanat Bahçesi’dir. Alt kısımda Bochum Hayvanat Bahçesi ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bochum Hayvanat Bahçesi

Bochum Hayvanat Bahçesi
Bochum Hayvanat Bahçesi

Hayvanat Bahçesi ve Fosil Müzesi olarak hizmet veren bölge, 1.9 hektarlık bahçeye sahiptir. 3 Mart 1933 tarihinde hizmete açılan Bochum Hayvanat Bahçesi’nin ilk misafirleri ise geyik, koyun ve yırtıcı kuşlar oldu. Zaman içerisinde genişletilen Hayvanat Bahçesi’ne akvaryum, fosil bölümü ve diğer kafesler eklendi.

2.Dünya Savaşı sırasında 24 Haziran 1943 tarihinde bombalarla tahrip edilen Bochum Hayvanat Bahçesi, Eduard Stirnberg öncülüğünde 1973-2012 yılları arasında köklü bir şekilde geliştirildi. Hayvanat Bahçesi içerisinde bakım merkezi, çiftleştirme merkezi gibi alanlar da açıldı.

Demiryolu Müzesi

Demiryolu Müzesi
Demiryolu Müzesi

2011 yılında ziyarete açılan Bochum Demiryolu Müzesi, şehirde gezilecek yerlerden biridir. Eski bir tren istasyonunun düzenlenmesiyle müze olarak kullanılmaya başlnan Bochum Demiryolu Müzesi’nde trenler, garajlar, kömür taşıma tesisi, vinçler ve kuleler gibi yapıları görebilirsiniz. Ayrıca müze içerisinde sergi salonları bulunmaktadır. 46 bin metrekarelik alanı ile Almanya’nın en büyük demiryolu müzesi olan Bochum Demiryolu Müzesi’nde dönem dönem sergiler de düzenlenmektedir.

Stiepel Köyü Kilisesi

Stiepel Köyü Kilisesi
Stiepel Köyü Kilisesi

Bochum şehrinin güney bölgesinde bulunan Stiepel Köyü’ndeki Stiepel Köyü Kilisesi, Bochum’da gezilecek yerlerden biridir. Şehrin en eski yapılarından biri olan kilisenin, bin yıllık bir tarihi bulunmaktadır. 1988 yılında kilisenin etrafındanki tarihi mezarlık ile birlikte Anıt Koruması altına alınmıştır.

Ruhr Nehri ve Kemnader Gölü’nün yakınında yer alan Stiepel Köyü, deniz seviyesinden yaklaşık 110 metre yüksekliktedir. Bölge, tarih turizmi için oldukça ilgi çekicidir.

Sanat Koleksiyonu Müzesi

Sanat Koleksiyonu Müzesi
Sanat Koleksiyonu Müzesi

1960 yılında Villa Marckhoff-Rosenstein binasına kurulan Bochum Sanat Koleksiyonu Müzesi, Danimarklı mimarlar Jørgen Bo ve Vilhelm Wohlert tarafından 1983 yılında yapılan yeni binasına taşınmıştır.

Bochum Kent Parkı’nın karşısında yer alan Bochum Sanat Müzesi, ilgi çekici eserleri sergilemektedir.

Bochum gezilecek yerler gibi Almanya’nın diğer popüler şehirleri hakkında turistik bilgilere Köln Gezilecek Yerler, Frankfurt Gezilecek Yerler ve Hamburg Gezilecek Yerler başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir