Bitlis Güroymak Budaklı Kaplıcası

Bitlis’in Güroymak ilçesine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Güroymak Budaklı Kaplıcası, Türkiye’deki fotoğrafçıların gözde yerlerinden biri haline geldi. 40 derece sıcaklıktaki kaplıca suyu, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından olurken kış aylarında manda ve atlarıyla gelen köylülerin fotoğraflarını çekmek için fotoğrafçıların uğrak noktası olmaktadır.

Bitlis Güroymak Budaklı Kaplıcası

Fotoğraf sanatçısı Özkan Olcay, bölge ile ilgili olarak “Biz de fotoğrafçılar olarak buraya gelip bunu fotoğraflıyoruz. Burası fotoğrafçılar için bir cazibe merkezi. Buraya sadece bölgeden değil, Türkiye’nin her yanından fotoğrafçı geliyor” diye konuştu.

Ana kaynağı Nemrut Krater Gölü olan Budaklı Kaplıcası; romatizma, bel ağrıları ve tansiyon gibi hastalıklara iyi geliyor.

Bitlis Güroymak Budaklı Kaplıcası
Bitlis Güroymak Budaklı Kaplıcası

Kaplıca, sağlık açısından sağladığı yararlardan çok fotoğraf çekmek için oluşan uygun ortamı ile ilgi kaynağı oluyor. Kış döneminde yükselen buharlar arasında atlar ve mandalarla oynayan ve suya atlayan çocuklar, oldukça güzel fotoğraf karelerinin oluşmasını sağlıyor.

Budaklı Kaplıcası’ndaki turizm potansiyelinin arttırılması için ise çalışmalar sürüyor. Güroymak Kaymakanlığı kaplıcanın termal turizm, ısıtmalı sera ve tulipa balığı yetiştiriciliğinde kullanılmasını hedefliyor.

Kaplıcadaki su, yeryüzüne 38 ile 40 derece arasında sıcaklıkta çıkarken, yıllardır atıl durumda olan ve sadece köylüler tarafından kullanılan alanın genişletilmesi hedefleniyor. Yapılan çalışmalar, bölgede 150 metre inildiği zaman suyun ısısının 180 dereceye kadar arttığını gösteriyor. Termal Otel kurulması için de çalışmalar sürüyor.

Bölgedeki önemli ilçelerden biri olan Adilcevaz ile ilgili turistik noktalara Bitlis Adilcevaz Gezilecek Yerler başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum