İstanbul Falih Rıfkı Atay Tabiat Parkı

Belgrad Ormanı içerisinde yer alan İstanbul tabiat parklarından biri olan Falih Rıfkı Atay Tabiat Parkı, 2011 yılında ilan edilmiştir. İstanbul’un Sarıyer ilçesinde yer alan tabiat parkının adı, Türk edebiyatının ünlü ismi Falih Rıfkı Atay’dan gelmektedir.

Yaklaşık olarak 16 hektarlık bir alan kaplayan tabiat parkı içerisinde zengin bitki ve hayvan çeşitliliği vardır. Genellikle meşe ve gürgen gibi ağaçların yoğun olarak bulunduğu park sınırları içerisinde Kanuni Sultan Süleyman’ın Belgrad Seferi dönüşü getirilen Sırp esirlerin yaşadığı Belgrad Köyü bulunmaktadır. İstanbul Falih Rıfkı Atay Tabiat Parkı içerisinde gezilecek bir diğer nokta ise 1999 yılında Kültür Varlığı olarak tescil edilen kilise kalıntısıdır.

Tabiat parkının yakınlarında Geyik Üretim Sahası bulunmaktadır. Burada geyikler için bakım ve tedaviler yapılmaktadır. Park içerisinde yaban domuzu, tilki, kurt, şahin, atmaca, karga, ağaçkakan, kirpi, sincap ve kaplumbağa gibi hayvanlara rastlamak da mümkündür.

İstanbul Falih Rıfkı Atay Tabiat Parkı
İstanbul Falih Rıfkı Atay Tabiat Parkı

Falih Rıfkı Atay Tabiat Parkı’nda Neler Yapılır?

Belgrad Ormanı içerisinde yer alan birçok taibat parkında olduğu gibi Falih Rıfkı Atay Tabiat Parkı içerisinde de koşu yapmak için kullanılan parkurlar bulunmaktadır. İstanbulluların piknik yapmak için de tercih ettiği yerlerden biri olan alanda, piknik alanları bulunmaktadır. Geyikleri seyredebileceğiniz tabiat parkı içerisinde yemek ihtiyaçlarınız içinde restoran ve kır kahvesi bulunmaktadır.

Falih Rıfkı Atay Tabiat Parkı Giriş Ücreti Nedir?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı olan tabiat parkına giriş için ziyaretçilerden ücret alınmaktadır. Buna göre, 2022 yılı için belirlenen fiyatlar, şu şekildedir:

Şahıs: 9 TL
İndirimli: 4,5 TL
Bisiklet: 9 TL
Motosiklet: 18 TL
Otomobil: 27 TL
Minibüs: 81 TL
Midibüs: 135 TL
Otobüs: 220 TL

Ziyaret ile ilgili detaylı bilgi almak için rifkiatay.tabiat.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul Falih Rıfkı Atay Tabiat Parkı
İstanbul Falih Rıfkı Atay Tabiat Parkı

Falih Rıfkı Atay Tabiat Parkı Nerede? Nasıl Gidilir? Ulaşım

Gazeteci, yazar ve siyasetçi Falih Rıfkı Atay’ın adını taşıyan tabiat parkı, Bahçeköy semtinin 7 kilometre kadar kuzeybatısındadır. Neşet Suyu Tabiat Parkı’nın yanında bulunan Falih Rıfkı Atay Tabiat Parkı’na ulaşmak için Kemerburgaz’dan Göktürk ve Kurtkemeri güzergahını izleyebilirsiniz. Aynı şekilde Neşet Suyu Tabiat Parkı içerisinde bulunan koşu parkurundan da alana geçiş yapabilirsiniz.

Toplu taşıma kullanarak bölgeye gitmek için Levent Büyükdere Caddesi üzerinden 42M veya Yenikapı-Hacıosman metro hattı ile Hacıosman’a geldikten sonra 42HM otobüslerine binerek Bahçeköy’e ulaşım sağlıyorsunuz. Bahçeköy’den ise taksi kullanarak alana ulaşabilirsiniz.

Şehirdeki tüm turistik noktalar için İstanbul Gezilecek Yerler başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum