Venezuela Caracas Gezilecek Yerler

Venezuela Caracas gezilecek yerler hakkında bilgi almak için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Venezuela’nın başkenti Caracas, gezilecek yerleriyle ön plana çıkmakla beraber Güney Amerika’daki popüler turistik şehirlerden biridir. Venezuela’nın kuzeyinde bulunan Karakas, yüksekliği 2.000 metreye kadar çıkan iki dağın arasındaki dar bir ovaya kurulmuştur.

1567 yılında Santiago de León de Caracas adıyla İspanyol sömürgeci Diego de Losada tarafından kurulan Caracas (Karakas) şehrinin ortalama nüfusu 5 milyon civarındadır. 2015 yılı istatistiklerine göre şehirdeki suç oranı bir hayli yüksektir.

Kahve, kako ve deri ihracatında dünyanın önemli şehirlerinden biri olan Caracas, II.Dünya Savaşı’nın ardından sürekli bir gelişim içerisindedir. Tropikal bir iklime sahip olan şehirdeki en yüksek sıcaklıklar, haziran ve temmuz aylarıdır. Aralık ayından haziran ayına kadar şehirde yağmur sezonu yaşanırken, ortalama sıcaklıklar 20 derece civarındadır.

Caracas Gezilecek Yerler
Caracas Gezilecek Yerler

Venezuela Caracas Gezilecek Yerler

Caracas gezilecek yerler listesi, genellikle doğal güzelliklerden oluşmaktadır. Angel Şelalesi başta olmak üzere şehrin civarında birçok doğal güzellik bulunmaktadır. Tarih severler için Caracas gezilecek yerler listesinde kiliseler ve katedraller görülmeye değerdir.

Angel Şelalesi

Caracas Angel Selalesi

Venezuela denildiği zaman akla ilk gelen turistik yerlerden biri, Angel Şelalesi’dir. Bazı kaynaklarda Melek Şelalesi olarak geçen bu doğa güzelliği, 979 metrelik yüksekliği ile dünyanın en büyük şelalesidir. Şelaleden akan sular, 807 metre boyunca hiçbir engele çarpmadan düşmekte ve sonrasında Churun Nehri’ne karışmaktadır. Bölgenin etrafı ise yemyeşil bir bitki örtüsüyle kaplıdır.

1935 yılında Amerikalı pilot, Jimmie Angel tarafından keşfedilen şelale ile ilgili detaylı bilgi almak için, Angel Şelalesi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Simon Bolivar Evi

Caracas Simon Bolivar Evi

Venezuela’nın milli kahramanı Simon Bolivar’ın doğduğu ev, Caracas şehrinde görülmesi gereken yerler arasında yer almaktadır. Ülkenin kurtarıcısı olarak görülen Simón Bolívar, 24 Temmuz 1783 tarihinde burada doğmuştur. Binanın hemen yan tarafında, sömürge döneminden kalan bir ev bulunmaktadır ve Bolivar Müzesi olarak turistlere hizmet vermektedir. Simon Bolivar hakkında detaylı bilgi almak için Wikipedia sitesine göz atabilirsiniz.

Altamira Meydanı

Caracas Altamira

Karakas’ın Chacao Mahallesinde bulunan Altamira Meydanı, şehrin popüler turistik yerlerden biridir. Bölgede çok sayıda otel ve restoran bulunmaktadır. Altamira’da yer alan Dikilitaş, turistlerin en çok ilgi gösterdiği yapı olarak dikkat çekiyor. Bu Dikilitaş, Venezuela Devleti tarafından Karakas Katedrali’nden yüksek olacak şekilde inşa ediliyor. Burada amaç, devletinin gücünün her şeyden üstün olduğunun gösterilmesi.

Panteón Nacional de Venezuela

PanteC3B3n Nacional de Venezuela

Caracas’taki anıt mezar, Panteón Nacional de Venezuela isimlendirilmektedir. Burada başta milli kahraman Simón Bolívar olmak üzere ülke için önemli birçok kişinin mezarı bulunmaktadır. Bağımsızlık ve Cumhuriyet Anıtlarının da bulunduğu yapı, 1875 yılında eski bir kiliseden anıt mezara çevrilmiştir.

Paseo Los Proceres

Paseo Los Proceres Caracas

Caracas’ta Milli Savunma Bakanlığı ile Bolívar Ordusu Askeri Eğitim Merkezi binaları arasında yer alan Paseo Los Proceres, ülkenin bağımsızlığını simgeleyen yerlerden biridir. Venezuela’nın bağımsızlık savaşında yer alan önemli kişilerin heykellerinin bulunduğu bölge, şehirde gezilecek yerlerden biri.

Bolívar Meydanı

BolC3ADvar Meydani Caracas

Caracas’taki turistik yerlerin birçoğu Bolivar Meydanı ve çevresinde bulunmaktadır. Bu meydan aynı zamanda şehrin ilk yerleşim yeri ve mahallesidir. 1874 yılında dikilen Simon Bolivar Heykeli, meydanın simgesidir. Karakas Katedrali, Kutsal Müze ve Belediye Binası gibi birçok önemli yapı, meydanın yakınlarındadır.

Caracas Katedrali

Caracas Katedrali

Karacas şehrinin en önemli dini sembolü olan Caracas Katedrali, Simón Bolívar’ın anne ve babasıyla birlikte eşinin de gömülü olduğu yerdir. Bolivar Meydanı’nda bulunan katedra, 1641 yılındaki depremde yıkılmış ve 1674 yılında yenilenerek tekrar açılmıştır. Tarih boyunca çeşitli eklemelerin ve restorasyonların yapıldığı katedral, günümüzde şehrin popüler turistik mekanlarının başında gelmektedir.

San Fransisco Kilisesi

San Fransisco Kilisesi

Caracas Katedrali’nden sonra şehrin bir diğer önemli yapısı olan San Fransisco Kilisesi, yarım asırlık tarihe sahiptir. 1593 yılında inşa edildikten sonra birçok yenileme çalışmasının yapıldığı kilisenin önündeki Venezuela’ya özgü ”ceiba” ağacı, yaklaşık 150 yaşındadır. Simón Bolívar’ın kurtarıcı anlamına gelen El Libertador lakabını bu kilsede aldığı ve cenaze töreninin de bu kilisede yapıldığı, yapıya ilişkin önemli notlardandır.

Avila Milli Parkı

Avila Milli Parki Caracas

Karakas’ın yakınındaki Cordillera de la Costa Dağları’nın bir parçası olan Avila Milli Parkı, şehrin manzarasını yukarıdan izleyebileceğiniz bir yerdir. Karayip Denizi ve Caracas şehri manzaralı Avila’ya gitmek için teleferik sistemini kullanabilirsiniz. Doğa yürüyüşü için parkurların bulunduğu milli park içerisinde, Venezuela’nın milli çiçeği Cattleya Mossiae orkidesine de sıkça rastlayabilirsiniz.

Doğu Parkı

Dogu Parki Caracas

Bölgedeki adı ”General Francisco de Miranda Parkı” olan ve kısaca Doğu Parkı olarak anılan bölge, oldukça geniş bir yeşillik alandır. Caracas Hayvanat Bahçesi de bu park içerisinde bulunmaktadır.

El Hatillo

El Hatillo Caracas

Başkent Caracas’ın dışında kalan El Hatillo, sürenizin yeterli olması durumunda gezebileceğiniz yerlerden biridir. Şehirden araba kiralayarak ulaşım sağlayabileceğiniz El Hatillo, eğimli bir arazideki rengarenk evlerin oluşturduğu eski bir mahalledir. Küçük ve iç içe sıralanan evler, turistlerin ilgisini çekmektedir. Fakat gece vakitlerinde bu bölge, çok güvenli olmamaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir