Almanya Köln Gezilecek Yerler

Köln gezilecek yerler listesindeki turistik noktalara bu yazıdan ulaşabilirsiniz. Almanya’nın dördüncü en büyük kenti olan Köln başta Türkler olmak üzere pek çok farklı ulustan insana ev sahipliği yapmaktadır. Köln ulaşım hizmetleri gelişmiş düzenli bir kenttir.

Her zevk ve kesimden insana hitap eden aktiviteleri ile gezginlerin dikkatini çeken Köln’de eğlence, sanat, tarih, alışveriş ve daha aklınıza gelebilecek olan her şey karşınıza çıkmaktadır.

Almanya Köln Gezilecek Yerler

Almanya’nın en büyük festivali olan ‘Beşinci Mevsim karnavalı’ ev sahipliği yapan Köln’de her yılın 11. Aynın 11. Günü saat 11.11 de Köln Karnavalı başlar. Renkli sahnelere ve eğlenceli anlara tanıklık edeceğiniz karnaval için ziyaret tarihinizi ayarlamanızı tavsiye ederiz. Alt kısımdaki listeden Köln gezilecek yerler listesindeki noktalar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Almanya Köln Gezilecek Yerler
Almanya Köln Gezilecek Yerler

Kölner Dom (Köln Katedrali)

Köln’e ayak bastıktan sonra ilk görülmesi gereken yerlerden biridir Köln Katedrali, Gotik tarzda tasarlanan yapının tamamlanması dönemin imkânsızlıklarından kaynaklı olarak 632 yıl sürmüş 1248 yılında başlanan yapım çalışmaları ancak 1880 yılında bitirilebilmiştir.

Gotik mimari sanatının en ince detaylarına sahip olan büyük ve ihtişamlı Köln Katedrali Almanya’nın ikinci Avrupa’nın ise üçüncü en büyük kilisesi unvanı taşımaktadır. Yıl içinde pek çok konser ve gösteriye de ev sahipliği yapan katedral şehre misafir olanların büyük ilgisi ile karşılaşmaktadır.

Köln’e yolunuz düştüğü zaman mutlaka Köln’ün merkezinde bütün ihtişamıyla kendini size gösterecek olan katedrali ziyaret etmenizi aynı zamanda bu ziyaretinizden önce Köln Katedrali etkinliklerine bakmanızı tavsiye ederiz.

Kölner Dom (Köln Katedrali)
Kölner Dom (Köln Katedrali)

Römisch-Germanisches Museum (Roma-Germen Müzesi)

Köln Katedrali’nden birkaç dakikalık yürüme mesafesinde olan müze kurulduğu bölgede yapılan arkeolojik kazılarda çıkarılan antik Roma yerleşiminin eserlerine ev sahipliği yapmaktadır.

Köln gezilecek yerler listesindeki Roma-Germen Müzesi 1974 yılından bu güne kadar şimdiki binasında ziyaretçilerine kapısını açmakta ve paleolitik döneme kadar uzanan tarih meraklıları misafirleri ile buluşturmaktadır.

Roma ve Germen döneminden anıt mezarlar, mücevherler ve pek çok farklı eserin sergilenmekte olduğu müzeyi mutlaka görmenizi tavsiye ederiz.

Römisch-Germanisches Museum (Roma-Germen Müzesi)
Römisch-Germanisches Museum (Roma-Germen Müzesi)

Hohenzollern Köprüsü

Ren Nehri üzerindeki 410 metre uzunluğundaki köprü ilk olarak 1911 yılında inşa edilmiş fakat II. Dünya Savaşı’nda patlatılmasından sonra 1945 yılında yaya yolu olarak tekrar kullanıma açılmıştır.

Köln gezilecek yerler listesindeki Köln manzaralı köprü özellikle fotoğrafçı ziyaretçilerin akınına uğramaktadır.

Köln Hohenzollern Köprüsü
Köln Hohenzollern Köprüsü

Ludwig Museum

Almanya’nın meşhur çikolata üreticisi Peter Ludwig’in özel koleksiyonlarının sergilendiği müze 1976 yılında kapılarını ziyaretçilerine açmıştır. Picasso’dan Andy Warhol’a pek çok ünlü ressama ait çalışmaların da sergilendiği müze yoğun ilgiyle karşılaşmaktadır.

Köln gezilecek yerler listesindeki Ludwig Müzesi Pazartesi günleri hariç haftanın her günü 10:00-16.00 saatleri arasında açıktır.

Köln Ludwig Museum
Köln Ludwig Museum

Imhoff-schokoladen Museum (Çikolata Müzesi)

Çikolata severlerin muhtemelen çıkmak istemeyeceği kakao çekirdeğinden başlayarak çikolatanın tarihi ve macerasına ait bilgileri meraklısıyla buluşturan müze 1993 yılında Dr. Hans Imhoff’un mali desteği ile kurulmuştur.

Muhteşem bir nehir manzarasına sahip olan müzenin içerisinde hediyelik ürünler satın alabileceğiniz bir mağaza ve bir kafe bulunmaktadır.

Köln Imhoff-schokoladen Museum (Çikolata Müzesi)
Köln Imhoff-schokoladen Museum (Çikolata Müzesi)

Wallraf-Richartz

Köln’deki üç büyük müzeden biri olan güzel sanat eserlerinin sergilendiği Wallraf-Richartz müzesinin tarihi 19. Yüzyıla uzanmaktadır.

Müze binasının tasarımı Oswald Mathias ungers’e aittir ve 2001 yılından beri kapıları ziyaretçilere açıktır. İsviçreli koleksiyoner Gerard Corbound’un yaptığı koleksiyon bağışından sonra müzenin adına ‘Fondation Corbound’ eklenmiştir.

Sanatseverlerin adeta kendinden geçerek keşfedeceği müzede Gotik, Rönesans Barok ve Empresyonist akımlarına ait eserler sergilenmektedir.

Köln Wallraf-Richartz
Köln Wallraf-Richartz

Hohe Caddesi

Tarihi Roma dönemine kadar uzanan cadde eski kent bölgesi içinde yer almaktadır. Alışveriş severlerin zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacakları cadde Köln’ün en eski ve işlek caddesi olma özelliklerine sahiptir.

Ren Nehrine paralel uzanan caddede ünlü markaların mağazalarından uygun fiyatlı hediyelik eşya dükkanlarına kadar her zevkten her ihtiyaca hitap eden dükkanlar mevcuttur.

Köln Hohe Caddesi
Köln Hohe Caddesi

Flora und Botanischer Garten (Köln Çiçek ve Botanik Bahçesi)

Hayvanat bahçesinin yanında yer alan 11,5 hektarlık büyük botanik bahçesine giriş ücreti ödenmemektedir. 10den fazla bitki türüne sahip Köln Çiçek ve Botanik Bahçesi bünyesinde konserler, konferanslar, evlilik kutlamaları gibi organizasyonlar da gerçekleştirilmektedir.

Köln Flora und Botanischer Garten (Köln Çiçek ve Botanik Bahçesi)
Köln Flora und Botanischer Garten (Köln Çiçek ve Botanik Bahçesi)

Gross St. Martin (Aziz Martin Kilisesi)

Köln gezilecek yerler listesindeki en ihtişamlı ve eski yapılarından olan Aziz Martin Kilisesi 1150-1250 yılları arasında inşa edilmiştir. Aziz Martinus’a adanmış olan kilise Almanya’daki pek çok yapı gibi II. Dünya Savaşı’nda zarar görmüş ve restorasyonu 1985 yılında tamamlanmıştır.

Schildergasse: Köln’ün alışveriş cenneti olan caddelerinden biridir. Hohen Caddesi’nden sonra şehrin ikinci en eski caddesi olan Schildergasse Caddesinde alışveriş mağazalarının dışında St. Antoiner Kilisesi gibi pek çok ilgi çekici yapıtlarda bulunmaktadır.

Köln Gross St. Martin (Aziz Martin Kilisesi)
Köln Gross St. Martin (Aziz Martin Kilisesi)

Köln Teleferiği

Ren Nehri üzerinde işleyen Köln Teleferiği şehri kuş bakışı görmek isteyen ziyaretçiler için ideal yerdir. Nisan ayından Ekim ayına kadar hizmet veren teleferik 1957 yılından beri şehre hizmet vermektedir.

Köln gezilecek yerler listesindeki Köln Teleferiği 935 metre yükseklikte yavaş hızda ilerleyen şehir manzarasını tadını çıkarmak ve fotoğraf çekmek için gezginlerin sıkça tercih ettiği bir yerdir.

Köln Teleferiği
Köln Teleferiği

Alter Markt (Eski Şehir Meydanı)

Roma döneminden günümüze Pazar yeri olarak kullanılan meydan günümüzde kafeleri ve tesisleri ile şehir kültürünü tanımak adına ideal alanlardan biridir. Festival, karnaval gibi pek çok eğlence ve kutlamaya ev sahipliği yapan Köln gezilecek yerler listesindeki Eski Şehir Meydanı Rönesans Dönemi evleri ve Jan Von Werth Çeşmesi ile eski dönem ruhunu korumaktadır.

Köln Alter Markt (Eski Şehir Meydanı)
Köln Alter Markt (Eski Şehir Meydanı)

Köln Merkez Camii

Diyanet İşleri Türk İslam Birliğince 2009 yılında temeli atılan cami Osmanlı mimarisi temel alınarak inşa edilen modern bir yapıdır.

Köln gezilecek yerler listesindeki Köln Merkez Cami külliye tarzında tasarlanmış ve kütüphane, sergi salonu, müze kapalı çarşı gibi bölümlere sahiptir.

Köln Merkez Camii
Köln Merkez Camii

Köln Hayvanat Bahçesi

Günümüzün en modern hayvanat bahçeleri arasında yer alan Köln Hayvanat Bahçesi 1860 yılında kurulmuş II. Dünya Savaşı’ndan sonra 1947 yılında tekrar açılmıştır. 20 hektarlık alanda 500’den fazla türü misafir etmektedir.

Köln Hayvanat Bahçesi
Köln Hayvanat Bahçesi

Duft Museum (Parfüm Müzesi)

Farin’a evinde ziyaretçilerini ağırlayan parfüm müzesinde parfümlerin ve parfüm yapım odalarının dışında Johann Maria Farina’nın heykeli ve tarihi resim, mobilya gibi pek çok farklı koleksiyon sergilenmektedir.

Köln Duft Museum (Parfüm Müzesi)
Köln Duft Museum (Parfüm Müzesi)

Şehrin tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz. Almanya’daki bir başka turistik şehir için Bochum Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir