İzmir Dikili Gezilecek Yerler

Yeşili denizi ve sakinliği ile Dikili gezilecek yerler listesi tatilde huzur ve sakinlik isteyenlerin ortak adresi haline geldi. Dikili gezilecek yerler listesi, bu yazıda sizlerle.

İzmir’den 2 saat gibi kısa bir sürede ulaşabileceğiniz Dikili’ye otobüs firmaları sık sık seferler düzenlemektedir.

İsminin nereden geldiğine dair çeşitli rivayetlere rağmen tarihi bir kayda ulaşılamamış olan Dikili İzmir’in kuzeyinde ve Midilli Adası’nın tam karşısında yer alır. Ayvalık, Bergama ve Aliağa ile komşu olan İzmir’in kuzey incisi neredeyse bir oduncu kasabasıdır. Çünkü bölgede temel ekonomi alanı keresteciliktir. Bu doğrultuda nakliye ve Kavak yetiştiriciliği de gelişmiştir.

Dikili Gezilecek Yerler
Dikili Gezilecek Yerler

Dikili Gezilecek Yerler

Barış kenti olarak anılmasının sebebi Midilli Adası ile içinde olduğu dostane ilişkileridir. Ayrıca her yaz düzenlenen Barış ve Demokrasi şenlikleri ile barış dileklerini dünyaya duyurmaktadır. Bu şenliklere pek çok aydın ve sanatçının yanı sıra Midilli Adası sakinleri de katılmaktadır.

Dikili tipik Ege mutfağı kültürüne sahip zeytinyağlıları ve deniz ürünleri ile ziyaretçilerine hafif ve lezzetli sofralar sunar. Gün batımının ayrı bir güzel olduğu Dikili’de yeşilin ve mavinin keyfini bir arada sürebilirsiniz. Alt kısımdaki listeden Dikili gezilecek yerleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Atatürk Botanik Bahçesi

Atatürk Botanik Bahçesi
Atatürk Botanik Bahçesi

Sayamayacağınız kadar çok ağaç ve rengârenk bitkilerin içerisinde ziyaretçilerine görsel bir şölen sunan Atatürk Botanik Bahçesi tropik bölgelerden Alp dağlarına kadar çeşitli coğrafya ve iklimin bitkilerinden örneklerini ziyaretçilerine sunmaktadır.

Sergilenen güzelliklerin yanında kurutulmuş bitki örneklerinin korunması ve üzerlerinde bilimsel araştırmaların yapılması için oluşturulmuş bir Herbaryum merkezide bulunmaktadır.

Bütün bu güzelliği ve zenginliği ile dünya literatürüne girmeyi başarmış olan Atatürk Botanik Bahçesi rengârenk ortamı ve harika Dikili manzarası ile tatilcilerin es geçmediği adreslerden biridir.

Barış Parkı

Barış Parkı
Barış Parkı

Sevgi, barış ve kardeşlik kenti olarak da anılan Dikili’de dünya barışı için verdiği mücadele ile tanınan İsveç Başbakanı Olof Palme’nin adına açılan bu park, Barış ve Demokrasi Şenliği ile ün yapan Dikili’nin sembollerinden biridir.

Nebiler Köyü

Nebiler Köyü
Nebiler Köyü

Doğayı seven tatilcilerin asla gözden kaçırmaması gereken bir duraktır Nebiler Köyü.

Nebiler Şelalesi etrafındaki mağara ve ağaçlar, nehirlerin huzur veren büyüleyici güzelliği ve sahip olduğu trekking parkurları ile doğa yürüyüşlerini seven ziyaretçiler için unutulmaz bir anı olacaktır.

Dikili ve Bergama’da konaklayan doğa sever ziyaretçiler için Nebiler Köyü’ne trekking turları düzenleyen organizasyonlar mevcuttur. Ayrıca Nebiler Köyü, köy muhtarlığı tarafından işletilen kaplıca tesisine sahiptir. Bu tesis konaklama için uygun olmasa da doğa yürüyüşü yapan tatilciler şifalı sularla duş yapma imkânına sahiptirler. Nebiler Köyü, Dikili gezilecek yerler listesindeki önemli noktalardandır.

Volkanik Karagöl

Volkanik Karagöl
Volkanik Karagöl

Ekolojik turizm tutkunlarının görülecek yerler listesinde ilk sıralarda olması gereken Karagöl Karadağ’ın yemyeşil bitki örtüsünde ziyaretçilerine unutulamaz bir görsellik sunuyor.

Kemente Yaylası

Kemente Yaylası
Kemente Yaylası

Dikili’nin Çukuralan Köyü’nü geçtikten sonra karşınıza çıkacak olan Kemente Yaylası trekking ve jeep safari için elverişli coğrafyası sebebiyle doğa sporları seven ziyaretçilerin tercih ettiği alanlardan biridir.

Bademli Köyü

Bademli Köyü
Bademli Köyü

Dikili’nin güneybatısında bulunan yeşil ve mavinin bir arada bulunduğu zeytin ağaçlarının plajlarına nakış olduğu doğal bir liman köyüdür.

Ege’nin seçkin köylerinden biri olan Bademli Köyü Sahilini Kalem Adası ve Garip Ada süslemektedir. Ayrıca küçük bir adacıkta Bademli kıyalarına göz kırpan Aya Nikola kilisesi bulunmaktadır.

Korunaklı konumuyla kara içine doğru uzunca bir kanal konumunda bulunan Bademli Koyu’na bu özelliklerinden dolayı Dalyan da denilmektedir.

Bademli Köyü restoranları ziyaretçilerine her zaman taze deniz ürünleri ve kendi üretimi zeytinyağından mezelerini sunmaktadır. Ayrıca Bademli’nin yöresel tadı Koruk şerbetini tatmadan ziyaretinizi sonlandırmamanızı tavsiye ederiz.

Aya Nikola Kilisesi

Aya Nikola Kilisesi
Aya Nikola Kilisesi

Bademli sularında küçük bir adacıkta günümüze kalan kalıntıları ve ruhu ile ziyaretçilerini geçmişten günümüze bir yolculuk sunar. Tarih sever tatilcilerin atlamaması gereken güzel bir detaydır Aya Nikola Kilisesi.

Bademli Ilıcası

Bademli Ilıcası
Bademli Ilıcası

Varlığı antik dönemlere kadar uzanan romatizma, böbrek taşı ve cilt hastalıkları gibi sağlık sorunlarına iyi gelen bu şifalı sular sağlık turizmini tercih eden tatilcilerin uğrak noktalarındandır.

Deniz ve açık kaynak sıcaklığının 42 derece olmasından dolayı yaz kış denize girilebilir aynı zamanda ülkemizin etrafına tesis kurulmamış nadir ılıcalarındandır.

Atarneus Antik Kenti

Atarneus Antik Kenti
Atarneus Antik Kenti

Sadece tarih meraklılarının değil Dikili gezilecek yerler listesini ziyaret eden herkesin görmesi gereken bir yerdir.

Antik kentin tarihi M.Ö 4000 yılına kadar uzanıyor. Anlatmanın yeterli olmayacağı Atarneus Antik kenti adının anlamı ana tanrıça kaynağıdır. Ona bu adı kentin içindeki sıcak su kaynakları ve pınarlar vermiştir. Kentte yapılan arkeolojik kazılardan pek çok seramik, çanak çömlek gibi kalıntılar çıkartılmıştır.

Dikili gezilecek yerler dışında İzmir’deki tüm turistik noktaları öğrenmek için İzmir Gezilecek Yerler başlıklı yazımıza bakabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 yorum