Artvin Kafkasör Yaylası

Artvin il merkezinden 8 km uzakta bulunan Artvin Kafkasör Yaylası yemyeşil doğası ve temiz havası ile doğa sever gezginler için ideal bir bölgedir.

Kafkasör Yaylası’nda da Artvin’in geneline yayılmış olan Karadeniz ve Kafkas kültürü hakimdir. Artvin topraklarında Laz, Gürcü, Kıpçak Türkü ve Hemşin kültürleri harman olmuş ve Kafkasör Yaylası’nda bu kültür çeşitliliğini birleştiği yerlerden biridir.

Artvin Kafkasör Yaylası

Kafkasör Yaylasını ziyaret edecek olan gezginlerin Temmuz ayını tercih etmesi Kafkasör Festivaline katılabilmeleri açısından önemlidir. Her yıl Temmuz ayının ilk haftası düzenlenen bu etkinlikte matadorsuz boğa güreşi yapılmaktadır.  Türkiye’de boğa güreşi yapılan tek arenanın burada olması ve boğanın Artvin’in simgesi haline gelmesi bu festivale verilen önemi gözler önüne sermektedir. Üç gün süren Kafkasör Festivalinde boğa güreşlerinin yanında halk şairlerinin atışması, yöresel oyunlar özellikle Atabarı oyunu sergilenmektedir. Yöresel tatları da deneyebileceğiniz yeşilin içindeki bu güzel festivale katılmadan dönmemenizi tavsiye ederiz.

Artvin Kafkasör Yaylası
Artvin Kafkasör Yaylası

Doğa sever gezginlerin uğrak noktası olan Kafkasör Yaylasında konaklamak için camping alanı bulunmaktadır. Ayrıca güzel manzaralı Koliva Otel ile ulaşım rahatlığı yaşayacağınız Artvin Apart Hotel ziyaretçilerin sık tercih ettiği yerlerdir.

Şehirdeki bütün turistik noktalar için Artvin Gezilecek Yerler başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir