Hakkari Peri Bacaları

Hakkari il merkezi yakınlarında Yavuzlar Köyü’nde bulunan Hakkari Peri Bacaları, Hakkari’nin son antik çağ buluntuları olarak kabul edilmektedir ve adeta Hakkari’nin Kapadokyası’dır. Kartpostallık bir görüntüsü olan Peri Bacaları özellikle kışın görenleri büyülemektedir. Çünkü kışın yağan karla bembeyaz olan Peri Bacaları masalsı bir görünüm kazanmaktadır.

Hakkari Peri Bacaları
Hakkari Peri Bacaları

Hakkari Peri Bacaları

Hakkari Reşko Doğa Sporları tarafından her yıl bölgede etkinlikler düzenlenmektedir. Bu etkinlikler, bölgenin tanıtılmasına yardımcı olmakta ve turizm potansiyelini arttırmaktadır. Fotoğrafçı Murat Adıyaman‘ın çektiği birbirinden güzel fotoğrafların ulusal basında yer alması, bölgeye olan ilginin artmasını sağlamıştır.

Peri Bacaları uzun zaman önce bölgede gerçeklesen volkanik patlama sonrası bölgeye dağılan kayaçların rüzgar ve yağmur suları tarafından aşındırılması sonucu zamanla oluşmuş doğal bir yapıdır.

Gezginleri doğa harikası Peri Bacalarını Hakkari ziyareti sırasında unutmamasını ve görmeden bölgeye veda etmemesini tavsiye ederiz. Peri Bacaları, Van ili sınırları içerisinde olduğu için Vanodokya olarak da anılmaktadır. Vanadokya adı, Kapadokya’ya atıfta bulunmak için seçilmiştir.

Şehirdeki turistik noktalar hakkında daha fazla bilgi edinmek için Hakkari Gezilecek Yerler başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir