Malezya Kuala Lumpur Gezilecek Yerler

Kuala Lumpur gezilecek yerler listesine bu yazımızdan ulaşabilirsiniz. Malezya’nın en büyük şehri aynı zamanda başkenti olan Kuala-Lumpur Milano, Madrid ve Brüksel gibi ülkeler ile beraber ‘Alfa Dünya Şehirleri’ statüsünde yer almaktadır. Malezya’nın kültürel, ekonomik ve finansal merkezi olan Kuala-Lumpur kozmopolitan ve hızlı büyüyen bir yapıya sahiptir.

Malezya Kuala Lumpur Gezilecek Yerler

Şehir tarihine göre Kuala-Lumpur adını bu bölgenin daha önce bataklık ve çamurla kaplı olmasından almıştır. Günümüzde bu halinden eser kalmayan şehir Malezya’nın baş tacıdır. Kuala-Lumpur’un sahip olduğu Dünya’nın en yüksek yapısı Petronas İkiz Kuleleri aynı zamanda Malezya’nın en büyük enerji kaynağıdır. Kuala-Lumpur’da turistlerin keşfedeceği pek çok yer vardır ve bu keşif için kolaylıkla şehir içi ulaşım araçları kullanılabilir. Çünkü şehirde ulaşım gelişkin ve ucudur.

Kuala-Lumpur kültürel birikimi, tarihi, sanat eserleri ve müzeleri aynı zamanda ticaret merkezi olan karakteristik yapısı ile gezginlerin keşfetmekten zevk alacağı bir yerdir. Kuala Lumpur gezilecek yerler listesine alt kısımdan ulaşabilirsiniz.

Malezya Kuala Lumpur Gezilecek Yerler
Malezya Kuala Lumpur Gezilecek Yerler

Petronas İkiz Kuleleri

452 metre yükseklikteki Petrona Petrol Holding’in yönetim binası olarak kullanılan bina 1998-2004 yılları arasında dünyanın en yüksek yapısı olarak adından söz ettirmiştir. Petrona İkiz Kulelerinin içerisinde alışveriş mağazaları, sanat galerisi, doğal bilim müzesi, senfoni orkestrası, restoran gibi pek çok kültürel ve ekonomik alan bulunmaktadır.

Petrona İkiz Kulelerinin tasarımını ‘Cesar Pelli & Associates Architects’ mimarlık bürosu üstlenmiş, mimar Cesar Antonio Pelli İslam mimarisini temel alarak yapıyı hayata geçirmiştir. Kuleler, Kuala Lumpur gezilecek yerler listesindeki önemli noktalardandır.

Kuala Lumpur Petronas İkiz Kuleleri
Kuala Lumpur Petronas İkiz Kuleleri

Malezya İslami Sanatlar Müzesi

Kuala Lumpur’un diğer turistik yerlerine göre biraz daha uzakta bulunan İslami Sanatlar Müzesi kapılarını 12 Aralık 1998’de ziyaretçilere açmıştır.

İslami Sanatlar Müzesi 7000’den fazla tarihi esere ve bir kütüphaneye sahiptir. Bu yüzden Güneydoğu Asya’nın en büyük İslam sanatları Müzesi olma özelliğine sahiptir. Özellikle Müslüman ziyaretçilerinin daha fazla vakit geçirdiği müzede sadece İslam dünyasına değil pek çok Asya ülkesine ait tarihi eserler sergilenmektedir. Müze kapsamında yer alan 12 farklı galeri bulunmaktadır; Kuran ve Hadis Galerisi, İslam mimarisi Galerisi, Hint Galerisi, Çin Galerisi, Antik Malay Dünya Galerisi, 19.yüzyıldan Osmanlı-Suriye salonları İslami eserleri

İslami Sanatlar Müzesinde bütün bu koleksiyonların yanında ayrıca İslam dünyasına ait en gösterişli yapılarının maketleri sergilenmektedir.

Doğu kültürünün gösterişi ve zenginliğine hayran kalacağınız müzede ayrıca mücevherler, şark dokuması halılar ve zırhlar gibi daha gündelik eserler de ziyaretçilerle buluşmaktadır.
Malezya İslami Sanatlar Müzesi 2014 yılında Kuala Lumpur Turizm Ödüllerinde ödül almış ayrıca Tripadvisor Asya Top 10 müze listesine girmeyi başarmıştır.

Kuala Lumpur Malezya İslami Sanatlar Müzesi
Kuala Lumpur Malezya İslami Sanatlar Müzesi

Kuala Lumpur Kulesi

Dünya’nın en uzun 7. Kulesi olan Kuala Lumpur Kulesi’nin yapımı 1 Mart 1995 yılında tamamlanmıştır.

Kulenin terasını da kapsayan şekilde şehir manzarasına karşı yemek yiyebileceğiniz altı katlı bir restoran yer almaktadır. Şehre gelen gezginlerin yapılacaklar listesinin başında Kuala Lumpur Kulesi’ne çıkmak yer almaktadır. Ramazan ayı içerisinde farklı etkinliklere ev sahipliği yapan restoranın 360 derecelik manzarası fotoğraf çekmeyi seven ya da şehirden bir görüntü almak isteyen ziyaretçilerin en çok tercih ettiği yerdir.

Aquaria KLCC: 5000den fazla balık çeşidine ev sahipliği yapan 90 metre uzunluğundaki dev akvaryum küçük büyük herkesin ilgisini çekmektedir. Cam bir tünel şeklinde dizayn edilmiş dev akvaryum aynı zamanda dalış imkanı da sunmaktadır.

Kuala Lumpur Kulesi
Kuala Lumpur Kulesi

Kuala Lumpur City Gallery

Şehir hakkında her şeyi öğrenebileceğiniz bir yer olan şehir Galerisi İngilizce ve Çince hizmet vermektedir. Aynı zamanda katılabileceğiniz ücretsiz yaya şehir turları vardır.

Kuala Lumpur Şehir Galerisi ülkedeki kültürel mirası korumak için kurulmuş ARCH Grup’ un bir parçasıdır.

Kuala Lumpur City Gallery
Kuala Lumpur City Gallery

Thean Hou Tapınağı

Kuala Lumpur şehrinde bulunan altı katlı bir Budist tapınağı olan Thean Hou’nun yapımı 1987 yılında tamamlanmış ve resmi olarak 1989 yılında açılmıştır. Ruhani dünyaya kapılarını aralayan geleneksel ve modern mimarisinin birleşimiyle ortaya çıkan bu şaheser tapınağın içi Buda heykelleri ile süslenmiştir.

Thean Hou Tapınağı Çin Yeni Yıl kutlamalarına büyük bir festivalle ev sahipliği yapar. Ayrıca tapınak içerisinde evlendirme, eğitim gibi hizmetlerde verilmektedir. Tapınak, Kuala Lumpur gezilecek yerler listesindeki önemli noktalardandır.

Thean Hou Tapınağı
Thean Hou Tapınağı

Sri Mahamariamman Tapınağı

Çin nüfusunun yoğunluklu olduğu bölgede 1873 yılında kurulan Hindu Tapınağıdır. Tapınak, Kuala Lumpur gezilecek yerler listesindeki önemli noktalardandır.

Sri Mahamariamman Tapınağı ilk yapıldığı yıllarda tek bir ailenin kullanımı amaçlanmış ve halka açılmamıştır. Daha sonra şehir tarafından ayıplanınca Buda’nın izni ile kapıları halka açılmıştır.

Sri Mahamariamman Tapınağı
Sri Mahamariamman Tapınağı

Rumah Penghulu Abu Seman

Turislerin gezip görmeleri için ziyarete açılmış olan etnik bir Malay evidir. Şimdilerde modern bir yaşam tarzı olan şehrin 1924lü yıllardaki ev ve gündelik hayatını inceleme fırsatı bulabileceğiniz bir yapıdır.

Sri Mahamariamman Tapınağı
Sri Mahamariamman Tapınağı

National Textiles Museum (Milli Tekstil Müzesi)

Yapımı 1905 yılında tamamlanan klasik uzak doğu mimarisine sahip müze binası Arthur Benison Hubback tarafından tasarlanmıştır. Müze, Kuala Lumpur gezilecek yerler listesindeki önemli noktalardandır.

1905 yılında açıldığında tren istasyonuna bağlı olan bina istasyonun başka bir yere taşınması ile farklı isimlere ev sahipliği yapmış ve en son 9 Ocak 2010 yılında Tekstil Müzesi olarak tekrar açılmıştır.

National Textiles Museum (Milli Tekstil Müzesi)
National Textiles Museum (Milli Tekstil Müzesi)

Kuala Lumpur gezilecek yerler dışında Güneydoğu Asya’daki bir başka turistik nokta için Doğu Timor Gezilecek Yerler başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum