Turkiye Turist

Türkiye’ye Hangi Ülkeden Turist Geliyor?

Türkiye’ye Hangi Ülkeden Turist Geliyor? sorusu, sık sık sorulan turizm sorularından biridir. 2017 yılının yaz döneminde Türkiye’deki turizm faaliyetleri artış gösterdi. Geçen yıla göre ciddi bir turist potansiyeli elde eden Türkiye’ye, hangi ülkeden ne kadar turist geliyor?

Türkiye’ye Hangi Ülkeden Turist Geliyor?

2016 yılında dibe vuran Türkiye turizm sektörü, bu sene ciddi bir sıçrama kaydetti. Geçen yıl yaşanan terör olaylarının azalması, turizm faaliyetlerinin artmasındaki en büyük neden olarak gösteriliyor.

Alman Turistlerden İlgi

Almanya, Türkiye turizmi için önemli ülkeleriden biri. 2017 yılının Haziran ayında %10 civarında artış gösteren Alman turist sayısı, 2017’nin Temmuz ayında da %3’lük bir oranla büyüme gösterdi.

Hollanda’dan gelen turist sayısında ise %5.25 oranında azalma yaşandı. Bu azalma, Türkiye ve Hollanda arasındaki siyasi gerilimin sonucuna bağlanıyor. Doğu Avrupa ülkelerinden gelen turist sayılarında ise ciddi oranda yükselişler göze çarpıyor. Kaydedilen artış oranları şu şekilde: Polonya: %59, Çek Cumhuriyeti: %75, Macaristan: %59.

Rus Turist Sayısında Patlama

2016 yılında Rusya ve Türkiye arasında çıkan siyasi krizin sonuçları, turizm sektöründe çok ciddi şekilde hissedilmişti. Rusya Federasyonu ile Türkiye’nin arasının düzelmesi, birçok sektörde olduğu gibi turizmde de büyük bir canlanmaya neden oldu. Rusya’dan Türkiye’ye gelen turist sayısı, geçen yıla oranla %1600 oranında arttı. Rusya’nın komşu ülkelerinden Türkiye’ye gelen turist artışı ise şu şekilde oldu: Azerbeycan‘da yüzde 33, Kazakistan’dan yüzde 84, Belarus’ta yüzde 147 ve Ukrayna’dan yüzde 22 ziyaretçi artışı kaydedildi.

Türkiye'ye Hangi Ülkeden Turist Geliyor?
Türkiye’ye Hangi Ülkeden Turist Geliyor?
Türkiye'ye Hangi Ülkeden Turist Geliyor?
Türkiye’ye Hangi Ülkeden Turist Geliyor?

Türkiye İstatistik Kurumu

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir