Yunanistan Ciplaklar Plaji

Yunanistan Çıplaklar Plajları (Nudist)

Çıplaklar plajı olarak adlandırılan sahiller, Avrupa’nın bazı bölgelerinde bulunmakla birlikte Yunanistan çıplaklar plajları Türkiye’ye en yakın konumdakilerdir. Pek fazla tanıtımı yapılmayan bu plajlar, gözlerden uzak yerlerde ve güzel sahillerde bulunmaktadır. Bu yazıda Yunanistan’daki çıplaklar plajlarının listesinin derledik.

Çıplaklar plajları, hem kadınların hem de erkeklerin çıplak olarak girdikleri yerlerdir. Genellikle çift veya aile olarak girilebilen bu plajlar, genellikle kapalı bir bölgede özel olarak yapılıyor. Nudist plajlar olarak da bilinen çıplaklar plajı konusunda Yunanistan’da belli başlı yerler bulunuyor.

Yunanistan Çıplaklar Plajları

Çıplak olarak denize girmek isteyenler, Yunanistan’daki bu güzel plajları tercih edebilirler. Eğer ülkede uzun bir tatil planlıyorsanız, başkentteki turistik noktalara Atina Gezilecek Yerler başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Yunanistan Çıplaklar Plajları
Yunanistan Çıplaklar Plajları

Red Beach, Girit

Kırmızı sahil olarak adlandırılan Girit’teki Red Beach, adını kırmızı ve kahverenginin karışımındaki kumundan alıyor. Travel Channel tarafından bir dönem ”Dünya’nın en güzel 3.çıplaklar plajı” seçilen Red Beach, Yunanistan çıplaklar plajları arasında en iyi nudist plajların başında geliyor.

Red Beach, Girit
Red Beach, Girit

Glyka Nera, Girit

Girit’teki bir başka çıplaklar plajı olan Glyka Nera, tatlı su anlamını taşıyor. Girit’in batısında yer alan bu plajın adı, plajdaki taşların arasından çıkan tatlı sudan geliyor.

Zorlu bir ulaşım yoluna sahip olan plaja gitmek için Chora Sfakion’dan başlayan patika yol ile yürüyerek 30 dakikada, Loutro patikası ile ise 60 dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz.

Glyka Nera, Girit
Glyka Nera, Girit

Paradise Beach, Mikonos

Yunanistan’ın Mikonos Adası’nda bulunan Paradise Beach, ülkedeki nudist plajlar içerisinde en bilinenlerinden biridir. Parti adası olarak tanımlanan Mikonos Adası, çok sayıda turistin çıplak olarak denize girmeyi tercih ettiği bir yerdir.

Super Paradise Plajı ve Paranga Plajı’nın ortasında yer alan Paradise Plajı’na ulaşım için Platis Yialos’tan yürüyebilir veya otobüs, taksi-bot tercih edebilirsiniz. Plajın tam konumu için Google Maps bağlantısına göz atabilirsiniz.

Paradise Beach, Mikonos
Paradise Beach, Mikonos

Banana Beach, Skiathos

Skiathos Adası’nda bulunan Banan Beach, özellikle Mamma Mia filminde yer almasıyla beraber popülerliğini arttırmıştır.

Koukounaries’ten başlayan toprak yol ile ulaşılan plajın hemen yanında Little Banana Beach yer almaktadır. Bu bölgede toplam 3 plaj bulunmakta ve bu plajlar Çıplaklar Bölgesi’ni oluşturmaktadır.

Banana Beach, Skiathos
Banana Beach, Skiathos

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir