Samsun Alisveris Merkezleri

Samsun’daki Alışveriş Merkezleri

Samsun’daki alışveriş merkezleri sayısı her  geçen gün artış göstermektedir. Karadeniz Bölgesi’nin gözdesi Samsun, ekonomik ve kültürel açıdan oldukça gelişmiş bir şehirdir. Şehirde son dönemlerde sürekli artış gösteren hizmet sektörü, alışveriş merkezlerinin de çoğalmasını sağlamıştır. 2018 yılı itibariyle Samsun’da faaliyet gösteren 4 adet büyük alışveriş merkezi bulunmaktadır.

Samsun’daki Alışveriş Merkezleri

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük alışveriş merkezleri, Samsun’da bulunmaktadır. Bu alışveriş merkezlerinin şehre gelmesiyle beraber, daha önce Samsun’da bulunmayan bazı markalar da burada hizmet vermeye başlamıştır. Decathlon ve Zara gibi markalar, daha önce Samsun’da bulunmayıp, Piazza Alışveriş Merkezi’nin açılmasıyla birlikte şehirde hizmet vermeye başlayan bazı işletmelerdir.

Son dönemde Türkiye’nin en hızlı gelişen şehirlerinden biri olma özelliğini gösteren Samsun, bu gelişimini şehirde yaşayanların sosyal olanaklarına da yansıtmaktadır. Şehirdeki alışveriş merkezlerinin sayısının artması, Samsun’un en önemli caddesi olan Çiftlik Caddesi‘nin restore edilip, trafiğe kapatılarak bir sosyal alan haline getirmesi bu duruma örnek gösterilebilir.

Şehre geldiğiniz zaman öncelikle Samsun’da gezilecek yerler listesinde yer alan birbirinden güzel turistik noktaları ziyaret etmenizi ve Samsun yöresel yemeklerinin tadına bakmanızı öneririz. Kalan vaktinizde Samsun’daki alışveriş merkezlerini de gezebilirsiniz.

Samsun'daki Alışveriş Merkezleri
Samsun’daki Alışveriş Merkezleri

Yeşilyurt Alışveriş Merkezi

Yeşişyurt Demir Çelik tarafından Samsun’un Atakum ilçesine yaptırılan Yeşilyurt Alışveriş Merkezi, şehrin ilk alışveriş merkezi olarak 14 Nisan 2007 tarihinde hizmete açılmıştır.

Toplamda 5.000 metrekarelik bir alanı kaplayan avm binasının kapalı alanı ise 25.000 metrekare civarındadır. 4 katlı alışveriş merkezi içerisinde yaklaşık 70 adet mağaza, Cinemaximum’un 7 sinema salonu, 1 adet süpermarket (MM Migros) restoranlar, kafeler, aktivite alanları ve 750 araçlık otopark bulunmaktadır.

Samsun’a açılan diğer alışveriş merkezlerinden sonra popülerliğini kaybetmeye başlayan Yeşilyurt’un en önemli özelliği, Atakum’daki tek avm olması ve denize sıfır bir konumda bulunmasıdır.

Adres: Denizevleri Mahallesi, Atatürk Blv. No:154, Atakum/Samsun
Telefon: 0362 439 25 25

Samsun Yeşilyurt Alışveriş Merkezi
Samsun Yeşilyurt Alışveriş Merkezi

Lovelet Alışveriş Merkezi

”Karadeniz’in En Büyük Outleti” sloganıyla Haziran 2012’de hizmete açılan Lovelet AVM, Samsun’un Canik ilçesinde Samsun-Tekkeköy yolu üzerinde yer almaktadır.

Modern mimarisiyle dikkat çeken Lovelet AVM, Reatail Park yani açık alana yayılmış konsepttedir ve bu özelliği taşıyan şehrin ilk avm’sidir. Lovetlet’te Kiğılı Outlet, Puma Outlet, Sarar Fabrika Mağazası ve Nike Outlet gibi mağazalar bulunmaktadır.

Adres: Toptepe Mahallesi, Samsun Ordu Karayolu 1. Km No:1, Canik/Samsun
Telefon: 0362 290 10 10

Lovelet Alışveriş Merkezi
Lovelet Alışveriş Merkezi

Bulvar Alışveriş Merkezi

Samsun şehir merkezinde, Cumhuriyet Meydanı’nın hemen karşısında yer alan Bulvar AVM, Torunlar GYO ve Turkmall tarafından ortaklaşa inşa edilmiştir. 18 yıldır kullanılmayan Samsun Tütün Fabrikası’nın 25 aylık çalışmayla restore edilerek Temmuz 2012’de hizmete açılmıştır.

Tarihi dokusu, sosyal alanları ve açık hava etkinlikleriyle farklı konsept taşıyan Bulvar AVM, 16.000 metrekarelik kiralanabilir alanı bulunmaktadır. Alışveriş merkezinde Madame Coco, adL, Boyner, D&R gibi mağazalar bulunmaktadır.

Adres: 19 Mayıs Bulvarı, No:17 İlkadım/Samsun
Telefon: 0362 290 27 55

Bulvar Alışveriş Merkezi
Bulvar Alışveriş Merkezi

Piazza Alışveriş Merkezi

Rönesans Holding’in Kahramanmaraş ve Şanlıurfa ile beraber inşa ettiği bir diğer Piazza, Samsun’da yer almaktadır. ”Bölgenin En Büyük Alışveriş Merkezi” sloganıyla 29 Mart 2013 tarihinde açılan Piazza AVM, 140 metrelik inşaat ve 63.500 metrekarelik kiralanabilir alana sahiptir.

Toplamda 160 markanın bulunduğu Piazza AVM’nin bir başka özelliği, buranın açılmasıyla bazı markaların ilk kez Samsun’a gelmesidir. Bunlar arasında Media Markt, 5M Migros, Zara ve Decathlon gibi markalar bulunmaktadır. 1500 metrekare ile Samsun’daki halka açık en büyük terasa sahip olan Piazza AVM’de etkinlikler için buz pisti, bowling salonu ve çocuk oyun alanı gibi yerler de bulunmaktadır.

Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin bir başka özelliği ise hemen yan bitişiğinde bulunan 5 yıldız ve 164 oda kapasiteli Anemon Oteli’dir. Otel, avm ile birlikte karma kullanımlı bir proje olarak planlanmıştır. AVM’nin tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Adres: Çarşamba Caddesi No:52 Canik, Samsun
Telefon: 0850 207 57 67

Piazza Alışveriş Merkezi
Piazza Alışveriş Merkezi

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir