2018 Erken Rezervasyon

2018 Erken Rezervasyon Önerileri

2017 yılının yaz sezonunu geride bıraktıktan sonra, artık önümüzdeki yıl için erken rezervasyon yapılmaya başlandı. 2018 yılı için tatil planları yapanlar, rezervasyon fırsatlarından yararlanarak tatillerini %50’ye kadar daha ucuz yapabilirler.

Rezervasyon dönemi, her yıl kasım ayı gibi başlamaktadır. Oteller, tur operatörleri ve seyahat acentaları bu dönemde önümüzdeki yaz tatili için uygun fiyatlı seçeneklerle müşterilerinin karşısına çıkmaktadır.

Ucuz tatil için rezervasyon yaptırmayı düşünenlerin, dikkat etmeleri gereken bazı hususlar bulunuyor. Hem otellerin kampanyalarıyla ilgili bilgileri iyi değerlendirmeli hem de erken rezervasyon yaptırırken ne gibi şeylere dikkat etmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Alt kısımdaki başlıklar altında, erken rezervasyon ile ilgili merak edilen sorulan cevaplarını bulabilirsiniz.

Erken Rezervasyonda Tarih Seçimi

Elbette hastalık, ölüm, kaza, işsiz kalma gibi olumsuz durumların ne zaman yaşanacağını bilemeyiz. Bu durumlar haricinde öncelikle sizin için en uygun tarihin ne olduğuna karar vermelisiniz. Yıllık izin, resmi tatil, balayı ve yıl dönümü gibi etkenleri göz önünde bulundurarak 2018 yılının yaz dönemi için en uygun tarihleri belirlemelisiniz.

Rezervasyon döneminde dahi otellerin tarihlere göre fiyat farklılıkları olduğunu unutmayın. Temmuz ve Ağustos ayları otel fiyatlarının en yüksek olduğu dönemlerdir.

Erken Rezervasyonda Otel Seçimi

Tatil için uygun tarihleri belirledikten sonra sıra ikinci aşamada gideceğiniz yeri ve kalacağınız oteli seçmeye geldi. Bir otel tatili istiyor ve otelden çıkmadan rahat rahat bir tatil geçirmek istiyorsanız seçeceğiniz oteli ve konseptlerini araştırmanız gerekiyor. Hem sözlüklerden hem de rezervasyon sitelerinden otel hakkında yapılan yorumları okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Eğer küçük çocuğunuz yoksa ve otelden çok gezeceğiniz yerler önemliyse, tatil rehberi sitelerinden gideceğiniz yerde ne gibi gezilecek yerler olduğu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Erken Rezervasyon
Erken Rezervasyon

Erken Rezervasyon Dönemleri

Rezervasyon için ilk olarak Kasım ayı gibi kayıtlar açılmaktadır. Kademeli bu rezervasyon dönemleri, yaz tatili yaklaştıkça artmaktadır. Örneğin Kasım ayında 1.000 TL olan bir rezervasyon, Aralık ayında 1.100 TL, Ocak ayında 1.200 TL gibi oranlarla artmaktadır. En avantajlı seçim için, erkenden rezervasyonunuzu yaptırmanız gerekmektedir.

Erken Rezervasyon Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Her şeyi planladıktan sonra internetteki onlarca rezervasyon sitesinden en uygun olanları belirleyip, seçtiğiniz tarih ve otelle ilgili en uygun fiyatı veren yerden satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Rezervasyon sitelerinin hemen hemen hepsinde taksit imkanı bulunduğundan, tatile gitmeden önce tatil ödemenizi rahat rahat yapabilirsiniz.

Burada dikkat etmeniz gereken nokta, rezervasyon sigortasıdır. Yani olası bir olumsuz durumda o tarihlerde tatile gidemeyecek olursanız, tatilinizi hiçbir ücret ödemeden iptal etmenizi sağlayacak olan sigorta. 50-60 TL fazla vererek sigorta yaptırın ve tatile kadar herhangi bir olumsuz durum yaşasanız bile bu parayı kurtarmak için kafanız rahat olsun.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir