Elazığ Golan Kaplıcaları

Elazığ termal turizminde önemli yerlerden biri olan ve Elazığ gezilecek yerler listesinde yer alan Golan Kaplıcaları, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Elazığ’ın Karakoçan ilçesine bağlı Yoğunağaç Köyü’nün hemen yanındaki Peri Çayı’na kurulmuş olan Golan, ilçenin turizm değerini arttıran yerlerin başında gelmektedir. Refik Saydam Merkez Hıfsı Sıhha Enstitüsü tarafından 27 Ocak 1973 tarihinde hazırlanan 108/7b numaralı rapora göre Golan, romatizma, nevrit, poli nevrit, kırık, çıkık, kadın hastalıkları ve cilt hastalıklarının tedavisine yardımcı olmaktadır.

Kaplıcaların bulunduğu yerde yapılan sondaj çalışmaları ile 400 metre derinliğe ulaşan bir kuyu açılmıştır. Bu kıyıdan ortalama 43 derece sıcaklığında su çıkmaktadır.

Golan Kaplıcaları Tesisleri

Elazığ Golan Kaplıcaları
Elazığ Golan Kaplıcaları

Karakoçan Golan Kaplıcası’nda bir adet konaklama tesisi de bulunmaktadır. Tesisin 36 adet oda kapasitesi bulunmaktadır. Hem bay hem de bayan havuzları bulunan tesiste mutfak, banyo gibi hizmetler de verilmektedir. 0 424 731 10 52 numaralı telefondan Golan Kaplıcası Tesisi’ne ulaşabilirsiniz. Kaplıcaların tam konumu için Google Maps‘e bakabilirsiniz.

Şehirdeki bir başka turistik yer için Elazığ Hazar Gölü başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir