Kibris Night Club

Kuzey Kıbrıs Gece Hayatı – Night Club

Kuzey Kıbrıs gece hayatı, genellikle night club işletmeleri öne çıkmaktadır. Kuzey Kıbrıs’taki gece kulüpleri, başkent Lefkoşa başta olmak üzere Girne, Gazimağusa ve Güzelyurt gibi kentlerin hemen dışında bulunmaktadır. Özellikle Lefkoşa’nın girişinde yolun her iki tarafında da çok sayıda night club bulunmaktadır.

Kıbrıs gece hayatı denildiği zaman akla ilk gelen gece kulüpleri, hem gündüz hem de gece programları ile hizmet vermektedir. Gece programları, saat 21:00’de başlamakta ve 01:00 gibi sona ermektedir. Bunun haricinde 01:00 – 09:00 saatleri arasında gecelik program ve 11:00 – 18:00 saatleri arasında ise gündüz programı uygulanmaktadır.

Kuzey Kıbrıs Gece Hayatı

Kıbrıs’ta bulunan night club işletmelerinin tamamında konsomatris kadınlar çalışmaktadır. Gece kulüpleri, Türkiye’deki Genelev işletlemelerinin benzerleridir. Adadaki night clublar hakkındaki en bilindik şey ise, katalogdan konsomatris bayan seçilebildiğidir. Gece vakitlerinde dansçı bayanları görmeniz mümkünken, gündüz vakitlerinde içeriye girdiğiniz zaman önünüze koyulan katalogdan istediğiniz konsomatrisi seçmeniz istenmektedir.

Kuzey Kıbrıs gece hayatı kulüpleri, KKTC yasalarına göre düzenlenmiş yerlerdir. Night club’ta bulunmanın yasal olarak hiçbir sakıncası yoktur. Bu mekanlara gidecekseniz; kimliğinizi yanınızda bulundurmanız tavsiye edilmektedir. 18 yaşından küçüklerin girmesinin yasak olduğu night club mekanlarda video ve kamera çekimi yasaktır ve gizlilik, temizlik, sağlık gibi kurallara uyma şartı bulunmaktadır. Kuzey Kıbrıs gezilecek yerler yazımıza göz atarak, adadaki turistik yerleri öğrenebilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs Gece Hayatı - Night Club
Kuzey Kıbrıs Gece Hayatı – Night Club

Lefke Gece Kulüpleri

Kıbrıs’ta en az gece kulübü bulunan ilçelerden biri, Lefke’dir. Daha önceden Yakamoz Night Club ve Irros Night Club olarak iki gece kulübü hizmet verirken, Yakamoz Gece Kulübü’nün kapanmasıyla birlikte ilçedeki night club sayısı 1’e düşmüştür. Detaylı bilgi almak için Lefke Night Club başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Lefke Gece Kulüpleri
Lefke Gece Kulüpleri

Güzelyurt Night Club

Lefkoşa ve Girne gibi ilçelere göre daha az gece kulübünün bulunduğu Güzelyurt ilçesinde aktif olarak 2-3 adet night club bulunmaktadır. Bölgedeki işletmelerden en bilineni, Bling Night Club’tır. Bling, Kalkanlı köyünde ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’ne yakın bir konumda yer almaktadır. Detaylı bilgi için Güzelyurt Night Club başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Güzelyurt Night Club
Güzelyurt Night Club

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 yorum