Eskişehir Odunpazarı Fotoğraf Müzesi

Eskişehir’in turistik ilçesi Odunpazarı’da yer alan Odunpazarı Fotoğraf Müzesi’nin tam adı, Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi’dir. Daha önce nikah salonu olarak Kurşunlu Külliyesi‘ndeki yapı, Haziran 2017’de müze olarak ziyarete açılmıştır.

Eskişehir’in tanınmış fotoğrafçılarından Osman Yaşar Tanacan’ın adını taşıyan müze, çoğunluğu onun bağışladığı fotoğraf makineleri ve fotoğrafçılıkla ilgili malzemelerden oluşmaktadır. Sadece bir müze olmanın olmasında bilgi ve eğitim merkezi olarak yola çıkan Eskişehir Fotoğraf Müzesi, özellikle fotoğraf meraklılarının Eskişehir’de gezdiği yerlerden biridir. Çeşitli odaların bulunduğu müze içerisinde fotoğraf makineleri, fotoğraf filmleri, fotoğraf baskı makineleri, lensler ve çeşitli görseller yer alıyor.

Fotoğrafçılık tarihine yolculuk yapacağınız müzedeki en dikkat çekici bölümlerden biri de karanlık oda. Eskiden sıkça kullanılan analog makinelerinden çıkan filmlerin baskısının yapıldığı karanlık oda, birebir kullanılan malzemelerle Eskişehir Fotoğraf Müzesi’nde sergileniyor. Baskı için kullanılan materyallerin üzerinde kokuları bile duruyor. Eğer bir analog meraklısıysanız, eşsiz bir deneyim yaşama fırsatı sunuluyor.

Eskişehir Odunpazarı Fotoğraf Müzesi
Eskişehir Odunpazarı Fotoğraf Müzesi

Eskişehirli fotoğrafçı Osman Yaşar Tanaçan, özellikle hafta sonlarında müzede olmaya çalışıyor. Müzeye gelen ziyaretçilerle fotoğraf çektiren ve bol bol sohbet eden Tanaçan, insanların fotoğrafa olan ilgisinin artması için çabalıyor.

Odunpazarı Fotoğraf Müzesi Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

Odunpazarı Kurşunlu Külliyesi içerisinde yer alan Eskişehir Fotoğraf Müzesi, pazartesi günleri haricinde 10:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Müzenin giriş ücreti ise öğrenciler için 5 TL ve tam bilet ücreti 10 TL. Müzenin tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Şehirdeki bütün turistik noktaları öğrenmek için Eskişehir Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okuyabilirseniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir