Samsun Golf Sahası

Samsun’da görülecek yerlerden ve yapılacak aktivitelerden biri olan Samsun Golf Sahası, 15 Temmuz 2016 tarihinde hizmete açılmıştır.

Dünya’da deniz dolgusu ile yapılan ilk golf sahası olma özelliğini taşıyan Samsun Golf Sahası, aynı zamanda Karadeniz’in ilk ve tek golf sahasıdır. 300 dönümlük açık alana kurulan saha, 9 çukurludur. Samsun Golf Kulübü ise burada bulunan 3000 metrekarelik kapalı alan tesislerine sahiptir. Tesis içerisinde fitness salonu ve restorant bulunmaktadır.

Samsun Atakum Sahili‘nin başında, Atakum ilçesinin hemen girişinde yer alan Golf Sahası, Samsun gezilecek yerler listesine sonradan eklenmesine rağmen ilgiyle karşılanmıştır. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan sahada, amatör golfçüler için eğitim verilmekte ve profesyonel golf karşılaşmaları düzenlenmektedir.

Türkiye’nin 2. Links sahası olan Golf Sahası, aynı zamanda Türkiye’de bir belediye tarafından yapılan tek golf sahasıdır. Ünlü golf mimarı, tasarımcı Kevin Ramsey tarafından tasarlanan saha, USGA standartlarına uygun bir şekilde dizayn edilmiştir.

Samsun Golf Restaurant

Samsun Golf Restaurant
Samsun Golf Restaurant

Samsun Golf Restaurant, Golf Sahası’ndaki tesislerin içerisinde yer almaktadır. 11 Ekim 2016 tarihinde hizmet vermeye başlayan restorantta, dünya mutfağından yöresel lezzetlere kadar geniş bir menü bulunmaktadır.

Pizza ve balık gibi ana yemeklerle birlikte hem Samsun’a özgü hem de diğer bölgelerin öne çıkan lezzetlerinden oluşan menü, profesyonel aşçılar tarafından hazırlanıyor. 400 kişi kapasiteli Samsun Golf Restaurant, kahvaltı menüleriyle Samsunlular tarafından sıkça tercih ediliyor.

Samsun Golf Sahası Fiyatları

Samsun Golf Sahası Fiyatları
Samsun Golf Sahası Fiyatları

Samsun Golf Sahası hakkında en çok merak edilenlerden biri de golf eğitimi ve golf fiyatları. Antalya gibi bölgelerdeki golf sporunun saati 120-130 Euro gibi astronomik rakamlara çıkabiliyor. Samsun’un sosyo-ekonomik durumu göz önünde bulundurularak, fiyatlar düşük tutulmaya çalışılmış.

Samsun Golf Sahası için bireysel ve grup ders ücretleri, kişi başı 300 TL’den başlıyor. Ders fiyatları için 18 yaş altı çocuklara %40 indirim uygulanıyor. Paket derslerin ücretleri ise 1.000 TL’den başlıyor.

Samsun Golf Sahası Nerede? İletişim

Samsun Golf Sahası ve Samsun Golf Restaurant, Denizevleri Mahallesi’ndeki Adanan Menderes Bulvarı’nın hemen başında yer almaktadır. Yeni Emniyet Binası’nın karşısında kalan Samsun Golf Kulübü’ne Atakum dolmuşlarını kullanıp Atatürk Bulvarı ile Alaçam Caddesi’nin kesiştiği kavşakta inerek ulaşabilirsiniz. Sahanın tam konumu için Google Maps linkine bakabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir