Eskişehir Miniatürk (Minyatür Parkı)

Eskişehir’e gelen turistlerin en çok gezdiği yerlerin başında Odunpazarı, ardından da Eskişehir Miniatürk ve Sazova Bilim, Sanat ve Kültür Parkı geliyor. Sazova’da yer alan çok sayıdaki gezilecek yerden bir tanesi de Eskişehir’in Miniatürk Parkı.

Eskişehir Miniatürk

Tam adı Esminyatürk Türk Dünyası Şaheserleri olan Eskişehir Miniatürk Parkı, Eskişehir gezilecek yerler listesindeki dikkat çekici bölgelerden.

Sazova Parkı’na girdikten sonra ileride, sağ tarafta yer alan büyük bina Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi’dir. Bu binanın bahçesinde yer alan Esminyatürk ise Türk Dünyası Şaheserleri’nin sergilendiği bir açık hava müzesidir.

32 adet eserin sergilendiği minyatür park içerisinde Türk Coğrafyası’nın çeşitli bölgelerinden eserler yer almaktadır. İstanbul Miniatürk Parkı’nın bir benzeri olan Eskişehir Miniatürk içerisinde yer alan eserler, 1/25 ölçekli olarak sergilenmektedir.

Esminyatürk’ün giriş ücreti, yetişkinler için 5 TL olarak belirlenirken; öğrencilerden 3 TL alınmaktadır. 09:00-18:00 saatleri arasında gezilebilen parkla ilgili ulaşım bilgilerini Sazova Parkı yazımızdan okuyabilirsiniz.

Eskişehir Miniatürk
Eskişehir Miniatürk

Esminyatürk’te Hangi Eserler Var?

Eskişehir Miniatürk içerisinde Özbekistan’dan Kazakistan’a, Anadolu’dan Balkanlar’a kadar Türk Coğrafyası’nın farklı bölgelerinden birçok eser sergileniyor. Park içerisinde yer alan eserler, şu şekilde:

Selimiye Camii (Edirne), Divriği Ulu Camii (Sivas), Diyarbakır Ulu Camii (Diyarbakır), Ahlat Ulu Kümbet (Bitlis), Çifte Minareli Medrese (Erzurum), Aşık Paşa Türbesi (Kırşehir), Ethem Bey Camii ve Saat Kulesi (Arnavutluk), Mümine Hanım Türbesi (Azerbaycan), Mostar Köprüsü (Bosna Hersek), Alaca Camii (Makedonya), Tac Mahal (Hindistan), Hümayun Türbesi (Hindistan), Gök Kümbet (Irak), 33 Gözlü Köprü (İran), Hoca Ahmed-i Yesevi Külliyesi (Kazakistan)

Rabia Sultan Türbesi (Kazakistan), Hansaray (Kırım), Sultan Murat Türbesi (Kosova), Fatih Camii (Kosova), Gül Baba Türbesi (Macaristan), Mustafa Paşa Camii (Makedonya), Orhun Abideleri (Moğolistan), Uluğ Bey Medresesi (Özbekistan), Bala Havuz Camii (Özbekistan), Muhammed Emin Han Külliyesi (Özbekistan), Çar Minare (Özbekistan), İsmail Samani Türbesi (Özbekistan), Şam Osmanlı Tren Garı (Suriye), Medine Osmanlı Tren Garı (Suudi Arabistan), Sultan Sencer Türbesi (Türkmenistan), Sultan Kekeş Kümbeti (Türkmenistan), Bey Hamamı (Yunanistan).

Eskisehir Miniaturk Park 1

Bölgenin tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir