Lefkoşa Yeni Camii

Lefkoşa Surlariçi’nde yer alan ve şehirde gezilecek yerlerden biri olan Lefkoşa Yeni Camii, bölgedeki kiliselerden camiye çevrilmiş yapılardan bir tanesidir. Yapılan restorasyon ile birlikte gayet sağlam bir görüntüye sahip olan Lefkoşa  Yeni Camii, geniş bir bahçe alanına sahiptir.

Lefkoşa Yeni Camii

Ana yapıdan ayrı bir minareye sahip olan Yeni Camii, bahçesiyle olduğu gibi cemaat yeri ile de geniş bir alana sahiptir. Caminin hemen sol tarafında bir adet kubbeli bina yer almaktadır. Türbe olduğu sanılan yapının içerisinde iki adet mezar taşı bulunmakla birlikte bu mezar taşlarının kime ait olduğu ile ilgili bir bilgi bulunmamaktadır. Yeni Camii de dikkat çeken bir başka detay ise giriş kapısının hemen sağ tarafında yer alan iki adet mezar taşıdır. Bu mezar taşları ile ilgili bir bilgi bulunmamaktadır.

Yeni Camii binası, günümüzde kiliseden çevrildiği pek belli olmayan yapılardan bir tanesidir. Bununla birlikte cami bahçesinde büyük bir binadan kalan yıkıntı parçalar bulunmaktadır. Bu yıkıntı parçaların önceden burada olan bir kiliseye ait olduğu düşünülmektedir.

Lefkoşa Yeni Camii
Lefkoşa Yeni Camii

Lefkoşa Yeni Cami’nin tabelasında, 18.yüzyılda inşa edildiği yazmaktadır. Tarihi caminin onarım çalışmaları sayesinde günümüzde oldukça sağlam durumdadır. Caminin geniş bahçesi de oldukça bakımlıdır. Burada dinlenme bankları bulunmaktadır. Caminin tam konumuna Google Maps üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bölgedeki bir başka turistik noktayla ilgili bilgi almak için Lefkoşa Akkavuk Mescidi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir