Eskişehir Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi

Eskişehir Odunpazarı’nda yer alan müzelerden biri olan Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi, 2016 yılının Haziran ayında ziyarete açılmıştır. Türkiye’nin ilk daktilo müzesi olma özelliğini taşıyan Eskişehir Daktilo Müzesi, Eskişehir gezilecek yerler listesindeki yerini almıştır.

Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi

Odunpazarı Belediyesi tarafından restore edilerek Odunpazarı müzelerinden biri haline getirilen Eskişehir Daktilo Müzesi, usta gazeteci ve televizyon yapımcısı Tayfun Talipoğlu’nun adını taşıyor. Tayfun Talipoğlu başta olmak üzere yerel basın çalışanları ve çeşitli gönüllülerin bağışlarıyla toplanan daktilolar, müzede ziyaretçilere sergileniyor.

Özellikle daktilo kullanmış nesil için bir başka anlam ifade eden müze, ziyaretçilerini ufak bir zaman yolculuğuna çıkarıyor. Ayrıca müze içerisinde Tayfun Talipoğlu ve Bülent Ecevit’in heykelleri de bulunuyor.

Eskişehir Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi
Eskişehir Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi

Daktilo Müzesi’nde Olivetti, Remington, Halda, Brother, Alpina, Facit gibi 50’den fazla daktilo markası ve çeşidi yer alıyor. Daktilo Müzesi, pazartesi günleri haricinde 08:00-17:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Daktilo Müzesi’nin giriş ücreti ise öğrenciler için 3 TL ve yetişkinler için 5 TL.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir