Lefkoşa Dereboyu Caddesi

Kuzey Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa’da gezilecek yerlerden biri olan Lefkoşa Dereboyu Caddesi, son dönemlerde şehrin popüler eğlence merkezlerinden biri haline gelmiştir.

Resmi olarak adı Mehmet Akif Caddesi olan Dereboyu, Kıbrıs’ın İngiltere hakimiyetinde olduğu dönemde Shakespeare Caddesi ismiyle anılmaktaydı. İki şeritli olan ve uzunluğu yaklaşık 1,5 kilometre olan Dereboyu Caddesi, sıra sıra kafeleri ve barları ile ön plana çıkmaktadır.

Lefkoşa Dereboyu Caddesi

Lefkoşa’da gerçekleşen eylem ve yürüyüşler, Dereboyu’nda yapılmaktadır. Bununla birlikte zaman zaman çeşitli şenliklere de ev sahipliği yapan Dereboyu, Lefkoşa Maratonu’nun bir bölümünün gerçekleştiği yerdir.

Lefkoşa’nın popüler yerlerinde olan Dereboyu’nda bolca bar, lokanta ve kafe bulunmaktadır. Eğlence yerlerindeki hareketlilik, gece saatlerine kadar devam etmektedir. Özellikle cuma günleri oldukça yoğun olan Dereboyu’nda lüks araçlar görmek mümkündür. Gloria Jean’s, Mado, Bolulu Hasan Usta, Özsüt ve Califorian gibi mekanlarla öne çıkan cadde Avenue Dereboyu AVM de bulunmaktadır. AVM içerisinde sinema bulunmaktadır.

Lefkoşa Dereboyu Caddesi
Lefkoşa Dereboyu Caddesi

Kuzey Kıbrıs gezilecek yerler listesinde ön plana çıkan şehirler; Lefkoşa, Girne ve Mağusa’dır. Başkent Lefkoşa, hem Rum tarafına hem de Türk tarafına ait bir şehir olmasından dolayı özel bir yere sahiptir. Ortadan ikiye bölünmüş şehirde birçok farklı kültür etkisini gözlemlemek mümkündür. Şehirdeki tarihi ve kültürel yerleri gezdikten sonra kahvaltı veya öğle-akşam yemeği öğünleri için Dereboyu Caddesi’ndeki lüks mekanları tercih edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum