Turkiye Mavi Tur Rotalari

Türkiye En İyi Mavi Tur Rotaları

Farklı rotalardaki tekne turları, mavi tur olarak tanımlanmaktadır. Özellikle yaz turizminde Türkiye En İyi Mavi Tur Rotaları, Ege ve Akdeniz bölgelerinde bir hayli ilgi görmektedir ve denizle iç içe vakit geçirmek isteyenler için eşsiz bir deneyimdir.

Türkiye En İyi Mavi Tur Rotaları

Yerli ve yabancı turistlerin Türkiye yaz turizminde en çok ilgi gösterdiği aktivitelerden olan mavi tur, genişleyen organizasyonlar sayesinde her geçen yıl daha da popüler hale geliyor. Hatta artık Yunan adalarının da dahil edildiği turlar, Ege genelinde ve Akdeniz’in büyük kısmında yapılıyor.

Mavi tur ile bölgenin en güzel adalarını, koylarını ve plajlarını gezme şansı yakalıyorsunuz. Teknede verilen yemek ve içecekler sayesinde tüm gün boyunca denizin tadını çıkartabiliyorsunuz. Bu yazıda Türkiye’nin en iyi mavi tur rotalarından 10 tanesini sizin için derledik.

Bodrum Gökova Körfezi

Türkiye’de yaz turizminin merkezlerinden biri olan Bodrum, mavi tur için sıkça tercih ediliyor. Bodrum’dan başlayarak Orak Adası, Çökertme, İngiliz Limanı, Kleopatra Adası, Karaca Söğüt, Tuzla Koyu ve Pabuç Burnu rotasını izleyen Bodrum mavi tur gemileri, ortalama 7 gün kadar sürebiliyor.

Türkiye En İyi Mavi Tur Rotaları: Bodrum Gökova Körfezi
Türkiye En İyi Mavi Tur Rotaları: Bodrum Gökova Körfezi

Marmaris Datça

Muğla’nın en gözde tatil beldelerinden olan Marmaris, çevresindeki güzelliklerle de adından söz ettiriyor. Marmaris’in çevresindeki en gözde yerlerden biri, Datça. Marmaris Datça’dan başlayan mavi tur yolculuğu; Knidos Antik Kenti, Selimiye ve Orhaniye Koyları başta olmak üzere 7 gün boyunca birbirinden güzel duraklara uğruyor.

Türkiye En İyi Mavi Tur Rotaları: Marmaris Datça
Türkiye En İyi Mavi Tur Rotaları: Marmaris Datça

Marmaris Fethiye

Marmaris – Fethiye arasındaki mavi tur yolculuğu, Ege’nin en cazip rotalarından birini oluşturuyor. Çıkış noktası Marmaris olan 4 günlük mavi tur rotası; Ekincik Koyu, İztuzu Plajı ve Kaunus Kaya Mezarları gibi bölgenin en güzel merkezlerine uğrayarak Fethiye koylarında son buluyor.

Türkiye En İyi Mavi Tur Rotaları: Marmaris Fethiye
Türkiye En İyi Mavi Tur Rotaları: Marmaris Fethiye

Bodrum – Güney On İki Ada

Bodrum’un en çok tercih edilen mavi turlarından biri, Ortaçağ’a yolculuk etmenizi sağlıyor. Her gün başka bir koyda konaklayarak 8 gün geçireceğiniz rotada Kos, Simi, Rodos, Datça, Palamutbükü ve Knidos noktaları bulunuyor.

Türkiye En İyi Mavi Tur Rotaları: Bodrum - Güney On İki Ada
Türkiye En İyi Mavi Tur Rotaları: Bodrum – Güney On İki Ada

Selimiye – Simi

Marmaris Selimiye Limanı’ndan çıkan teknelerin günübirlik rotalarında Simi Adası bulunuyor. 1-2 gece konaklamalı turların da bulunduğu Selimiye – Simi rotası, mavi turun gözdelerinden biri.

Selimiye - Simi
Selimiye – Simi

Ayvalık – Midilli

Ege’nin sakin kasabalarından Ayvalık’tan başlayan ve 8 gün süren mavi tur rotasında; Maden Adası, Kadırga Koyu, Sivrice, Babakale, Assos, Behram Kale, Truva, Midilli, Manastır Adası, Çıplak Ada ve Cunda Adası gibi birçok güzel destinasyon yer alıyor.

Ayvalık - Midilli
Ayvalık – Midilli

Göcek Koyları

Günübirlik veya haftalık turların bulunduğu Göcek Koyları, Ege’nin öne çıkan bir başka noktası. Sarsala, Ayten, Bedri Rahmi, Göbün ve Kleopatra gibi birbirinden güzel noktaların bulunduğu Göcek Koyları mavi tur rotası, denenmesi gerekenler listesinde.

Göcek Koyları
Göcek Koyları

Kaş – Kalkan – Kekova

Mavinin her tonunu görebileceğiniz Kaş – Kalkan – Kekova rotası, dalış meraklıların oldukça iyi bildiği yerler. Türkiye’nin en önemli dalış noktalarından olan bu bölgedeki mavi tur rotasında; Liman Ağzı, Ufak Dere, İnönü Koyu, Yağlıca Koyu, Akvaryum Koyu ve Kaleköy gibi noktalar yer alıyor.

Kaş - Kalkan - Kekova
Kaş – Kalkan – Kekova

Datça – Bozburun

Kalkış noktası Datça Limanı olan tur tekneleri, Datça Yarımadası’ndaki eşsiz koyları bir bir dolaşıyor. Beş gün süren bu yolculuğun başlıca görülecek noktaları ise; Hisarönü Körfezi, Bencik Limanı, Dişliceada, Orhaniye ve Kızkumu.

Datça - Bozburun
Datça – Bozburun

Bodrum – Marmaris

Beş gün süren Bodrum – Marmaris mavi tur rotası; Bodrum Koyları, Çökertme, Keramos Kalıntıları, Sedir Adası, İngiliz Limanı, Knidos Harabeleri, Orhaniye ve Selimiye Koyları’na uğruyor.

Bodrum - Marmaris
Bodrum – Marmaris

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 yorum