Muğla Sarıgerme Gezilecek Yerler

Muğla’nın Ortaca ilçesinde bulunan Sarıgerme, son zamanlarda giderek popüler hale gelmeye başladı. Sarıgerme gezilecek yerler listesiyle öne çıkan bu küçük tatil beldesi, Muğla il merkezine 102 kilometre ve Ortaca ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta.

Mavi bayraklı plajı ve yemyeşil doğasıyla dikkat çeken Sarıgerme, özellikle Ege’de daha az kalabalık yerleri tercih etmek isteyen tatilciler için ideal. Dalgasız plajı, özellikle çocuklu aileler için alternatif oluyor. Bununla birlikte bölgedeki su sporu aktiviteleri de bir hayli fazla.

Sarıgerme Gezilecek Yerler

Deniz kıyısından yaklaşık 1 kilometre kadar içeride olan Sarıgerme beldesi, oldukça küçük bir bölgeyi kaplıyor. Mahalle merkezinde marketler, kıyafet dükkanları, restoranlar ve küçük otel işletmeleri yer alıyor. Belde, yabancı turistler tarafından bir hayli ilgi görüyor. Dalyan, Göcek, Fethiye gibi turistik bölgelere de oldukça yakın olan Sarıgerme’den düzenlenen turlarla çevreyi gezmek de mümkün.

Sarıgerme Gezilecek Yerler
Sarıgerme Gezilecek Yerler

Sarıgerme SARÇED Plajı

Sarıgerme’de denize girmek için tercih edilebilecek en iyi yer, Sarçed Plajı’dır. Yaklaşık 7 kilometrelik bir sahil şeridine sahip olan Sarıgerme’de otel plajları dışında kalan Sarçed Plajı, 2007 yılından beri aralıksız olarak her sene mavi bayrak ödülüne layık görülmektedir.

Mugla Sarigerme Sarced Plaji

Sarıgerme Çevre Eğitim Derneği tarafından işletilen plaj, yine bu dernek tarafından düzenlenip temizlenmiş. Küçük ve oldukça sakin bir bölgeye kurulan Sarıgerme Sarçed Plajı, 300 metre uzunluğa ve 100 metre genişliğe sahip. Plaj kısmının arka tarafında kafeterya, çocuk parkı, otopark, sağlık kabini, kümes hayvanları bölümü, duş ve giyinme kabinleri bulunuyor.

Su sporlarına oldukça uygun olan plajda jet ski, su kayağı, parasailing ve kano gibi aktiviteler gerçekleştiriliyor. Sarıgerme beldesinin sembolü olan Baba Adası da hemen bu plajın karşısında yer alıyor. Adaya yüzerek geçmek ve ada üzerinden Sarıgerme manzarasını izlemek mümkün.

Sarıgerme Kum Zambağı

Akdeniz sahillerinin bir bölümünde yetişen ve nesli tehlike altında olan bir tür olan Kum Zambağı, Sarıgerme Plajı’nda doğal olarak yetişiyor. Ülkemizde bilinç sahil kullanımı ve kökleyip koparılmalar sonucunda sayısı azalan Kum Zambağı bitkisinin yurt dışına çıkartılması suç.

Mugla Sarigerme Kum Zambagi

Temmuz ayından başlayarak ekim ayının ortalarına kadar sahilleri süsleyen Kum Zambağı hem kokusu hem de görüntüsüyle dikkat çekiyor.

Sarıgerme Sarçed Plajı Giriş Ücreti Ne Kadar?

Plaja giriş için 2019 yılı itibariyle oldukça uygun giriş ücretleri alınıyor. Buna göre araç girişi için 20 TL, yaya girişi için ise 5 TL talep ediliyor. Girişte alınan bu ücret; WC, duş, kabin, sağlık, cankurtaran ve temizlik hizmetlerini kapsıyor. İçerideki şezlonglar için ise ayrı bir ücret ödemeniz gerekiyor. Şezlong ücreti, kişi başı 10 TL.

Sarıgerme Adı Nereden Geliyor?

Bölgede bulunan Sarıçay, tarihte ormandan kesilen kerestelerin denize ulaştırılması için kullanılıyormuş. Çaya bırakılıp, deniz kıyısına ulaşan keresteler de deniz yolu ile taşınıyormuş. Sarıçay’a bırakılan kerestelerin denize kaçmaması için de kıyı kapatılmaktaymış. Bu kapatılma işlemine ”germe” denilmesi, bölgenin adının Sarıgerme olarak anılmasına neden olmuş.

Sarıgerme Konaklama

Mugla Sarigerme Resort Oteller

Muğla Sarıgerme’deki konaklama imkanları, son dönemlerde bir hayli artmış durumda. Sarıgerme beldesinin merkezinden başlayarak sahil şeridine doğru konaklama için tercih edilebilecek birçok seçenek mevcut. Sarıgerme’de pansiyonlardan butik otellere, 5 yıldızlı otellerden tatil köylerine kadar geniş bir seçenek yelpazesi bulunuyor.

Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa (Resort)
TUI Blue Sarıgerme Park (Resort)
TUI Family Life Tropical (Resort)
TUI Magic Life Sarıgerme Imperial (Resort)
Robinson Club Sarıgerme Park (Resort)
Holiday Village Turkey (Resort)
Han Boutique Hotel (Butik Otel)
Histort Otel (Butik Otel)
Otantik Taş Ev (Butik Otel)
Dolphin (Otel)
Golden Golf Sarıgerme Villaları (Otel)
Sevgi Otel (Otel)
Lady Rose (Pansiyon)
Agean Pansiyon (Pansiyon)
Street61 Apart (Apart Otel)
The Palm Apart (Apart Otel)

Muğla Sarıgerme’ye Nasıl Gidilir? Ulaşım

Karayolu ve havayolu ile ulaşım sağlayabileceğiniz Sarıgerme; Dalaman Havaalanı’na 17 kilometre, Dalyan’a 21 kilometre, Dalaman’a 12 kilometre, Ortaca’ya 12 kilometre ve Muğla’ya 102 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Ortaca ilçesinden güney tarafa doğru giderken Göcek’e gelmeden sağ tarafta kalan Sarıgerme’ye rahatça ulaşmak mümkün.

Yaz döneminde Muğla’nın Ortaca ilçesine Türkiye’nin birçok yerinden otobüs seferleri düzenleniyor. Ortaca Otogarı’ndan Sarıgerme’ye kalkan Sarıgerme Minibüs Kooperatifi’ne ait dolmuşları kullanabilirsiniz. Havayolu ile geldiyseniz, Dalaman’a gidip buradan Sarıgerme dolmuşlarına binebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir