Ankara Tunalı Gezilecek Yerler

Ankara’ya gelen ziyaretçiler, Ankara gezilecek yerler listesindeki tarihi yerleri ve doğal güzellikleri ziyaret etmelerinin yanı sıra şehrin eğlence hayatını da merak etmektedir. Tunalı gezilecek yerler listesi, Ankara’nın canlı eğlence lokasyonlarından biridir. Tunalı gezilecek yerler ve mekanları bu yazıda derledik.

Meşhur Kuğulu Park‘tan başlayan Tunalı Hilmi Caddesi; restoranları, kafeleri ve mağazalarıyla birlikte 1,5 kilometre boyunca uzanmaktadır. Esat Caddesi’yle kesişen Tunalı Hilmi Caddesi’nin bir kısmı, Kolej’e doğru inmektedir.

TBMM’nin ilk üç döneminde vekillik görevi yapan Türk siyasetçi Tunalı Hilmi’nin adını taşıyan caddenin en işlek bölgesi, Kuğulu Park ile başladığı kısımdır. Buradan yürümeye başladığınız zaman, karşılıklı birçok kafe, mağaza ve restoran ile karşılıyorsunuz. Caddenin başından ilerlemeye devam ederken, Tunus Caddesi ve Bestekar Sokak gibi bölgenin eğlence noktalarıyla paralel olarak devam ediyorsunuz.

Ankara Tunalı ve Mekanlar

Kuğulu Park’tan başlayan Tunalı Hilmi Caddesi’nin başında Kuğulu Park Restaurant, Kıtır, Ceviz, Mado ve biraz ilerisinde Starbucks gibi caddede uzun süredir yer alan mekanlar bulunmaktadır. Ankara’nın simge mekanlarından biri olan Kıtır, özellikle cuma ve cumartesi akşamları oldukça kalabalık olmakla birlikte, diğer günlerde de kolay kolay boş masası bulunmayan bir işletmedir.

Tunalı’daki mekanlar, genellikle bu caddenin paralelinde yer alan Bestekar Sokak ile hemen yanındaki Tunus Caddesi’nde konumlanmıştır. Kuğulu Park’ın üst tarafında bulunan Gaziosmanpaşa tarafında da alkollü alkolsüz lüks mekanlar vardır.

Tunalı Gezilecek Yerler
Tunalı Gezilecek Yerler

Tunalı Gezilecek Yerler

Tunalı Caddesi’nde ve çevresinde gezilecek çok fazla yer bulunmamaktadır. Buraya gelenler, genellikle eğlence hayatından dolayı bölgeyi tercih etmektedir. Alkollü ve alkolsüz birçok mekan, Tunalı ve civarında hizmet vermektedir.

Seğmenler Parkı: Ankara’nın en önemli parklarından biri olan Seğmenler, Tunalı’nın biraz üst tarafında kalmaktadır. 1983 yılında açılan Seğmenler Parkı, 67 bin metrekare gibi geniş bir alanı kaplamaktadır. İçerisinde çocuk bahçesi, zaman zaman konserlerin düzenlendiği amfi tiyatro, havuz, banklar, büfeler, tuvalet ve bolca yeşil alan bulunmaktadır.

Kuğulu Park: Ankara’nın simgelerinden olan Kuğulu Park, Tunalı Caddesi’nin de başlangıç noktasıdır. Ankaralıların romantik buluşma noktası olan Kuğulu Park, yaz kış ayrı bir güzeldir. Park hakkında detaylı bilgi edinmek için Kuğulu Park Ankara başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bestekar Sokak: Tunalı Caddesi’nin paralelinde bulunan Bestekar, bolca alkollü mekanın bulunduğu bir yerdir. Başından sonuna kadar birçok mekana ev sahipliği yapan bu sokak, özellikle cuma ve cumartesi günleri bir hayli kalabalık olmaktadır.

Tunus Caddesi: Bestekar Sokak paralelinde bulunan Tunus Caddesi, alkollü mekanlar ve kahvecilerin bulunduğu bir caddedir. Bestekar Sokak kadar sıkışık mekanların yerine daha geniş mekanlara ev sahipliği yapmaktadır.

Karum Alışveriş Merkezi: Kuğulu Park’ın üst tarafında yer alan Karum AVM, Ankara’nın en eski alışveriş merkezlerinden biridir. Mimari yapısından dolayı fotoğrafçıların sıkça tercih ettiği bu mekan, yeni alışveriş merkezlerinin açılmasıyla birlikte gözden düşmüştür.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum