Edirne Gökçetepe Tabiat Parkı

Edirne’nin Keşan ilçesinde yer alan Edirne Gökçetepe Tabiat Parkı, hem masmavi denizi hem de yemyeşil çam ormanlarıyla Saros Körfezi’nin güzelliklerinden bir tanesidir.

Saros Bölgesi’nde bulunan Edirne Gökçetepe Tabiat Parkı, İstanbul ve çevre illerden gelen ziyaretçilerin akınına uğruyor. Özellikle sıcak yaz aylarından şehirden uzak bir kaçış noktası olarak iyi bir tercih olan Gökçetepe, hem günübirlik geziler hem de hafta sonu konaklamalı geziler için uygun bir nokta.

Saros Körfezi ve civarında bulunan güzelliklerden, daha önce Kömür Limanı başlığında bir bölge tanıtmıştık. Şuan okumakta olduğunuz yazı ise Kömür Limanı’nın karşı kıyısında yer alan Edirne Gökçetepe Tabiat Parkı ve Plajı ile ilgili. Bölgede yapılan araştırmalar, havadaki gaz oranının oldukça iyi seviyede olduğunu göstermiştir. Bununla paralel olarak astıma ve diğer alerjik hastalıklara iyi geldiği bilinen Gökçetepe, ”oksijen deposu” olarak tanımlanmaktadır.

Kartur Edirne Gökçetepe Tabiat Parkı

Bölgedeki turizm potansiyelinin artması, buraya yatırım yapılmasının gerektiğini ortaya koymuştur. Kartur, Gökçetepe Tabiat Parkı’nın işletmesini, 40 yıllığına kiralamış ve ziyaretçilere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmalara başlamıştır.

Alt yapı çalışmalarının iyileştirilmesiyle birlikte Gökçetepe, ziyaretçilere daha sağlıklı bir şekilde hizmet vermeye başlamıştır. Gökçetepe Tabiat Parkı’nda çadır kamp alanı, paravan kampı, restoranlar, kafeler, duş yerleri, plajlar ve organik gıda pazarı gibi yerler bulunmaktadır.

Edirne Gökçetepe Tabiat Parkı
Edirne Gökçetepe Tabiat Parkı

Edirne Gökçetepe Tabiat Parkı’nda Ne Yapılır ? Aktiviteler

Gökçetepe Tabiat Parkı’nda ziyaretçilerin keyifli vakit geçirebileceği pek çok aktivite bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi, Saros Körfezi’nin cazibelerinden olan dalış noktalarıdır. Saros Körfezi’nin derinliklerindeki batıkları ve canlıları keşfedebileceğiniz dalış sporu, bölgede ilgi görmektedir. Dalgıçlar ve dalış kulüplerinin dalış için en çok tercih ettiği yerlerden biri, Gökçetepe’dir.

Dalış sporunun yanı sıra bölgede yapılabilecek farklı spor aktiviteleri de bulunmaktadır. Yamaç paraşütü, trekking, offroad, paintball, izci grupları gibi doğa sporları ve diğer aktiviteler ziyaretçilerin ilgi gösterdikleri şeyler arasındadır.

Gökçetepe Tabiat Parkı’nda yer alan organik gıda pazarında civar köylerden köylüler tarafından getirilen süt, peynir, sebze ve et gibi ürünler satılmaktadır.

Keşan Gökçetepe
Edirne Gökçetepe Tabiat Parkı

Gökçetepe Tabiat Parkı’na Giriş Ücreti Ne Kadar ?

Gökçetepe Tabiat Parkı’na girmek için ücret ödemek gerekmektedir. 2015 yılı giriş ücretleri, aşağıdaki gibidir:

Şahıs giriş: 6,50 TL
Bisiklet: 6,50 TL
Motorsiklet – Atv: 13,00 TL
Otomobil – Kamyonet: 20,00 TL
Midibüs: 100,00 TL
Minibüs: 60,00 TL
Otobüs: 175,00 TL

Gökçetepe Tabiat Parkı Konaklama / Kamp Ücretleri Ne Kadar ?

Çadır Konaklama: 35,00 TL.
Karavan Konaklama : 60,00 TL

Yukarıda gösterilen fiyat listesi, 2015 yılı için belirlenen kamp alanı kiralama fiyatlarıdır. Bu fiyatlara çadır kamplarında 4 kişiye kadar elektrik ve su hizmetleri de verilmektedir. 4 kişinin üzerinde çadır konaklaması yapıldığında ise kişi başı +3TL ücret alınmaktadır.

Çadırı, kamp alanından kiralamak isterseniz, elektrik ve su hizmetleri de dahil olmak üzere 60,00 TL ücret ödemeniz gerekmektedir.

Gökçetepe Tabiat Parkı Kamp Alanı
Edirne Gökçetepe Tabiat Parkı

Gökçetepe Tabiat Parkı’na Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Gökçetepe Sahili; İstanbul’a 230 kilometre, Çanakkale’ye 130 kilometre ve Bursa’ya 450 kilometre uzaklıkta bulunuyor. İstanbul’dan ve Çanakkale-Bursa’dan Gökçetepe’ye iki farklı gidiş güzergahı bulunuyor.

İstanbul’dan Gökçetepe’ye Nasıl Gidilir ? İstanbul’dan Tekirdağ istikametine doğru gitmeye başlıyorsunuz. Tekirdağ’ı geçtikten sonra Malkara ve Keşan istikametine hareket ediyorsunuz. Keşan’da trafik ışıklarından Gelibolu-Çanakkale tabelalarının gösterdiği gösterdiği sol taraftan 10 kilometre kadar gidiyorsunuz. Moil Benzin İstasyonu’nu geçtikten sonra Gökçetepe tabelası karşısına çıkıyor bu noktadan sonra 30 dakikalık bir yolculuk ile ulaşımınızı tamamlıyorsunuz. İstanbul-Gökçetepe arasındaki yolculuk, yaklaşık 2,5-3 saat sürüyor.

İstanbul’dan Tekirdağ istikametine doğru hareket ediyorsunuz. Tekirdağ’ı geçtikten sonra Malkara ve Keşan istikametine doğru ilerlemeye devam edin. Keşan’da trafik ışıklarından Gelibolu ve Çanakkale tabelalarının bulunduğu sol tarafa dönerek yaklaşık 10 km gittikten sonra Moil benzin istasyonunun oraya varacaksınız. Burayı geçer geçmez Gökçetepe tabelasını göreceksiniz ve sağa dönerek yolunuza devam edeceksiniz. Yaklaşık yarım saatlik bir yolculuğun ardından Gökçetepe’ye ulaşmış olacaksınız. İstanbul’dan yaklaşık 250 km uzakta olan Gökçetepe’ye ortalama 2,5 – 3 saatte ulaşmış olacaksınız.

Çanakkale-Bursa tarafından gelenler ise Lapseki’den feribota binerek karşı tarafta bulunan Gelibolu Feribot İskelesi’ne varıyor ve oradan Gökçetepe yolunu takip ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir