Fethiye Kelebekler Vadisi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yer alan Kelebekler Vadisi, Ege Bölgesi’nde görülmesi gereken yerler arasında yer alan oldukça güzel bir yerdir. Fethiye’deki vadi, kelebekleriyle ünlü bir yer olsa da doğal güzelliğiyle de herkesi büyüleyen bir yerdir.

Fethiye ilçesinin Ölüdeniz bölgesinde bulunan vadi, doğal bir hazine gibidir ve SİT alanı ilan edilerek (8 Şubat 1995) her türlü yapılaşma yasaklanmıştır. Bölge, yaklaşık 350 metre yüksekliğe ulaşan sarp kayalık duvarlarla çevrilidir. Vadinin ortasında 50 metre yükseklikten dökülen bir şelaleden gelen dere geçmektedir. Sahip olduğu ender türler nedeniyle doğa turizminin önemli mekanlarından bir tanesidir. Bölgede 80’den fazla kelebek türü barınmaktadır ve vadinin adı da buradan gelmektedir.

Kelebekler Vadisi’nde Nerede Kalınır? Konaklama

Bölge sit alanı olduğu için bir otel veya pansiyon bulunmamaktadır. Vadide bulunan bir tesis, ziyaretçilerin çadır veya ağaç evlerde konaklamasını sağlamaktadır. Burada bulunan tesis, bölgedeki doğal yaşamı korumak ve çeşitli projelerle ekolojik sistemi devam ettirmek için kurulmuştur.

Vadinin 100 dönümlük arazisi üzerinde konaklamak için ağaç evler (Bungalovlar) ve çadırlar bulunmaktadır. Tesisin günlük ziyaretçi kapasitesi 500 kişidir. Burada bulunan kamelyalarda sabah kahvaltıları ve akşam yemekleri de düzenlenmektedir.

Kelebekler Vadisi’nde Ne Yapılır? Aktiviteler

Kelebekler Vadisi’nde konaklamayı tercih edenler, öncelikle doğal bir tatil sürme şansını yakalamaktadır. Dağların çevrelediği bu bölgede ekolojik bir yaşam sürebilirsiniz. “Kelebekler Okulu Projesi” olarak isimlendirilen proje ile sanatsal, zihinsel ve bedensel disiplinler yolu ile ziyaretçilere çevre bilinci aşılanmaktadır. Sezon boyunca birçok eğitmen ve uzman tarafından dersler ve seminerler verilmektedir. Ücretsiz olarak düzenlenmiş atölyeler arasında bu yıla kadar, sanatsal aktivite ve atölye çalışmaları, denizcilik, balıkçılık, mutfak, ziraat, el becerileri kursları ile kişisel gelişim, yoga, meditasyon, tasavvuf, doğu felsefesi (kadim bilgelik öğretileri) vb. bulunmaktadır.

Fethiye Kelebekler Vadisi
Fethiye Kelebekler Vadisi


Kelebekler Vadisi Konaklama, Çadır Ücretleri Ne Kadar?

Fiyatlar, işletmenin insiyatifine göre değişiklik gösterilmektedir. Kelebekler Vadisi Kamping ücretleri, kişi başıdır. Bu ücrete konaklamanın yanı sıra sabah kahvaltısı ve akşam yemeği de dahildir. Öğrencilere %10 indirim uygulanmaktadır. Vadide kendi çadırınız ile de camping yapabilirsiniz. Bunun için belirlenen ücret, kişi başı normal çadır ücretidir.

Kelebekler Vadisi Rezervasyon, İletişim

Vadide konaklamak için mutlaka kontenjan durumunu sormanızı öneriyoruz. Hem erken rezervasyon avantajlarından yararlanmak hem de güncel fiyat bilgisi almak için, vadide bulunan işletme ile görüşebilirsiniz.

Telefon Numaraları:

0 530 302 19 65
0 530 302 19 66
0 530 302 19 67
0 530 302 19 68

Kelebekler Vadisi Camping
Kelebekler Vadisi Camping

Kelebekler Vadisi’ne Nasıl Gidilir? Ulaşım

Vadi, Muğla’ya bağlı Fethiye ilçesinin Ölüdeniz bölgesinde yer almaktadır. Vadi, sarp kayalıklarla kaplı olduğu için araç ile ulaşım imkanı yoktur. Vadiye gitmek için Ölüdeniz’den kalkan tekneler kullanılmaktadır. Vadiye tekne dışında ipli tırmanış ile de ulaşılabilmektedir. Vadinin yakınında bulunan Faralya (Uzunyurt) köyünden başlayan patika bir yol, vadiye kadar uzanmaktadır. Burada rehber eşliğinde ip tırmanış yapılabilmektedir.

Ölüdeniz – Kelebekler Vadisi Tekne Saatleri, Seferleri

Fethiye’nin Ölüdeniz bölgesinden vadiye ulaşmak için tekne seferlerini kullanabilirsiniz. Vadiye giden teknelerin ücreti, gidiş-dönüş kişi başı 50 TL’dir.

-Vadiden Ölüdeniz’e Tekne Seferleri:

09:30
10:30
13:00
14:00
18:00

-Ölüdeniz’den Vadiye Tekne Seferleri:

11:00
12:00
14:00
15:00
19:00

Ölüdeniz’de Ne Yapılır? başlıklı yazımızdan bölgedeki aktivitelerle ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 yorum