Manavgat Titreyen Göl

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yer alan Manavgat Titreyen Göl, hem Manavgat gezilecek yerleri hem de Antalya gezilecek yerleri içerisinde yer alan bir yerdir. Manavgat’taki önemli turistik yerlerden bir tanesi olan Titreyen Göl, Manavgat Çayı’nın bir koludur. Denize dökülmeden önce epey geniş bir alana yayılmasıyla beraber bir gölü andıran bu bölge, en ufak bir rüzgarda suyun titreşimleriyle adını Titreyen Göl olarak almış.

Antalya’nın Manavgat ve Side ilçeleri arasında kalan bir bölümde yer alan Titreyen Göl, Manavgat ilçesine bağlı olsa da Side’ye de oldukça yakın bir konumda bulunmaktadır. Yaklaşık 3.000 metrekarelik bir alana yayılan Titreyen Göl, kalabalık Manavgat Plajı’nın hemen arka kısmında yer alan sessiz sakin bir yerdir.

Manavgat Titreyen Göl
Manavgat Titreyen Göl

Titreyen Göl Efsanesi Nasıldır ?

Titreyen Göl’ün ilginç bir de efsanesi vardır. Bu efsane, gölün yakınında oturan ve kuşları besleyen yaşlı bir balıkçıyla ilgilidir. Yaşlı balıkçının beslediği kuşlar, onu gördüğü zaman kanatlarını çırparak ona doğru gelirmiş.

Günlerden bir gün, gölde avlanan avcılar, göldeki ördekleri vurmaya başlamış. Bunu gören yaşlı balıkçı, avcıların üzerine doğru yürüyerek onları avlanmaktan vazgeçirmeye çalışmış. Avcılar, yaşlı iterek vurdukları ördekleri suyun üzerinden toplamaya çalışmış. Tam bu sırada diğer ördekler hep birlikte havalanmış ve kanatlarıyla bir hortum oluşturmuş. Bunun gören avcılar, oradan kaçmış. O günden sonra göl hep titremeye başlamış. Bu titreme, kuşların yaşlı balıkçıya ağlaması olarak yorumlanırmış.

titreyengol antalya
Titreyengöl

Manavgat Titreyen Göl’e Nasıl Gidilir ? Ulaşım

Titreyen Göl, Manavgat ilçesine bağlı Sorgun Beldesi’nde yer almaktadır. Manavgat’a yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta yer alan Titreyen Göl ile Side arası 15 kilometre kadardır. Manavgat ilçe merkezinden Titreyen Göl’e ulaşım, 10 dakika arayla kalkan minibüslerle sağlanmaktadır. Sorgun, Çamlık, Oteller, Sorgun Halk Plajı güzergahından gidilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 yorum