Madrid

Yılbaşı İçin Tatil Planı Yaptınız mı?

Koca bir yılın bitmesine çok az bir zamanın kaldığı bugünlerde çevremdeki herkes yılbaşı tatil planını çoktan yaptı bile. Kimi Avrupa’yı gezecek, kimi Küba’da yeni bir yıla merhaba diyecek. Henüz hangi planı uygulayacağıma karar verememiş olsam da, uzun zamandır gitmek istediğim ya da önceden gitmiş olduğum ve yeniden gitmeyi düşündüğüm birçok yer bulunuyor. Siz de benim gibi hala karar verememiş olanlardansanız bir iki güzel öneride bulunmak istiyorum.

Tatil Planı: İspanya’nın büyüleyici başkenti Madrid

Avrupa’nın en kalabalık kentlerinden biri olan Madrid, kültür ve sanatın kalbinin attığı yer olarak da biliniyor. Dolayısıyla yılbaşı tatilini fırsat bilip keyifli bir Madrid turu yapılabilir. Hele bir de flamenko müziğini seviyorsanız, tadından yenmez! Kastilya Krallığı ve İslam Medeniyeti’ne ev sahipliği yapan bu güzel şehirde gezebileceğiniz birçok yer de bulunuyor. Canlı eğlence hayatı, tarihi yapıları ve sunduğu sanatsal etkinlikleriyle Madrid tatili, iyi bir alternatif olarak düşünülebilir.

Madrid’i gezmeye karar verdiyseniz, şehir turuna Plaza Mayor’dan başlayabilirsiniz. Sokak sanatçılarının performanslarını, tiyatro oyunlarını, konserleri görebileceğiniz en güzel meydan Plaza Mayor’dur. Prado Müzesi, şehrin popüler olan bir diğer noktasıdır. Tarihe doğru bir yolculuk yapmak istiyorsanız antik Mısır Tapınağı Debod Tapınağı’nı görebilirsiniz. Şehrin merkezinde yer alan Puerto del Sol meydanı da görebileceğiniz diğer noktalardan.

Küba’nın dört bir yanını keşfetme zamanı

Gelelim diğer seçeneğe… Herkesin aklının bir köşesinde bir gün mutlaka gideceğim, diye not ettiği Küba; yılbaşı tatili için keyifli olabilir. Hem sıcak bir tatil geçirmek, hem de bütçenizi sarsmadan
gezmek için bu bölgeyi tercih edebilirsiniz. Tur acentelerinin sayısız Küba turları oluyor, ya buradan size en uygun olanını bulup gidebilirsiniz ya da kendiniz bir plan yaparak, Küba tatiline çıkabilirsiniz.

kC3BCba

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir