Şile Akçakese Köyü

İstanbul’un Karadeniz sahillerinde bulunan Şile ilçesine bağlı Şile Akçakese Köyü, adeta saklı bir cennet.

Özellikle İstanbul’da yaşayanlar ve şehir stresinden uzaklaşmak isteyenler için oldukça ideal bir yer. İstanbul’a sadece 60 kilometre uzaklıkta olan Akçakese Köyü’nde hafta sonu tatillerinizi geçirebilir hatta günübirlik olarak da uğrayabilirsiniz. Şile Akçakese’de konaklama çeşitleri oldukça fazla durumda. İsterseniz çadır kurarak kamp yapabilir, isterseniz otelleri veya bungalovları tercih edebilirsiniz.

Yeşilin ve denizin güzel buluşmasına tanıklık edeceğiniz Şile Akçakese Köyü, İstanbul’a yakın olması sebebiyle iyi bir tercih sebebi olarak karşımıza çıkıyor. Zaten tatillerini Şile’de geçirmeyi tercih edenler için ise, iyi bir seçenek oluyor.

İstanbul Şile Akçakese Köyü
İstanbul Şile Akçakese Köyü

Akçakese Köyü’nde Ne Yenir ?

Şile Akçakese Köyü sahilinde bulunan Akkaya Tesisleri Restoranı, tatil köyünde konaklayanların ve günübirlikler gelen misafirlerin bütün siparişlerini hazırlıyor. Ege’de üretilen özel zeytinyağı ile hazırlanan meze çeşitleri, oldukça leziz oluyor. Ayrıca et, tavuk ve balık türü yiyecekler de taze olarak hazırlanıyor. Tesislerde konaklayanlar, ortak mutfaklarda kendi yemeklerini yapabiliyorlar. Bungalovlar önünde mangal keyfi de yapılabiliyor.

Ayrıca bölge, piknik yapmak için de oldukça ideal bir yer. Kendi piknik malzemelerini getirerek, piknik yapabilirsiniz. Akkaya Köyü’ne giderken Şile yolu üzerinde bulunan ızgara piliç, et çevirme yapan ve alabalık pişiren bir çok kır lokantası da yeme-içme için farklı bir alternatif oluşturuyor.

Akçakese Köyü’nde Nerede Kalınır ?

Sahilde yer alan Akkaya Tatil ve Kamp Merkezi, Akçakese’ye gelenlerin ilk tercihi oluyor. Ağaçların içinde çadırınızı veya karavanınızı getirerek güzel bir kamp yapabilirsiniz. Sahilde yer alan çeşitli kamp alanları, kampçılar için oldukça cazip.

Eğer kamp yapmayacaksınız, bölgede bulunan bungalovları da tercih edebilirsiniz. Ayrıca Kabakoz Köyü ve Şile’de de oldukça fazla konaklama seçenekleri mevcuttur.

İstanbul Şile Akçakese Köyü
İstanbul Şile Akçakese Köyü

Akçakese Köyü’ne Nasıl Gidilir ? Nerede ? Ulaşım

Arabayla – Akçakese Köyü, İstanbul’a 60 kilometre, Şile’ye ise 17 kilometre uzaklıkta Şile-Ağva karayolu üzerinde bulunuyor. Avrupa yakasından Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü geçerek yola çıkanlar, Şile’ye yapılan ve büyük bir bölümü biten yeni yolu kullanarak Ömerli’ye kadar virajlardan arındırılmış, rahat bir yolculuk yapabilirler. Şile’den sonra manzarası oldukça güzel olan sahil yolunu tercih edenler, birbirinden güzel koyları ve köyleri görerek, Akçakese Köyü’ne ulaşıyor. Köyden itibaren sahile ayrılan 2 kilometre uzunluğunda toprak yol, sizi kıyı sahil şeridine götürüyor.

Otobüsle – Eğer Akçakese Köyü’ne otobüs ile gidecekseniz; Üsküdar’dan Şile’ye giden otobüslere binmelisiniz. Şile-Ağva arasında çalışan minibüs hattını kullanarak Akçakese’ye ulaşabilirsiniz. Daha sonra yürüyerek sahil şeridine geçebilirsiniz.

Şehirdeki bütün turistik noktalar için İstanbul Gezilecek Yerler başlıklı yazımıza bakabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 yorum