Ankara Altınpark Gezilecek Yerler

Ankara Altınpark, şehrin en büyük rekreasyon alanlarının başında gelmektedir. 640 bin metrekarelik bir alana yayılan Altınpark, 1977 yılına kadar golf sahası olarak kullanılırken, 1985 yılında gerçekleştirilen yarışmayı kazanan proje ile birlikte bugünkü görünümünü kazanmıştır. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki parkın yüzde 85’i, yeşil alanlar ve göletlerden oluşmaktadır.

Ankara Altınpark
Ankara Altınpark

Altınpark’ta Ne Yapılır?

Altınpark, şehrin içinde olmasından kolay ulaşılabilir bir noktadadır ve park içerisinde yapılabilecek birçok aktivite bulunmaktadır. 1987 yılında ziyarete açılan park içerisinde yapılabilecek aktiviteleri şu başlıklar altında toplayabiliriz:

Altınpark Expo Center

Altınpark’ın ana giriş kapısının hemen yanında yer alan Anfa Fuar ve Kongre Merkezi, yıl boyunca birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Uluslararası standartlara göre düzenlenen Fuar ve Kongre Merkezi, 7.500 metrekare kapalı ve 25.000 metrekare açık alandan oluşmaktadır. Ekim 1991 tarihinde hizmete açılan Altınpark Fuar ve Kongre Merkezi, birbirine bağımsız iki bloktan oluşmaktadır.

Expo Center’da Gastronomi Günleri, Şehir Tanıtım Günleri, Yöresel Ürünler Festivali, Kültür ve Turizm Festivali gibi her yıl çeşitli etkinlikler düzenlemektedir.

Altınpark Expo Center
Altınpark Expo Center

Altınpark Lunapark

Park içerisinde Expo Center binasının hemen arka tarafından küçük bir lunapark bulunmaktadır. Ücretsiz bir şekilde giriş yapılabilen lunapark içerisinde 10’a yakın oyun aleti bulunmaktadır. Gondol, dönme dolap ve çarpışan araba gibi oyuncaklara ortalama 10 TL karşılığında bilet alarak binebilirsiniz.

Altınpark Gölet

Altınpark’ın bir kısmını kaplayan yapay gölet çevresinde yürüyüş yapabilirsiniz. 30.000 metrekareden daha fazla alana yayılan ve 1,5 metre derinliği olan Altınpark’taki gölet içerisinde deniz bisikletleri de kiralanmaktadır. Deniz bisikleti kiralayarak gölde gezebilirsiniz.

Altınpark Gölet
Altınpark Gölet

Altınpark GoKart

Parkın ana girişinden girdikten sonra sağ taraftaki ağaçlık alanda akülü araba ve gokart alanı bulunmaktadır. Jetonlu oyuncakların da bulunduğu bu alanda 14 yaş üstü kişiler gokart hizmetinden yararlanabilmektedir. Gokart’ın 3 turu için 15 TL civarında bir ücret ödemeniz gerekmektedir.

Altınpark Paten Pisti

Daha önceden buz pateni pisti olarak kullanılan alan, günümüzde normalde paten kayanlar için hizmet vermektedir. Üzeri kapalı ve tribünlerle inşa edilen Ankara Altınpark Paten Pisti’ni paten kiralayarak veya kendi pateninizi getirerek kullanmak mümkündür.

Altınpark Paten Pisti
Altınpark Paten Pisti

Altınpark Japon Bahçesi

Park içerisinde bulunan tema bahçeler içerisinde Japon Bahçesi öne çıkmaktadır. Sonbahar ve İlkbahar gibi dönemlerde farklı renkleriyle dikkat çeken Japon Bahçesi, fotoğrafçıların parktaki ilk durağı oluyor. Özellikle düğün fotoğrafları için Altınpark Dış Çekim yaptıranlar, Japon Bahçesi’ni tercih ediyor.

Altınpark Şirinköy

Altınpark içerisinde çocukların en çok ilgi gösterdiği kısımların başında, Şirinköy gelmektedir. Ankara Altınpark’ın iç taraflarına doğru yerleştirilen bu alan içerisinde Şirinler isimli çizgi film karakteriyle oluşturulmuş bir tema park bulunmaktadır. Ücretsiz olarak gezilebilen park içerisinde Şirinler Köyü ve Şirin heykeller yer almaktadır.

Altınpark Şirinköy
Altınpark Şirinköy

Altınpark At Binme Alanı

At Tavlası olarak adlandırılan alanda yetişkinler ve çocuklar için at binme olanağı bulunmaktadır. At binme alanında hem yetişkin atlar hem de çocuklar için pony atlar bulunuyor.

Altınpark Feza Gürsey Bilim Merkezi

Hem çocuklar hem de yetişkinler için Ankara Altınpark içerisinde en keyifli alanlardan biri de Feza Gürsey Bilim Merkezi’dir. Öğrencilerin eğlenceli bir şekilde bilimin temel prensiplerini öğrenmesi amacıyla 23 Nisan 1993 tarihinde ziyarete açılan bilim merkezi, ismini ünlü Türk fizikçi Feza Gürsey’den almaktadır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Feza Gürsey Bilim Merkezi’nde deney setleri, sergiler ve çeşitli eğitim materyalleri bulunmaktadır. İnteraktif bir şekilde ziyaretçilerin katılımını sağlayan Feza Gürsey Bilim Merkezi giriş ücreti, öğrenci ve öğretmenler için 6 TL’dir.

Altınpark Feza Gürsey Bilim Merkezi
Altınpark Feza Gürsey Bilim Merkezi

Altınpark Yeme-İçme Alanları

Ankara Altınpark içerisinde mangal yakmak, semaver kullanmak ve ateş yakmak yasaktır. Bu nedenle pişirmeli piknikler için uygun ortam bulunmamaktadır. Bununla birlikte yiyeceğinizi ve içeceğinizi dışardan getirip parkta yemeniz mümkündür.

Park içerisinde Dünya mutfaklarından çeşitli restoranlar bulunmaktadır. Çin restorantı, İtalyan restorantı gibi farklı kültürlerin yanında gözleme-tost yiyip, çay-kahve içebileceğiniz kafe ve restorantlar bulunmaktadır.

Ankara Altınpark Nerede?

Altınpark Ankara yol tarifi, parka gitmek isteyen ziyaretçilerin sıkça yaptığı aramalardan biridir. Keçiören ve Altındağ ilçelerinin arasında kalan Altınpark’a Kızılay’dan ulaşmak son derece kolaydır. Kızılay’dan Altınpark’a gitmek için kullanılabilecek otobüsler:

  • 114, 185, 408, 440, 474, 492

Ankara Altınpark’a en yakın metro durağı Meteoroloji (Keçiören Metrosu) olarak geçmektedir. Bu metro durağı ile park arasında ortalama 1 kilometrelik mesafe bulunmaktadır. Ankara Gezilecek Yerler başlıklı yazımızdan şehirdeki tüm turistik noktaları görüntüleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 yorum