Burdur Salda Kayak Merkezi

Özellikle Burdur, Antalya ve Denizli gibi illerden gelen turistlerin ilgi gösterdiği Salda Kayak Merkezi, 2012 yılında hizmete açılmıştır. Salda Gölü manzarasına sahip olan kayak merkezinde, bir yandan kayak yapmanın tadını bir yandan da manzaranın tadını çıkartıyorsunuz. Salda’da kış sezonu ne zaman açılıyor diye soracak olursanız; Aralık ayı gibi açılan kış sezonu Nisan ayı sonlarına kadar devam ediyor. Kayak merkezinin bulunduğu bölgede 50 santimetre ile 100 santimetre arası kar kaplı oluyor. Kar oranı az gibi gözüküyor fakat arazinin sahip olduğu doğal bitki örtüsü ve arazi yapısı sayesinde 30 santimetre kadar karda bile rahatça kayak yapmak mümkün oluyor.

Salda Gölü, Burdu turizmi açısından son derece önemlidir ve Burdur gezilecek yerler listesinde üst sıralarda yer almaktadır. Salda Gölü hakkında bilgileri, plajları ve konaklama seçeneklerini daha önce yazmıştım. Şimdi de gölün hemen yukarısında (Tınaztepe) bulunan ve hatta göl manzarasına sahip olan kayak merkezi hakkında bu yazıda bilgi edinebilirsiniz.

Burdur Salda Kayak Merkezi
Burdur Salda Kayak Merkezi

Salda Kayak Merkezi Özellikleri

Kayak merkezinde 8 kilometreden fazla telesiyej hattı bulunmaktadır. Kayak merkezinin sahip olduğu pist sayısı ise 5’tir. Bu 5 adet pistin uzunlukları 1 kilometre ile 1,5 kilometre arasında değişmektedir. 2.000 metrenin üzerinde yüksekliğe sahip olan yamaca kurulan tesiste, iki kişilik askılı T tipi Teleski bulunmaktadır.

1 adet snowtrack ve 2 adet kar motoru bulunan Salda Kayak Merkezi’nde kayak malzemeleri ve kıyafetleri kiralayabileceğiniz bir adet kafeterya bulunmaktadır. Bölgede konaklama yapılacak bir tesis bulunmamaktadır. Bunun için en yakın konaklama seçeneği, Salda Gölü’nün kenarında bulunan oteldir.

Salda Kayak Merkezi Burdur
Salda Kayak Merkezi Burdur

Salda Kayak Merkezine Nasıl Gidilir? Nerede?

Salda Kayak Merkezi, Burdur’un Yeşilova ilçesi sınırların içerisinde yer almaktadır. Eşeler Yaylası’nda Tınaztepe olarak bilinen mevkide yer alan kayak merkezi, Burdur şehir merkezine 77 kilometre, Yeşilova ilçe merkezine ise 14 kilometre uzaklıktadır. Antalya-Deniz karayoluna yakın bir konumda bulunan kayak merkezinin ulaşım sorunu bulunmamaktadır. Kayak merkezinin tam konumu için Google Maps‘e göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir